Πρεμιέρα αινίγματος

16 3 1
                                    


Βόλος, 3 Νοεμβρίου 1996

Το άψυχο σώμα της νεαρής κοπέλας βρίσκεται πεταμένο ανάμεσα σε μια σωρό από ξερά και χλωρά φύλλα. Μέσα από το επιβλητικό και γεμάτο ομίχλη πάρκο εμφανίζεται η φιγούρα ενός γεροδεμένου και ψηλού άνδρα, που περισσότερο παραπέμπει σε ένα δημιούργημα απόκοσμης φαντασίας παρά σε έναν αστυνομικό που μόλις αποχώρησε από το τόπο ενός στυγερού εγκλήματος. Στο πρόσωπο του είναι εμφανή τα σημάδια μιας εξάντλησης, οφειλόμενης στην πολύωρη έρευνα για την εξιχνίαση της δολοφονίας της εικοσιπεντάχρονης Χριστίνας Γρηγορίου. Στο ύφος του είναι σκιαγραφημένα τα ανάμεικτα συναισθήματα, όταν αντίκρισε το απεχθές θέαμα, που του δημιούργησε ένα κράμα θλίψης αλλά και συνάμα οργής στα πλαίσια πάντα μιας αστυνομικής έρευνας που λίγοι μόνο θα μπορούσαν να αντέξουν. Ο αστυνόμος Σταύρος Ιωαννίδης περιμένοντας τον ιατροδικαστή Αναστασίου με σκοπό να εξετάσει το πτώμα, αναρωτιέται ποια θα μπορούσε να είναι η αιτία που ώθησε έναν άνθρωπο να διαπράξει κάτι τόσο φρικτό. Η αναμονή του ωστόσο δεν διήρκησε αρκετά, αφού μέσα σε λίγα λεπτά η φιγούρα του ιατροδικαστή ξεπρόβαλλε μπροστά του κάνοντας τον να σαστίσει.

- Καλημέρα Σταύρο, ακούστηκε η φωνή του ιατροδικαστή.

- Καλημέρα Πέτρο, απάντησε ο αστυνομικός απλώνοντας του το χέρι για να τον χαιρετήσει.

- Τι έγινε πάλι και αναγκαστήκαμε να κουβαληθούμε πρωινιάτικα εδώ;

- Ότι και να σου πω ρε Πέτρο είναι λίγο μπροστά σε αυτό που θα αντικρίσεις μέσα σε λίγα λεπτά.

- Θέλεις όμως να μου δώσεις μια μικρή περιγραφή των όσων συνέβησαν ή θα με αφήσεις σε αναμονή όπως πάντα;

- Αν και δεν μπόρεσα να καταλάβω πολλά, άλλωστε για αυτό σε καλέσαμε, η μόνη περιγραφή που μπορώ να σου δώσω είναι ότι μια νεαρή κοπέλα δολοφονήθηκε χθες το βράδυ. Ο τρόπος όμως δολοφονίας της είναι αυτός που θα σου προκαλέσει ρίγος!

- Τι εννοείς ακριβώς, τον ρώτησε ο Πέτρος διακόπτοντας την περιγραφή του.

- Τι θες ακριβώς να εννοώ όταν το θέαμα που αντικρίζεις είναι μία ξεκοιλιασμένη νεαρή μέσα σε ένα λουτρό αίματος.

- Μάλιστα κατάλαβα! Θα κάνω και εγώ την εξέταση και θα σου φέρω το πόρισμα μου, είπε καθώς απομακρύνονταν.

Περιμένοντας το πόρισμα του ιατροδικαστή ο αστυνόμος Ιωαννίδης αποφασίζει να ανάψει ένα τσιγάρο προκειμένου να προσφέρει στο σώμα και στη σκέψη του λίγη χαλάρωση με σκοπό να προβεί σε σίγουρα συμπεράσματα. Ύστερα από μισή ώρα αναμονής η σκέψη του διακόπτεται για άλλη μια φορά από τη γνώριμη φωνή του συνεργάτη του.

- Τελείωσα, είπε ο ιατροδικαστής και ο αστυνόμος διέκρινε στον τόνο της φωνής του μια πρωτοφανή έκπληξη.

- Από την έκφραση του προσώπου σου μπορώ να καταλάβω πως όσα σου είπα προηγουμένως προκάλεσαν και σε εσένα παρόμοια συναισθήματα.

- Ναι, με βρίσκεις σύμφωνο σχετικά με αυτό. Στο δικό μας όμως θέμα, από μια πρώτη μου ματιά στη σωρό υποθέτω ότι η πιο πιθανή αιτία θανάτου είναι η ακατάσχετη αιμορραγία του τραύματός της.

- Το ίδιο πράγμα υπέθεσα και εγώ Πέτρο αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω την έκπληξη που αποτυπώνεται στο πρόσωπό σου. Τι άλλο ανακάλυψες;

- Εδώ είναι ίσως και το πιο παράξενο κομμάτι της όλης υπόθεσης. Εξετάζοντας το πτώμα της κοπέλας, ανακάλυψα απροσδόκητα ότι δεν υπάρχει ολομέλεια στα όργανα της.

- Τι θες να μου πεις με αυτό, ρώτησε ο Ιωαννίδης έκπληκτος. Δεν μπορώ να καταλάβω!

- Είναι ξεκάθαρα τα λόγια μου νομίζω Σταύρο. Τέλος πάντων, αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι ότι ο θάνατος της δεν οφείλεται μονάχα στην ακατάσχετη αιμορραγία αλλά και στην αφαίρεση του νεφρού της.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 31, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Το παζλ του έρωταWhere stories live. Discover now