Depresia partea I

16 1 0
                                    

Depresia e boala de care, din nefericire, suferă cei mai mulți copii/adulți din lumea asta. Nimeni nu are o viață perfectă, ştiu asta, dar ştiu şi că odata ce ai intrat într-o depresie dacă nu lupți să ieşi din ea, vei muri. De unde ştiu asta? Sunt un simplu copil de 14 ani. Sufăr de depresie de 2 ani. Depresia era să mă omoare, dar cea mai bună prietenă m-a salvat.
Mulți dintre voi spuneți "depresia e un căcat"/"sunt doar fraieri care cerşesc atenție"/"emonei ratați"/"sinucide-te dacă tot te plângi atât de viața ta". Aici greşiți...să fii depresiv nu înseamnă că eşti un laş/o laşă şi sunt depresivi cei care se închid în ei, cei care nu vor să-şi "rănească" prietenii aşa că preferă să rămână închişi în ei (lucru despre care avem multe de discutat, dar vom aborda acel subiect altă dată). Ideea e că cei depresivi nu se plâng că viața lor e grea şi tu nu ai niciun drept să îi judeci. Nu şti prin ce au trecut, nu ai fost acolo să le vezi suferința aşa că termină să mai vorbeşti urât despre ei. Uneori vorbele ucid mai repede decât o crimă. Opreşte-te acum, nu mai face oamenii să se simtă naşpa doar pentru simplul fapt că pe tine te amuză. Dacă tu ai satisfacție atunci când poți să îi faci pe alții să sufere, nu te supăra, eşti o jignire la adresa monştrilor.
Depresia nu e un subiect amuzant, depresia nu e o glumă. Dacă suferi de depresie, vorbeşte cu cineva te rog. Nu lăsa depresia să te ucidă. LUPTĂ!

About LifeWhere stories live. Discover now