ÎNCEPUTUL

46 6 3
                                    


21 decembrie 2021

În iarna aceea, lumea s-a schimbat. Un bubuit asurzitor a oprit timpul, cerurile s-au deschis și limbi de foc au început să cadă. Explozii mistuitoare au cutremurat pământul. În urma lor, iadul nu a arătat nicicând mai sumbru. Sânge, urlete și miros de carne arsă. Vaiete și dureri de oameni nebuni, desfigurați, dezrădăcinați. Ruine fumegânde și viscol. Cenușă. În cer și pe pământ. Frig. Și apoi, tăcere.

Lacrimile care spălau chipurile zbârcite au înghețat pe obrajii cadaverici. Viforul morții a secat sufletele schingiuite și o nouă luptă și-a sădit sămânța. Pentru viață.

Cei mai tineri, cu o condiție fizică mai bună și un psihic mai puternic s-au grupat. Șefi de stat și armate s-au reorganizat, formând noi alianțe. Dar mare parte din teritorii au fost distruse și vechile strategii nu mai funcționau. Să conducă nu mai aveau ce. Lumea nouă trebuia mai întâi construită. Puțini s-au încumetat, și mai puțini au răzbit. Apoi s-a întâmplat.

De nicăieri, au început să apară, în toate colțurile lumii, grupuri de indivizi cu influență. Dețineau resurse necesare și suficiente pentru a se remarca, în special muniție. Membrii lor, deși de vârste diferite, erau robuști, neînfricați și reușeau să se impună. Militau pentru Noua Eră. Egalizare, uniformizare, unitate. Anularea individualității, identității, granițelor. Un singur sistem de valori, o singură cultură, o singură limbă, o singură națiune, o singură putere: ÉGAL. Într-o lume mizeră, săracă și bolnavă, au câștigat cu ușurință tot mai mulți adepți, îmbătați de mirajul traiului îndestulător pe care neoegaliștii îl afișau. Și-au făcut recruți printre orfani și tineri din familii năpăstuite. Îi alegeau doar pe cei mai voinici și cu o stare de sănătate satisfăcătoare. Nu mult a trecut până când armata lor a ajuns de neînvins. Mai aveau nevoie doar de un sediu. Și l-au găsit.

În inima uscatului, mărginită de Munții Karpi la Nord, parte a regiunii Septentrion, și Marea Axania la Sud, al cărei țărm scaldă regiunea Meridion, străbătută de apele învolburate ale fluviului Daval, de la Răsărit la Apus, Davalia era singurul ținut care supraviețuise aproape în întregime fatidicei ierni. Nu și ocupării.

Cu bazele într-o zonă prosperă, gruparea militară ÉGAL a dobândit supremația. Neoegalismul a devenit religie și omenirea i s-a închinat.

Anul 1 a fost scris. Noua Eră începuse.

La fel și povestea lor.

Iarna TăceriiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum