Hoofdstuk 13

4.4K 180 6
                                    

Ik schraap mijn keel. Nerveus haal ik mijn hand door mijn haar. Ik heb Harry dieper in zijn problemen gestopt. ''U-uhm...'' Stotter ik.

''Die flikker. Ik ben nog niet klaar met hem.''

''Zayn!''

Ik hoor al dat hij had opgehangen. Ik laat me achterover op mijn kussen vallen. Hopelijk gaat hij Harry niks aan doen.

Ik hoor beneden de deur open gaan. Dan hoor ik wat gelach en wat gestomp de trap op lopen. Ik herken die lach. Het is die fake lach van Ashley. Ugggh. Mijn broer heeft Ashley mee naar huis genomen.

Ik sta op, rits mijn jurk af en pak mijn pyjama. Met mijn bonkende hoofdpijn duik ik weer mijn bed in en klik het nachtlampje uit. Man, wat een dag. Gelukkig hebben we weekend.

--

De volgende morgen heb ik tot 10:00 uitgeslapen. Ik voel me al gelijk wat beter; geen hoofdpijn meer. Ik ga maar niet denken over Harry en Zayn. Daar krijg ik juist hoofdpijn van. Ik rek me even uit en hoor mijn maag knorren. Ik sta op, loop naar de badkamer en bekijk mezelf in de spiegel. Mijn losse, bruine haren grijp ik bij elkaar en maak er een knot in. Ik verwissel mijn pyjama broekje in een zwarte joggingbroek.

Ik loop zachtjes naar beneden. Mijn ouders waren vannacht laat thuis gekomen en zullen nu nog wel slapen. Wanneer ik boven aan de trap sta dat leid naar de woonkamer, hoor ik Ashley's gegiechel in de keuken. Ik rol met mijn ogen uit mijn ergenis. Ik kom de keuken in gelopen en zie Ashley op ons aanrecht zitten. Jason staat aan het fornuis zich uit te sloven. Ze kijken allebei op. ''Hey zus.'' Zegt hij droog. ''Hay.''

''Heey Jess. Hoe gaat het met je?'' Vraagt Ashley overdreven aardig. Ik hoor gewoon aan dd toon dat het fake is. Ik trek mijn wenkbrauw op en loop naar de koelkast. Ik drink uit een pak melk waar nog een klein restje in zit. ''Misschien wou ik ook nog melk?'' Ashley slaat haar armen over elkaar heen.

''Oeps.'' Zeg ik en gooi de pak melk in de prullenbak. Ik hoor Jason lachen, maar als Ashley hem fel aankijkt stopt hij meteen. Ik zie dat Jason het laatste sneetje brood naar binnen werkt.

''Ik ga wel naar de bakker.'' Zucht ik.

Ik veeg mijn mascara vanonder mijn ogen vandaan. Ik pak mijn bordeaux allstars en mijn oversized- grijze adidas sweater. Ik loop naar buiten en voel de frisse wind door mijn haren. Ik stop mijn handen in mijn zakken. Gelukkig is het niet zover. Ik steek de straat over en een eindje verderop is de bakker. Ik ben er nog niet geweest, alleen mijn moeder vertelde wel dat je daar heerlijke broodjes kan halen. Mijn buik knort voor de zoveelste keer. Ik ga wat sneller lopen en even later stap ik de zaak binnen.

Het is best klein, maar wel gezellig. Doordat ik de deur openmaak hoor ik een belletje rinkelen. Er staat niemand achter de vitrines, maar al snel komt er een jongen tevoorschijn. Hij veegt zijn handen af van zijn schort. Hij heeft een grijze beanie op en zijn bruine krullen komen er van uit. Hij kijkt op. ''Wie kan ik he-''

Oh. My. Gosh. Het is Harry.

Hij maakt even later zijn zin af. ''H-helpen.''

''Hey,'' zeg ik zachtjes. Hij laat even zijn schattige glimlach weer zien maar kijkt me daarna vragend aan.

''Uuhm.. Twee croissantjes en een heel gesneden brood, bruin.'' Harry knikt en pakt een heel brood. Hij legt het onder een soort snijmachine en ondertussen doet hij de twee croissantjes in een doorzichtig, klein zakje. Ik kijk even naar hem, god wat is hij cute. Hij heeft alleen nog wel een pleister bij zijn wenkbrauw.

''Alsjeblieft.'' Zegt hij wanneer hij alles in een grotere plastic zak heeft gedaan.

Ik geef het geld aan hem en hij pakt het snel aan. ''Ik, uhm.. Ik zie je maandag.'' Ik pak het tasje. ''J-ja, doei Jess.''

Ahhh dat was zo een awkward situatie. Ik loop de winkel uit. Ondertussen pak ik een croissant en eet het op.

Als ik weer thuis kom, ga ik naar boven en eet mijn ontbijt daar verder op mijn bed. Daar kom ik dit weekend ook niet meer uit. Bovendien heb ik ook nog eens super veel huiswerk voor de komende week. Ik rits mijn rugtas open dat naast mijn bed ligt. Ik pak mijn agenda en kijk naar het huiswerk.

Voor maandag moet ik opdrachten maken voor Engels en heb een toets van Aardrijkskunde. Dinsdag een schriftelijke overhoring van Frans en woensdag.. Woensdag heb ik de wiskunde repetitie. Zou Harry me nog wat bij willen leren? Vast niet, vanwege Zayn. Oké, dat wordt weer een 1.

Die maandag morgen ging ik met hoofdpijn naar school. Ik wou me ziekmelden, maar dat mocht niet van mijn vader. ''Als het echt niet gaat, dan neem je nog een paracetamol.'' Zei hij nog. Pfff.

Jason had niet echt veel zin om op te schieten op de maandag, dus we fietsen niet samen. Ik doe mijn fiets van slot en mijn tas op mijn drager.

''Heeey Jessy!'' Ik kijk op en het zijn Liam en Louis die mij vrolijk begroeten. Ze komen mijn stoep opgereden. Ik spring op mijn fiets en met zijn drieën naast elkaar fietsen we naar school. Ik vertel even in het kort wat er was gebeurd op het feest, want hun waren er niet bij.

''Drama, drama, drama.'' Mompeld Liam. ''Ik had nog gezegt dat je maar beter niet met Zayn om moet gaan.''

Dilemma, Harry Styles love storyWhere stories live. Discover now