Giriş

9.4K 774 571
                                    

Hepimizin hayatında bir son buse olmuştur. Anlaşılması zor olsada gerçekten bazılarımız için sondur. Kim verdiyse son buseyi, sonradan verilen her biri anlamsız kalır. Bizi en çok o etkilemiştir bu zamana kadar. Çünkü gerçek sevgiyi, aşkı onu verenlerde yaşamışızdır ilk. Belki de bazı erkekler annesi gibi sevmiştir karşısındaki kadını. Kadınlar ise babası gibi güvenmiştir. Onlar gidince, bizde gitmişizdir. Çoğu zamanda kendimizden hemde. Bize bıraktıkları acı olmuştur. Ve de son buseler. Beraber yürünülen kaldırımlar. Hayaller. Bilmezdiniz değil mi sonu olacağını? Tahmin etmezdiniz bu güzelliklerin biteceğini. Bir anda her şeyin yok olacağını. Hissettirmezler biteceğini, gideceklerini, son olacağını. Bahaneler ararlar sonradan zaten. Sevginize layık olmadıklarını söylerler. Oysa siz layık olmasını da sizin kadar sevmesini de istemezsiniz. Sadece sevmesini istersiniz. Devamlı sevsin yeter ki.

Öyle güzel sevdiniz ki siz. O bilemedi ondan sonra bir daha kimsenin sizi öpemeyeceğini.

Sevgi böyledir. Herkes beceremez. Her yürek taşıyamaz. Her insan bu sorumluluğu alamaz. Sadık kalamaz. Yapamıyorlar ise zorlamayacaksın işte. Herkes farklı sever. Bazıları daha az mesela. Bu işin kadını erkeği olmaz. Gerçeği olur yada çok seveni. Ama cinsiyet olmaz işte. Zaten gidenlerde az sevildiğini bilirse gider. Bakmayın size laga luga yaptıklarına. Hak etmezler gittiler ise. Sevmeyin demiyorum. Lakin bok böceğine kelebek muamelesi yapmaya gerek yok diyorum.

Son buse diyordum en son. Onları unutmak ne haddimize. En son aldığınız en güzel hediyedir o. Sonra, birileri hediye verecek diye doğum günlerine bile küsersiniz işte. Kimse bilmez ne olup bittiğini. Eridiğinizi. Umut mu? İşte o an bitiyor o umut. Gidiyor yavaş yavaş. Bitiyorsun sonra ve güvende seninle bitiyor. Kadınlar saçını kesiyor, erkekler ise kalbini bölüyor. Kadınlar demişken onlar papatyadır diyorum. Onları üzdüğünüz zamanlarda saçları kırılır. Kopararak seviyor sevmiyor yaptığınız papatyaların yaprakları gibi. Teker teker dökülüyor. Sonra kesiyorlar işte. Ölüyorlar. Çoğu kadın da zaten niye kestiğini bilmiyor. Anlatmaya çalışıyorum. Anlatamıyorum. Yada anlamıyorsunuz. Bilmiyorum.

Ben unutamıyorum aldığım son öpücüğü. Öyle uçsuz bucaksız bırakılmıştım. Sonra küstüm işte. Kendime bile hemde.

Son Buse (Kitap Oldu!!)Where stories live. Discover now