Prieš vieną dieną (1)

404 49 7
                                    

- Apsukam tris ratus.. - Sally sumurmėjo ir pradėjom sukti pirštais planšetę.

- Mes ne durni, patys žinom ką daryt. - Matt kaip visada puolė ginčytis.

- Užsikiškit tik tais. Aš kalbėsiu viena. - nutraukiau juos savo juoku. Pagaliau sustabdėme planšetę viduryje, atsikrenkščiau prieš pradėdama, - Gerai, am, ar čia yra dvasių? - mano žodžius nutraukė iš šonų sėdinčių idiotų kikenimai.

- taip, mes atėjome pasakyti, kad vienas iš jūsų yra alkanas. - Matt pastorintu balsu lyg koks ateivis suveblėjo priversdamas net mane prunkštelėti.

- Gerai, gerai, susikaupkime, o tai Keith akys iškris nuo vartymo.. - Sally sušnabždėjo sukasdama liežuvį tarp dantų.

- Aš tik noriu, kad kažką nuveiktume kartu, kaip draugai.. - numykiu, bet greit susikaupiu. - Gerai, bandom dar kartą. Ar čia, šiame kambaryje, yra dvasių? - planšetė visiems matomai sudreba iš vietos, bet toli nejuda.

- Saly, nevaidink dvasios. - Matt pavartė akis sumurmėdamas, kadangi planšetė slystelėjo iš jos šono.

- Tai ne aš! Šimtu procentų tai Keith darbas! - cyptelėjo ji susiraukdama.

- Ne, prisiminkim, kad psichologų nuomone mes patys tai judiname nejausdami. Reiškiasi tai gali būti, bet kuris, o tai yra, manau, šio žaidimo esmė. - priminiau jiems ir įkvėpusi oro ir pakartojau klausimą, - Ar čia yra dvasių? - planšetė staigiu judesiu nučiuožia prie atsakymo 'taip'.

- Matėt, mano pirštai vos lietė! - Sally mostelėjo į mūsų sudėtas rankas beveik vienoje vietoje.

- Gal geriau sugalvokit ko galime klausti tos 'dvasios', - Matt šyptelėjo atremdamas galvą į mano petį.

- Dvasia, a tu gali atsakyti į mūsų klausimus? - vos pradėjus mums planšetę vėl viduryje paklausiau ir šį kartą atsakymą gavome lėtai, bet 'taip'.

- Ar Matt baigs koledžą? - staigiai įsijautus paklausiau neleisdama nieko kitiems prasitarti.Mūsų pirštai su kaladėle pradėjo judėti link skaičių. Iš pradžių vienas, o po kiek laiko kitas.

3 ir 0

- Keith, ar tu nori įrodyti savo tiesą, kad antrąjį pusmetį išlaikysiu nuliui? - Matt pavartė akis.

- Ką? Kaip suprasti?

- Trys, surinkau visus tris balus pirmajame pusmetyje, o po to nulis. Tu paklausei ar baigsiu koledžą ir suvedžiojai mano pusmetį su tuo nuliu. - Matt suniurzgėjo patrindamas savo nosį man į petį. Per kūną perėjo šiurpuliukai, kadangi apie tai net negalvojau, bet galbūt Sally slaptai vėl erzina jį.

- Gal norit, kad kažką paklausčiau? - šyptelėjau.

- Paklausk ar aš susituoksiu ir turėsiu vaiku! - Sally garsiai nusijuokė.

- Gerai, ar Sally susituoks ir turės vaikų? - prikandau lūpą tvardydamasi nuo juoko. Planšetė atsargiai nučiuožė prie 'ne'.

- Ką? - merginos veidas apniuko, mano taipogi. - Nesąmonė, klausyk tu, dvasia, aš susituoksiu su karščiausiu modeliu valstijoje ir turėsiu šešiasdešimt devynis vaikus! - Sally komentarai vertė juoktis.

- O ar aš susituoksiu? Turėsiu vaikų? - paklausiau prikandusi lūpą.

Staigūs čiuožimai, vos spėjau išlaikyti pirštus, bet atsakymą gavau:

Ne ir 69

- Sally?- suraukiau nepatenkinta akis pažiūrėdama į ją.

- tai ne mano darbas, dar girdėjau užvakar kaip tu Matt varteisi lovoje ir jis minėjo, kad susituoksite ir turėsit šešiasdešimt devynis vaikus taip pat... - Sally pavartė akis atsakydama.

- Ar tu buvai bute? - prasižiojau pakeldama antakius ir net parausdama.

- Užsukau tik pasiimti akinių nuo saulės! - ji garsiai nusijuokė.

- Jei tik tiek, tada džiaukis. O tu, Matty, nustok pokštauti, tavo humoro jausmas nevykęs.. - atsidusau.

- Visų pirma nevadink manęs taip, o visų antra, tai tos raganos darbas. - Matt sukikeno.

- Ne nu, nustok tu čia kaltink mane, o tai mesiu batą.. - Sally suurzgė kaip mažas vaikas.

- Pala pala. Dvasia, ar tu meluoji mums? - suprunkščiau paklausdama ir visi pažiūrėjom į planšetę.

Trūkinėjančiais judesiai ji pradėjo judėti į tuščią plotą tarp 'taip' ir 'ne', bet išslydusi visiems mums iš pirštų nulėkė ant 'taip'. Sally garsiai suklykė susiimdama už burnos. Mano veidas buvo irgi pilnas išgąsčio. Prisitraukiau ranką prie kelių, tikindama save, kad tai vieno iš jų darbas. Matt surimtėjo.

- Gal iš pradžių reikėjo paklausti koks jos vardas?Ir nustokit viską taip imti į galvą. Mes gyvi, o ji, jei čia yra, ji tik dvasia. - jis bandė mus pralinksminti ir jam pavyko. Kaip mes iš viso galime bijoti mirusio žmogaus. Tai tikrai kvaila, jis irgi kvailas, nes mirė. Vėl sudėjome pirštus ant planšetės.

- Koks tavo vardas? - paklausiau šyptelėjusi ir taip drąsindama Sally, kuri ne juokais buvo išgąsdinta. 

Vardas išėjo gana ilgas:

Deviliana

- Debiliana? Reikėjo užsirašyti raides, nebe prisimenu visų eiliškumo.. - Matt pavartė akis sukikendamas.

- Velnias, - Sally nusijuokė, - ji tik bando mus įbauginti galvodama, kad nesimokėme lotynų. Deviliana yra velnias, o jis negalėtų čia būt. - ji paaiškino.

- Tai gal Deviliana, kaip meksikietiška čili pica? Ar tu pica? - pajuokavau išgirsdama draugų juoką.

- O gal tai bus velniškai nenusisekęs antras mano pusmetis? - Matt sukikeno, o Sally garsiai kvatojo susiėmusi už pilvo.

- Ne, ne, ji tikriausiai tualetų valiklis 'Velnias parazitams'! - rausvaplaukė visus privertė susiimti už pilvų. - Dvasia ar tu tualetų valiklis?

Norėjau prasitarti pati, kai planšetė staigiu judesiu nučiuožė po stalu. Mano kūną sukaustė baimė, negalėjau net pajudėti.

- Viskas, žaidimas baigtas. - sušnabždėjo Matt surimtėdamas. Jis greit pagriebė medinę kaladėlę iš po stalo ir sudėję viską atgal į dėžę kaip buvo, padėjome prie durų, kad išeidami išmestume.

Deviliana [Lietuvių k.]Where stories live. Discover now