Waar is Anne?

57 6 2
                                    

Sheniva komt de klas binnen lopen. De les is gelukkig nog niet begonnen. Meteen ziet ze dat Anne er niet is. "Hallo Shenaya en Francisca. Weten jullie waar Anne is?" Shenaya kijkt op. "Hey Sheniva. Nee, ik weet niet waar Anne is. Waarschijnlijk is ze te laat. Dat kan gebeuren hé, als je zo ver van school afwoont." Sheniva denkt terug aan gisteren. "Ik had haar gisterenavond nog een bericht gestuurd en daar heeft ze nog steeds niet op geantwoord." Francisca zegt: "Dat zal dan wel komen doordat ze gisteren heel vroeg naar bed was en vanmorgen alles haastig moest doen." Sheniva gelooft het niet helemaal. Dan komt meneer Vledings binnen. Iedereen gaat zitten en pakt de boeken erbij. Vledings begint te praten: "Jongens en meisjes... Zoals iedereen waarschijnlijk al heeft gezien is Anne er niet. Dat komt..." Hij stopt even met praten. Sheniva ziet dat hij tranen in zijn ogen heeft. "Dat komt doordat Anne een auto-ongeluk heeft gehad. De ambulance heeft haar naar het ziekenhuis gebracht... Ze ligt in coma." Het is stil. Sheniva begint zachtjes te huilen. Shenaya en Francisca beginnen ook te huilen. "Maar..." Begint Sheniva. "Gisteren was ik nog een stuk met haar mee gefietst... Ze zei: Ga jij maar naar huis... Ik red me wel." Meneer Vledings kijkt haar aan. Hij zegt niks.

De schooldag is in stilte voorbij gegaan. Sheniva fietst naar huis. Ze komt binnen. Haar vader en moeder zitten in de woonkamer. Sheniva loopt naar haar vader en wilt het slechte nieuws vertellen, maar komt niet uit haar woorden. Haar vader pakt haar vast en zegt: "We weten het, lieverd. We zijn gebeld door de ouders van Anne." Sheniva kijkt haar ouders aan. "E-Echt?" Haar moeder knikt. "Het is mijn schuld." Zegt Sheniva. "Hoe kom je daar nou bij?" Vraagt haar moeder. "Toen ik gisteren nog een stukje met Anne meefietste, zei ze: Ga jij maar naar huis, ik red me wel. Ik had bij haar moeten blijven..." Haar vader schudt zijn hoofd. "Sheniva, kijk mij eens aan. Het is niet jouw schuld. Het is de schuld van de automobilist. Hij lette niet op en heeft Anne aangereden." Met die woorden barst Sheniva weer in tranen uit.

Het kan niet, het mag niet. Waarom is dit gebeurd? Wat is er gebeurd? Hoe is het gebeurd? Die vragen spoken door haar hoofd als ze in bed ligt. Ze kan nergens anders meer aan denken. Haar vader vertelde haar dat ze over een paar dagen naar het ziekenhuis mogen. Anne zal dan niet wakker zijn, maar Sheniva kan wel bij haar zijn. Dat geeft haar een beter gevoel, maar niet zo goed als hoe het was...

Liefde Door HockeyWhere stories live. Discover now