Capitolul 2

522 49 5
                                    

Am auzit clopotelul sunand de intrare. Nu puteam sa spun ca am fost salvata de clopotel, din contra, clopotelul mi-a adus o pacoste pe cap deoarece am vazut intrand pe Brittney. Cine e aceasta fata? Nici nu cred ca as putea sa ii spun asa deoarece ar fii o jicnire adusa la adresa genului feminin. Fitoasa liceului nu supravietuieste daca nu vine cu fusta mini si un tricou decoltat pentru a atrage privirile cetatenilor turmentati din aceasta "minunata" unitate de invatamant. Si cand zic cetateni turmentati ma refer la baietii care saliveaza si la propriu si la figurat cand ii vad formele bine conturate. Se pare ca uniforma nu este pentru ea, ba chiar si-a pus tatal sa sponsorizeze liceul, doar ca ea sa nu u aceleasi haine ca restul liceului.

In spatele ei le-am mai vazaut intrand si pe prietenele ei cele mai bune care nici la toaleta nu merg fara a se despartii. Ce fac? Se tin de mână?

Toti elevii s-au aseazat in bancile lor, discutand intre ei aventurile din vacanta, pana la intrarea dirigintei in clasa. Era o profesoara extraordinara care vorbea cu noi de parca ne era colega.

Ne-a explicat ca vom avea noi profesori la unele materii si ca orarul ni-l va aduce ziua urmatoare.

Pe la jumatatea orei dirigintei i-a sunat telefonul si ne-a spus ca merge pana la cancelarie si se intoarce imediat.

Imediat ce a iesit din clasa toti au inceput sa vorbeasca si sa rada. Ma uitam la colegi sa vad daca s-au schimbat in vacanta si am zarit niste fete care si-au facut suvite, una care cred ca a confundat-o maica-sa cu un pui si a pus-o la rotisor uitand de ea acolo pentru ca era mai arsa decat placinta maimei din Ziua Recunostintei. Apoi am mai observat si parul, sau mai bine spus matura de pe capul lui Brittney, vopsita cu un blond atat de deschis incat la soare te puteai uita, dar la ea ba. Dupa ce am analizat toti colegii, diriginta si aparu in pragul usii. Dar se pare ca nu era singura. Langa ea se afla un brunet inalt cu niste ochi de un albastru perfect. De zambet nu mai vorbesc...

- Dragii mei, dragi, acesta este noul vostru coleg Gale. S-a transferat de la Liceul 7 la noi.

Hmmm... Nu pot spune ca era genul de coleg nou tocilar, urat, care nu poate sa scoata o vorba fara sa i se abureasca ochelarii. Nu era asa. Avea o sclipire...si nu vorbesc de cea din ochi. Parea de treaba.

- Uite,Gale! E un loc liber langa Ashley. Aseaza-te si asteptati cu totii ca domnul director sa ne aduca orarul.

Imediat ce am auzit cuvintele profei in mintea mea rasuna "we are the champions". Sa stau un banca cu noul coleg. Noul coleg care a pus-o pe jar pe Brittney observandu-o cum saliveaza dupa el. Si credeam ca eu sunt ciudata aici.

Gale s-a asezat usor langa mine. privindu-ma prin genele lui lungi fara sa spuna nimic.

- Salut. Sunt Ashley. i-am spus intinzandu-i mana

- Hei. Gale. Incantat.

Ce discutie as fi putut sa port eu cu acest individ? "Si, de ce te-ai mutat a noi?" Nu, prea bagacios. "Hmmm, cam ce muzica asculti?" Neaah. "Ce talente ai?" Off, doar atat poti Ashley?

- Si ce faci?

"Ashleeey, ce ai patit? Proasta proasta proasta. Vaaai ~si ce faci?~. Va trebuii sa imi iau un dictionar de conversatii."

- Pai astept...cred. imi raspune pe un ton plictisit

" Ce altceva putea sa raspuna? Dar, sincer putea fi mai rau..cred"

Gandurile mi-au fost intrerupte de directorul care a intrat ca o furtuna in clasa apasand pe manerul usii de parca voia sa ii rupa "gatul".

- Am adus orarul copii. Succes in noul an scolar.

"Mda... succes. Chiar o sa avem nevoie asa ca multumim." Ma uit atent pe orar si inima imi credte de fericire. Se pare ca nu avem nicio zi fara mate. Nici macar vinerea? Pe bune? "Vai ce fericire. O sa dau petrecere". Imi las capul greoi pe banca auzindu-se zgomotul interactiunii capului meu cu banca.

Clopotelul imi limbezi mintea.

- Eu va las. a spus diriginta. Astazi veti avea doar matematica, engleza, chimie si istorie.

- Doar atat? Ce putin. am spus sarcastic fara sa ma gandesc ca profa ma poate auzi

- Ai spus ceva domnisoara?

- Nu doamna diriginta.

" Scorpie batrana. Niciodata nu te-am suportat" mi-am spus in gand. " Perfect. Nu scap nici in prima zi de matematica"

N-am apucat nici sa imi termin gandurile, sa le pun cap la cap, ca simt prezenta dragei mee Brittney langa mine.

- Imi iei lumina. i-am spus plictisita

- Tu si asa nu ai nevoie de lumina, scumpo.

Nici nu apuca sa termine fraza ca i-o intorc imediat

- Stiu. Eu pot stralucii si fara lumina, pe cand tu cu toata lumina din lume esti mai urata ca noaptea. Ce tot spun? Noaptea e mirifica fata de tine. Asa ca misca-ti fundul ala siliconat de aici.

A scos un sunet de indignare si s-a dus in spatele meu imediat.

- Asa e mai bine. De acolo nu pot sa-ti vad fa...

Nu am apucat sa termin de spus ca imediat imi trase scaunul, eu cazand pe jos cu un zgomot puternic.

Gale m-a luat de mana ca sa ma ridice fiind nedumerit ce s-a intamplat. Iar dupa cum o cunosc pe Brittney asa de prefacuta, a facut un pas inspre Gale si s-a impiedicat intentionat cazand pe jos si plangand de mama focului. Gale ma sprijina de scaun si se apropie imediat de prefacuta sa o ajute. In doua secunde s-a strans toata clasa in jurul ei pentru a vedea ce s-a intamplat.

"Oare daca mi se intampla mie sa cad, clasa se aduna la fel in jurul meu?" Raspuns negativ. Eu as putea si sa mor langa ei, ca niciunul nu mi-ar da importanta, mai ales daca scorpia si-ar etala colectia ei de telefoane fitoase si farduri din toate tarile de pe Pamant.

Brittney mi-a scos limba si fara sa isi dea seama, Gale a vazut-o. "Plan esuat. 1-0 pentru mine." Am zambit invingatoare in timp ce Gale sa indeparta de ea.

- Presupun ca asa e in fiecare zi. Nu? m-a intrebat el de parca ar fi obisnuit cu jocuri din astea de doi bani

- Mhm. Incearca sa traiesti cu specimene ca ea o saptamana, si ajungi la spitalul de nebuni.

- Stiu cum e. In fosta mea clasa toate fetele se prefaceau si incercau sa ma "cucereasca". a spus gesticuland cu degetele in aer.

- Atunci nici aici nu ai scapat. Succes

Am incercat sa ma indepartez insa ceva m-a oprit. Mana lui Gale imi stranse incheietura mainii mele. M-am intors si...........

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Omg de cand nu am mai scris. Chiar nu prea mai intru pe watt: O data la doua saptamani cel mult. M-am hotarat si eu sa postez. In primul rand scuze ca e foarte foarte foarte scurta si cam seaca partea asta. In al doilea rand scuze pentru excesul de dialog. Imi cer scuze daca mai exista si greseli de scriere. Astept pareri si cam atat :)) Bye :*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Frate sau iubitWhere stories live. Discover now