Trouwen?

1.2K 51 12
                                    

Ik begon met auto rijden. Wij gingen de openbare weg op en moest wat bijzondere verrichtingen doen en vooral veel schakelen en bochten nemen. Toen wij terug kwamen mocht ik gelijk door op de motor. Hier het zelfde verhaal als met de auto wat bochten, schakelen en bijzondere verrichtingen. Daarna stond Jelle op mij te wachten. Wij gingen het bos in en hij liet mij diverse hindernissen nemen. Het was minder zwaar als ik had verwacht maar hiervoor trainde ik ook.

Er was een moment dat ik niet oplette en struikelde en lelijk ook. Er stak een tak tussen mijn duim en wijsvinger door. Jelle maakte de tak kleiner zodat wij verder konden gaan en de wond daarna konden verzorgen. Het hardlopen met die wond was pijnlijk, elke stap die ik maakte voelde ik door trillen in de wond. Ik probeerde het maar positief in te zien. Het was een goede oefening. Aangekomen op het trainingsveld kwam Max al aangelopen met een EHBO koffer. Hij keek of er spieren geraakt waren en gelukkig voor mij was dat niet zo. Daarna maakte hij de wond schoon en verbond hij hem.

Ryan nam mij daarna mee naar een stuk bos. ' Ik heb hier veertig stukken glas opgehangen. Het is de bedoeling dat jij ze allemaal raakt met vijftien pijlen'. Ik deed het zelfde als met de les, ik bekeek alle stukjes glas en probeerde de verbindingen te zien. Ik had alles geraakt op een stukje na. Scheldend liepen wij liepen terug en daar stond Max op mij te wachten. ' Jij laatste test krijg je van mij. Als jij dit gehad hebt gaan wij overleggen en dan krijg jij alle uitslagen te horen'. ' Als ik zak?' ' Dan hebben wij nog één week'.  Max gooide een stuk hout naar mij toe en vlak daarna viel hij mij aan. Zijn slagen waren ontzettend hard maar ik wist ze tegen te houden. Ik maakte gebruik van mijn lengte en lenigheid. Ik wist hem een paar slagen te geven en niks te ontvangen. Max kwam op mij afgerend en ik maakte een sliding onder hem door en sloeg hem op zijn knieschijven. Hij zakte door zijn knieën en ik gaf hem een schop in zijn rug waardoor hij met zijn neus in het gras viel en ik boven op hem ging zitten. Ik trok hem aan zijn haren en legde mijn plank op zijn keel. ' Goed gedaan. Jij kan naar huis gaan en douchen want jij stinkt' zei hij met een glimlach.

Ik was zo blij om onder de douche te stappen. Ik was echt vies, ik stonk naar modder, zweet en bloed. Geen prettige combinatie kan ik jou vertellen. Toen het hele ritueel achter de rug was viel ik voor dood neer op de bank. Blijkbaar was ik in slaap gevallen want ik werd wakker van een plank in de vloer die kraakte. Onder de bank lag een knuppel ik pakte deze en ging zachtjes op het geluid af. In de keuken stonden twee naakte mannen. Ik had ze eerder gezien toen zij voor de auto van Ryan stonden. ' Zeg hebben jullie nooit kleren aan?' vroeg ik geïrriteerd. De grote man draaide zich om en keek mij  aan. ' Jij word goed getraind' zei de man. ' Waarom zijn jullie hier?' ' Om een tijd en dag te bevestigen ' zei de man. ' Vertel'. ' Over drie weken op zaterdag om 14.00 uur bij de oude jacht hut'.

' Wij zullen er zijn' zei ik tegen de man. 'Jij moet alleen komen'. ' Ik kom met mijn mate of ik kom niet. Meerdere opties zijn er niet'.  De man knikte, ' tot over drie weken'. De mannen verlieten de keuken en ik besloot maar te gaan koken. Ik wilde mijn gedachte verzetten van alles. Ik besloot zelf wraps te maken. Ik moest toch lang wachten op de mannen. Ik was druk bezig met de laatste dingen toen de jongens binnen kwamen. Automatisch begonnen zij de tafel te dekken zodat ik het eten op tafel kon zetten. Toen wij allemaal zaten en aten was de sfeer beladen.

' Ik heb bezoek gehad voor jullie kwamen' zei ik voorzichtig. ' Van wie?'  'Van de week stond er een roedel voor Ryan zijn auto. Dat weten jullie al toch?' vroeg ik de jongens. 'Wij weten van niks. Jullie hebben ons niks verteld' zei Jelle. ' Dat klopt maar ik weet zeker dat ik Max herkende'. ' Ik herkende jou' zei Ryan tegen Jelle. ' Het maakt niet uit het zal de vriendschap niet veranderen. Wij zullen normaal blijven doen als wij tijdens onze afspraak maar de waarheid horen'. ' Hoe herkende jij mij?' vroeg Max. ' Jou ogen blijven het zelfde, zo herkende ik jou. Maar ik wil nu graag weten hoe ik de testen gedaan heb. Gaan jullie mij nu eindelijk de uitslag vertellen?' De jongens schoven mij een kaartje toe. Ik pakte het kaartje op en bekeek het en er kwam een glimlach op mijn gezicht. Het was mijn rijbewijs. Ik draaide het om en daar zag ik het staan ik was geslaagd voor allebei. Ik sprong van mijn stoel en vloog ze allebei om hun nek en gaf ze een kus op de wang. ' Dank je wel'. ' Fay ga even zitten' zei Max serieus. ' Wij hebben je diverse testen laten afleggen. Ik kan met trots zeggen dat jij geslaagd bent. Voor jij een vreugde dansje gaat doen heb ik wel slecht nieuws. Jij zal hard moeten trainen om op een hoger niveau te komen en op niveau te blijven. Daarom moet jij nog één week langer blijven ' zei Max. ' Weet mijn werk het?' ' Jij vind het niet erg?' vroeg Max. ' Nee. Ik moet op niveau komen'. ' Dat is ook wat ik de raad verteld heb'. ' Goed wanneer beginnen wij?' vroeg ik.

Fay de laatste LunaWhere stories live. Discover now