The tributes list

738 64 6
                                    

Televizorul ruleaza, iar eu si Peeta stam si privim. O face pentru mine, stiu asta. Sufletul lui bun nu poate sa urasca nici un copil, chiar daca e un mutant al Capitoliului. De aceea ma iubeste si pe mine, desi sunt un mutant de foc. Gandul meu fuge departe, in districtul 2. Acolo, cu siguranta, Gale sta si se uita cu ura la acei copii. Sunt singurele jocuri la care probabil vom fi atenti. Singurele.
Apar pe ecran alegerile. De fapt, se striga o lista cu copiii deja alesi. Sunt 24, 12 baieti si 12 fete, iar acum vor afla cine sunt. Regulile s-au schimbat. Nimeni nu se poate oferi voluntar. Nu ai parte de sponsori. E doar un joc sangeros, crud.
Prima strigata este nepoata lui Snow. Stia ca va fi ea. In ochii ei se citesc teama, nelinistea, tristetea, dar stia. Gazda jocurilor e chiar Effie Trinket. E un simbol. Ultima gazda a jocurilor ramasa in viata.
E imbracata intro rochie lunga, albastra cu inflexiuni verzi, cu nestemate ce animeaza valuri ale marii vii, iar pe cap are o peruca de un albastru inchis. O insoteste pe Arya Snow pe podium, apoi citeste urmatorul nume. Si apoi urmatorul. Si urmatorul. La nesfarsit. Aud nume ale unor copii terifiati, nepasatori, tristi, ingroziti, care nu banuiau niciodata ca vor ajunge in arena ultimului Joc al Foamei.
Apoi, in multimea numelor se amesteca un nume ce imi este cunoscut: Ares Crane. Nu stiam ca fostul creator de joc Seneca Crane avea un fiu, dar stiu ca privirea lui razbunatoare imi arunca mie toata ura de care era in stare. Dar il ingroapa inca un val de nume...

Apare o lista pe ecran, dar nu stau sa o citesc. Peeta o priveste pe toata si citeste incet numele:

1. Arya Snow
2. Evan Hamilton
3. Willow Hamilton
4. Carson Vines
5. Jasmine Woods
6. Magnus Everson
7. Olivia Vines
8. Ares Crane
9. Theressa Thread
10. Liam Grey
11. Velvet Oversee
12. Hawk Worse
13. Maya Howe
14. Fiend Seek
15. Anna Raid
16. Seer Maze
17. Jane Waterson
18. Titus Howard
19. Samantha Willie
20. Blake Stronghold
21. Denisa Adams
22. Jon Gregory Hills
23. Ruby Flawless
24. Jacob Marks

Toti erau sortiti pieirii, inafara de invingator. Dar Plutarch si ceilalti creatori de joc vor avea grija sa nu iasa anumiti copii invingatori. Sau poate vor sa iasa, pentru mai mult spectacol? Nu vom sti.
Incet incet ma cuprinde o stare de neliniste. Dar vine ziua cand defileaza carele cu ultimele tributuri din istoria jocurilor. Si atunci cand pornesc carele trase de cai albi, perfecti, vad ce i-au facut stilistii pe toti acei copii. Cum il trimit a doua oara la moarte pe Snow. Deoarece i-au facut trandafiri albi contopiti cu picaturi de sange. Mirosul care imi provoaca greata se inalta in incapere, si stiu ca a fost ideea lui Plutarch. Dar el nu stie ce rau imi face. Nu stie ca acum e ca si cum sarpele de Snow mi-ar fi rasuflat, din mormantul lui, in fata...

Ok. Stiu ca probabil nu ati citit toata lista cu nume, da' ma rog. Sper ca va place.

The Hunger Games - The last gameWhere stories live. Discover now