Part 5.

2.4K 171 5
                                    

Prešiel rok čo som na Rokforte. Zajtra sa opäť začíname učiť. Cez prázdniny som bola s rodinou a všetko im porozprávala. Dnes ideme s pánom Malfoyom a Dracom nakúpiť nové potreby do Šikmej uličky.
,,O chvíľu príde otec." Uistil ma Draco a privinul bližšie k sebe. ,,Dobre, len sa mu snáď cestou nič nestalo." Znepokojnela som. ,,Neboj sa Miona." Objal ma. Na pána Malfoya čakáme už 15 minút. ,,Mimochodom, videl som Pottera s Hagridom. Tuším sa mu tá jazva zväčšila." Snažil sa ma rozveseliť.
Ja som sa však len usmiala. ,,Miona buď v poriadku. Otec vždy zvykne meškať. Keď nemešká, je začarovaný." Obaja sme sa zasmiali. Zahľadela som sa na stenu, ktorou mal Dracov otec prísť. Neviem, čo hľadá vo svete muklov - muklov nenávidí.
Stále neprichádzal a videla som, že aj Draco už mal obavy. ,,Tu ste!" Niekto nás pobúchal po chrbte. Bol to pán Malfoy. Obom nám veľmi odlahlo. ,,Kde si bol?!" Vyštekol Draco. ,,Čo som Potter, že sa so mnou takto rozprávaš? Bol som v Deravom kotlíku. A hovoril som ti to." Obhájil sa.
Draco prikývol a pobrali sme sa do kníhkupectva. Nakúpili sme si potrebné knižky a stretli sme Weasleyovcov a Pottera. ,,Ale, Potter? Myslel som, že ťa už dávno vyrazili." Pustil sa doňho Draco. ,,Učividne nie," zamrmlal Potter a hľadal učebnicu elixírov. ,,Ups, posledná." Vzal mu ju Draco spred nosa a podal ju mne.
Ron mu niečo zamrmlal a Harry prikývol. ,,To ste už naozaj na úrovni šepkania?" Frkol mu do tváre Draco. Harry si ho nevšímal, čo Draca ešte viac vyprovokovalo. ,,Si ešte stále tu Potter. Voldemort ťa ešte nezabil." Kýval mu pred tvárou a smial sa. Okoloidúci sa na Draca šokovane pozreli, že vyslovil meno toho koho meno sa nevyslovuje. Šokovaný bol aj Potter. ,,Poďme Miona." Chytil ma za ruku a spolu s jeho otcom sme odkráčali ďalej. ,,Vážne som si myslel, že ho vyrazili. Ale tak Pottera by nevyrazili aj keby usporiadal festival muklov a pred všetkými ukázal najväčšie kúzla. Dumbledore je s ním, pretože je z Chrabromilu a ten má na starosti McGonnagallová. Dohovie čo je medzi nimi.
,,Mimochodom, Weasley mal viac pupákov, všimli ste si?" Zaškeril sa.
,,Ani nie, moje oči viedli boj medzi vami dvoma." Povedala som poeticky.
,,Škodáá!" Neveriacky pokrútil hlavou.

Keď sme skončili a nakúpili všetko potrebné, Dracov otec nás pozval do Deravého kotlíka.
Tešila som sa už do školy. Najmä na Pansy. Celé prázdniny som ju nevidela! S Dracom sme sa stretávali často. Crabbe a Goyle niesú zrovna moji najlepší priatelia. Bavia sa skôr s Dracom, aby sa nepovedalo, že nemá chlapčenských kamarátov.
,,Chutí?" Spýtal sa Dracov otec. Obaja sme prikývli.

,,Rokfort, sladký Rokfort! Veľmi si mi chýbal." Stúpila som cez brány Rokfortu a povedala túto sladkú vetu.
,,Podobne." Usmial sa Draco. ,,Pansy!" Vykríkla som a rozbehla sa k nej. ,,Miona! Konečne!" Silno sme sa objali a spolu si šli vyložiť veci. Keď sme si upratali, pobrali sme sa do veľkej sály, kde mali rozdelovať prvákov. Ani tento rok Weasleyovci nesklamali. Prváčka je Ginny Weasleyová. Vybrali ju ako prvú. Klobúk len uvidel ryšavé vlasy a kričal Chrabromil. Ginny sa usmiala a sadla si vedľa Rona. Započula som slabé vitaj.
Ako ďalší si sadal chlapec s bielou pokožkou ako sneh a vlasmi čiernymi ako havran. ,,Slizolin!" Zakričal klobúk. Celý Slizolin vrátane mňa,Draca a Pansy sa postavili a začali tlieskať. Chlapcova tvár nezmenila tvar a sadol si k nám. ,,Ahojte," zamrmlal. ,,Vitaj!" Privítali sme ho. Trošku pohol pravým kútikom. Vyzeral ako brat Adriana Puceya.
Zistila som, že to je brat Adriana Puceya. Nezistila som však jeho meno. Adrian sa tváril normálne, nenapadlo by ma, že je to jeho brat.
Potom k nám prišla ešte jedna prváčka Jenna. ,,Slizolin je pre najlepších. Nie je to ako Chrabromil, kde prijmú hocijakého mukla s prútikom." Vysvetloval Draco. Ja som mukel s prútikom. ,,Je tak Miona?" Šťuchol ma do ramena. ,,Čo? Hm, áno." Tvátila som sa, že som to prepočula. Venoval mi nechápavý výraz a otočil sa naspäť k svojmu jedlu.


Slytherin (dramione)Where stories live. Discover now