Gözlenilmez hadise

178 14 16
                                    

Bozqurdun bileti biznes klass olan ön sıraya ayrılmışdı.Eqreb ise arxa salonda ekonom klass keçerek biletinde gösterilen yerde eyleşib yerini rahatladı.
- Bozqurd eyleşdiyi oturacaqda gözlerini yumaraq yorğun olan beynini sakitleşdirmeye çalışır,diger terefden ise ailesini,milletini ve onu gözleyen ağır ve çetin tapşırıqı düşünürdü.Stüardessanın cenab ne içirsiz sualına gözlerini açıb başının üzerinde cavab gözleyen qadına baxdı.Eyninde teyyare şirketine mexsus sema renginde olan geyimi göz qamaşdırırdı.Sarışın,hündür boy,cazibedar xanım Bozqurdun vereceyi cavabı gözleyirdi.
- Bozqurd onu rahatlada bilecek tek bir içki olacağını düşünerek fransız dilinde......
Zehmet olmazsa tekila ve viski qatib içinede zehmet olmazsa 2 buz elave edin,belke bu menim beynimi sakitleşdirer diyerek qarşısındakı gözel xanımı yuxarıdan aşagı bir daha gözleriyle süzdü.
-Stüardessa Bozqurdun istediyi içkini hazırlayıb bakalı ona uzatdı.
- Buyrun cenab hazırdı.Bozqurd içkini alıb çox sağolun minnetdaram bu gözel xidmetinize göre deyib teşekkür etdi.
- Cenab biz size minnetdariq Air France şirketini seçib teyyaremizle uçduğunuz üçün dedikden sonra başqa bir sernişinin yanına yöneldi.
- Bozqurd elinde tutduğu içkini az-az içib bitirdi ve önündeki oturacaqa yerleşdirilmiş açılıb-bağlanan masa kimi nezerde tutulan qapağın üzerine qoyub gözlerini yumdu.
-Eqreb hemişe temkinli,sakit,her şeyden şübhelen biri idi,onun üçünde ikinci salonda eyleşdiki eger onu taniyan Bozqurdu görmesin,Bozqurdu taniyan ise Eqrebi.Her ikisi bir yerde tehlükede ola bilerdiler.Eqreb gözlerini birinci salondan ayırmayaraq daim Bozqurdu ve salonda eyleşenleri müşahide edir,onların her bir hereketlerine fikir verirdi.Eslinde özü üçün deyil,telebesi ve milletini qurtaracaq şexsi qorumağa çalışırdı.Stüardessanın ona uzatdığı çay stekanını alıb önündeki masaya qoydu.
- Cenab çayı ne ile içeceksiniz?sualina diqqetinin yayındığını gören eqreb aqresiv cavab verdi.
- Bu zehrimarı ne ile içmek olarsa onunla,yeni bir şey verin ve ayrılın yanımdan.Başımın üstünde kiminse dayanmasını xoşlamıram.
- Bu söze pis olan stüardessa iki şeker çayın yanına qoyaraq Eqrebin yanından ayrıldı.

Sanki teyyare neçe gün idiki uçurdu vaxt dayanmış,saniyeler getmek bilmirdi.Eqreb stüardessanı çağırıb uçuşun bitmesine ne qeder qaldığını öyrenmek isteyirdiki,hammı üçün seslendirilen ses onu dayanmağa mecbur etdi.
- Hörmetli sernişinler sizden üzr isteyirik teyyaremiz Baki beynelxalq hava limanında yaranan probleme göre,Tiflis beynelxalq hava limanına enmek mecburiyyetindedir.Her kes kemerleri bağlasın ve oturacaqa söykensin.Teyyare yere enib dayanana qeder kemerleri açmamağınız ve ayağa qalxmamağınız xahiş olunur.
-Eqreb birinci salonda eyleşen Bozqurda baxır,Bozqurda başını arxaya çevirib veziyyetin ciddi olduğunu başa düşdüyünü sanki gözleriyle Eqrebe söyledi.Sernişinlerin hammısı teşviş içinde bir-birlerine baxır neler baş verdiyini anlamağa çalışırdılar.Hetda bir-iki sernişin buna etiraz edercesine qışqıraraq:Ey biz biletimizi Bakıya almışıq Tiflise yox.Bizi Bakıya aparın yoxsa mehkemeye vereciyik şirketinizi diyerek yerlerinden qalxdılar.
- Stüatdessa ayağa qalxan sernişinlere yaxınlaşıb hörmetli sernişinlerin zehmet olmazsa yerlerinizden ayrılmayın.Bakı beynelxalq hava limanında problemler hell olan kimi teyyaremiz havalinib Bakıya enecek.Müveqqeti olaraq Tiflis hava limanına eniş etmeliyik.Indi sakitleşin ve yerlerinizden ayrılmayın.
-Teyyare Tiflis beynelxaq hava limanına eniş ederek sernişleri gözleme zalına keçmelerini ve ikinci bir melumat gelene qeder orda gözlemerini teyyarenin pilotu mikrafonla xahiş etdi.Hammi teyyarede düşüb gözleme zalına keçdi.Eqreb ve Bozqurd şübhe yaratmamaq üçün ayrı-ayrı oruracaqlarda oturub etrafı,her ikisi yoxlayırdı.Biranda her ikisi göz-göze geldi.Eqreb gözleriyle işare etdiki arxasıyca gelsin.Bozqurd onun arxasıyca gedib el-üz yuma otağına girdiler.
-Eqreb ne baş verir başa sal görek hava limanınımı bombalayıblar,yoxsa bu tehlükesizlik tedbiri ne ile elaqelidi?
-Heçne bilmirem gel hava limanından ayrılaq,taksiyle gömrük menteqesine gedib vetene quru yolla keçek.Bele gözlüye bilmerik vaxt gedir.

Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Feb 17, 2016 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

2018Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin