Mektup

20 3 0
                                    

Motoru müsait bir yerde durdurdum , ağlamaya başladım. Hayatım çok karmaşık bir hal almıştı. Babamı bulmam içinse Bilal'e ihtiyacım vardı. Kafamı yerden hafifçe kaldırıp , gözümün yaşını sildim. Omzumda bir el hissettiğimde ise dönüp bakmaya korktum. Kimin çıkacağından korktum. Burak diye bir ses geldi. Bilal'in sesine benziyordu , dönüp baktım. Kötü bir ses tonuyla Ne var ! Dedim. Hadi gidiyoruz dedi. Nereye diye sormaya bile gerek yoktu. Babamım yanına gideceğimiz belliydi. Motoru kamyonetin arkasına koyduktan sonra kamyonete bindim. Ben kamyonete biner binmez Bilal gaza bastı.

.....Yoldaki konuşmamız......

Ben : Neden bana söylemedin
Bilal : Baban benim hayatımı kurtardı sayılır. Bana çok yardımı dokundu. Bendense tek istediği yaşadığını sana söylememem oldu.
Ben : Peki neden neden !
Bilal : Baban hasta Burak çok az bir ömrü kaldığını söyledi. Belki de bu yüzden yaşadığını bilmeni istemedi.
Ben : Hasta mı ?
Bilal : Şimdiyse babana verdiğim sözü tutamıyacağım , seni onun yanına götürüyorum.

Babam hastaydı ama 7 yıldır hasta olamazdı. Beni görmek istemediği apaçık ortadaydı. Peki ya beni görmek istemeyen birini ben neden göreyim. İlk başlarda böyle düşündüm ama geldiğimizde fikirlerim değişti. Bu soruları babama sormam gerekiyordu. Kamyonetten indim ve yürümeye başladım. Her adımımda kalbim yerinden fırlayacak gibi oluyordu. En son kapının önüne geldiğimde ise kapı açıktı. Rambo bıçağımı belimden çıkartarak içeriye girdim. Evin her yerini aradım ama babam içerde yoktu. Hani nerde ? Diyerek Bilal'e döndüm. Bilmiyorum dedi ve yanımda ki masaya doğru kafasını çevirdi. Masa da bir zarf vardı , elime alıp yavaş ve korkak bir şekilde açtım.

---Mektup---

Oğlum Burak

Bunca yıl sana ulaşamadım. Daha doğrusu ulaşmak istemedim. Karşına çıksam babam mezarından hortlayıp geldi diye korkardın. Tabiki bunlar birer bahane olsada ben seni çok sevdim. Sadece baba olmaktan yoruldum Burak seninle hiçbir zaman arkadaş olamadım. Bundan sonrada karşına çıkamam , çıksamda ne diyebilirim ki ; Ben senin ölmüş olan babanım bir süre babalık görevime ara verdim şimdi tekrar karşındayım mı deseydim. Bunu yapamazdım Burak yapamazdım.

Ne yapacağımı bilmiyorum , sadece üzgünüm.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Feb 11, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

YaşanmışlıkWhere stories live. Discover now