gelinimi getirelim

9.6K 405 15
                                    

Berfinin sinirden sol gözünden yaş aktı. Hep boyle olmak zorundamiydı.

#####

Genç kız dik durmalıyım deyip duruyordu ayakta. Bu pisliğin önünde yıkılamam dedi içinden. Çakır hükmünü verip berfine bakmadan çıkmıştı evden.

Cihan ağa ve haşim ağa bir süre bakışıp gülümsediler birbirlerine. Berfinin başı yerdeydi. Cihan ağa de hayde biz çıkalımda rahat uyusunlar...

Berfin başını bir an olsun kaldırmamıştı. Hala olayın şokunu yaşıyordu. Nasıl nasıl olurdu bu.

Kapının kapanmasıyla berfinin yere yığılması haşim beyin Kızım diye bağırması bir oldu.

Berfin yere düşerken gülümsemişti . Babası herkesten önce , babası koşmuştu kızına yardıma.

Zelal hanım kızınamı oğlunamı üzülmesi gerekiyordu bilemedi. Oğlu için yüreğine su serpmişlerdi fakat kızını kurban edecekti bu sefer.

.......

Saat sabahin 06.45di. Berfin yavaş yavaş gözlerini açıp su diyebildi sadece. Annesi uyuyakalmıştı başucunda diğer taraftan su sesi gelince başını ağır bir şekilde döndürdü . Babasıydı. Çok şaşırmıştı zavallı kız.

Babasının yardımıyla suyunu içti. oturuyordu artık . haşim beyin aniden sarılmasıyla daha büyük bir şok yaşadı. Kız..kızım affet babasının ağlamasına mı ,af diklemesine mi, ona sarılmasına mı şaşırmalıydı . en önemlisi KIZIM diyordu haşim bey ona.


Berfin daha fazla dayanamayıp sarıldı babasına . babam ,canimin içi , her şeyim o nasıl laf ben sana darılamam ki . haşim bey daha fazla kahroldu.



Kız evlat zayiftır. Beni korumayamaz soyumu devam ettiremez bana laf getirir diyordu .hep kızıyordu berfininee fakat onun yüzünü yere eğdiren oğlu namusunu temizleyen başını dik tutturan kızı olmuştu. Dün gece tokat misali inmişti gerçekler suratına.

Zelal sultan odadaki hıçkırık seslerini duyunca aniden kalkmıştı yerinden korkmuştu berfine bir şey olmasından fakat gördüğü manzaraya acı bir şekilde gülümsemekle karşılık vermişti.

Aax haşim ağa ax berfinim yaban ellere gideceği zaman aklın başına geldi. İçinden geçirmişti bunları dışa vuramazdı ya yıllardır olduğu gibi KUMA olduğu yüzüne vurulsun istemiyordu.



####




Berfin bir yanda annesi bir yanda babasıyla evlerine giriyorlardı ki arkadan biri haşim ağa dedi. Haşim ağa zelal sultana bakıp siz içeriye geçin hanım. zelal sultan bir süre kulaklarına inanamadı berfin annesine bakıp gülümsedi.



Öte yandan haşim ağa adama bakıp buyur azat ..

Azat :
Ağam bulundular. Serhat ağamın yerini bulduk. Haşim ağa azata gülümseyip de hayde gidip gelinimi getirelim dedi.





TÖRE#Wattsy2016Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin