Capitolul 2

15.6K 870 56
                                    

EMILY

— Ești...

Mă întorc exasperată la tata și îl privesc furioasă, încercând din răsputeri să nu îl strâng de gât. La propriu. Ridică mâinile în aer, arătându-mi că se dă bătut și eu mă întorc la bagajul meu, zâmbind pe ascuns.

Nici măcar nu înțeleg de ce se agită atât și a devenit un junghi în coaste de când am primit scrisoare de acceptare. Când fratele meu a plecat la facultate nici măcar nu a clipit. I-a dat o cutie de prezervative, cheile de la noua lui mașină și cele de la noul său apartament. Mie, în schimb, mi-a luat mașina, și chiar dacă mi-a cumpărat un apartament, i-am spus că nu îl vreau și aproape i-am provocat un infarct.

— Scumpo...

Oftez exasperată și îmi las mâinile pe valiză, simțind cum răbdarea mea începe să se risipească. Îmi întorc capul și îl privesc pe bărbat fără să fiu cucerită de privirea lui de copil nevinovat.

— Tată, o să fiu bine, îl asigur. Calmează-te, pentru că începi să mă calci pe nervi și mă faci să mă mut în cămin definitiv.

Aș putea să jur că a pălit. De data asta, nu mă mai abțin și încep să râd cu putere, făcându-l să înjure în barbă.

— Vreau doar să fii în siguranță, încearcă să mă convingă. Ești sigură că nu vrei să stai în apartament? Poți să stai cu Sophia, e la două blocuri de cel al lui Ethan și...

— Răspunsul e nu, i-o tai.

Își încrucișează mâinile la piept și mă privește supărat.

— Mama ta a stat în apartament pe timpul facultății.

Pufnesc în râs și îmi așez o pereche de pantaloni în valiză.

— Pentru că era însărcinată cu Ethan, domnule potență, i-o întorc imediat. Dar eu nu sunt însărcinată și...

— Și nici nu o să fii!

Mă uit la el cu gura căscată și cred că râde de mine. Îmi doresc să râdă de mine. Toată viața mea am știut că tatăl meu e unul normal. Nu vreau să îmi schimb părerea tocmai acum.

— Vrei nepoți?

— Normal că vreau, spune de parcă aș fi înnebunit.

— Atunci, trebuie să fiu însărcinată ca să fac asta, știi, nu?

Mă privește cu ochii mijiți câteva clipe, analizând situația, probabil gândindu-se la mine și la un posibil ginere, apoi se uită pe fereastra din camera mea.

— Pot să îi am numai de la fratele tău, concluzionează.

Probabil dacă gura mea nu era prinsă, mi-ar fi căzut pe podea. Aud câteva chicoteli de pe hol și deja știu că mama e lângă camera mea și se amuză copios de ultimele nebunii ale soțului ei.

Îmi închid gura și continui să îmi așez hainele în valiză, încercând să îmi imaginez că totul e doar o glumă.

— Sper că îți dai seama cât de ridicol ești în acest moment.

Mă duc în dressing și îmi mai iau niște haine, privindu-l pe tata cu coada ochiului. Parcă a împietrit cu picioarele pe podea, mârâind încontinuu, cu ochii mijiți la fereastră și comportându-se de parcă vorbește cu prietenii imaginari. Las hainele să cadă pe pat și mă întorc cu fața la el, simțind nevoia să îi zic ceva.

— Bine, nu știu ce naiba crezi tu, dar o să fac sex, îl informez. Mult, mult sex, și tu nu o să poți să mă oprești, spun punând punctul pe i.

Ritmul iubiriiWhere stories live. Discover now