Bölüm 4

8.8K 528 14
                                    


"ProfesörShine Taylor bu akşam yemeğe geliyor" dedi Hayren. "Senin için bir sakıncasıolur mu?"

Naila,yatağında oturmuş önündeki ders notlarına bakıyordu. Başını kaldırıpşaşkınlıkla ona baktı. "Tabi ki de olmaz" dedi. "Sonuçta burası sizin eviniz veo da Haven' ın arkadaşı"

"Sendebizim arkadaşımızsın" dedi Hayren. "Ve bizimle yaşıyorsun"

Naila,başını salladı. "Profesör Taylor' u görmekten memnuniyet duyarım" dedi. Sonranotlarına baktı. "Bu arada bir ara gidip evimi temizlemeliyim" dedi. "Birhaftadır buradayım ve artık evime dönsem iyi olur"

Hayrenderin bir nefes alıp verdi. "Senin buradaki varlığından memnunuz" dedi. "Gitmekzorunda değilsin, Naila. Haven bile senin evdeki varlığını benden daha çokseviyor" dedi gözlerini kısarak.

Nailakıkırdadı. "O beni değil sabah kahvaltısı için yaptığım fesleğenli veçikolatalı keklerimi seviyor"

"Oherifi tavlamak için tatlının yeterli olacağını kim bilirdi ki?" dediyanaklarını şişirerek. Sonra durdu ve gülümsedi. "Yine de onu seviyorum" dedi."Yani bazen."

Nailakıkırdadı. Hayren gülümsedi. "Hadi kalk hazırlan" dedi. On dakikaya buradaolurlar.

"Ah,mendilini de geri vereyim" dedi Naila. "Çok ince bir davranıştı doğrusu."

Hayrengüldü ve odadan çıktı.

İkierkek eve geldiğinde kızlar hazırlardı. Shine, üzerinde kot pantolon ve siyahsade bir tişört vardı ve bugün okulda görünenden daha genç görünüyordu. Takımelbisenin altında görünen bedeni çok daha güçlü görünüyordu şimdi.

Naila,gülümsedi. Haven karısının yanına gidip dudaklarından bir öpücük çalarkenShine, Naila' ya doğru yürüdü. "Bayan Roberts sizi yeniden görmek ne güzel"derken elini tutup öptü.

Hayren,kıkırdadı. "Şu anda okulda olmadığımıza göre daha rahat davranabiliriz öyledeğil mi, Haven?"

Shinegülümsedi. "Doğru söylüyorsun, Hayren" dedi ve tekrar Naila' ya döndü. "Seniyeniden görmek çok güzel, Naila" dedi.

Gençkadın hafifçe kızarmıştı. "Teşekkür ederim, Shine" dedi.

Erkeğinyeşil gözleri parladı ve hafifçe koyulaştı. Bundan hoşlanmış gibi görünüyordu.Haven, esnedi. "Bütün gece burada mı duracağız yoksa yemek yemeye geçecekmiyiz?" Sonra durdu ve hevesle Naila' ya baktı. "Senin muhteşem keklerindenkaldı mı, Naila?"

Gençkadın kıkırdadı. "Akşam için başka bir tatlı yaptım, Haven" dedi. "Daha sonraeğer çok istersen sana tekrar yaparım."

Haven,hevesle başını salladı. Hayren erkeğin kulağını çekti ve ardından terasa doğrusürüklemeye başladı. "Bu kadar çok kek yersen iki aya kalmaz kocaman göbeklibir adam olacaksın ve ben seninle kesinlikle yatmayacağım. Ezilme tehlikesialtına giremem"

Nailave Shine gülerek onları takip ettiler. Erkek, kadının ardından yürürken Naila,onun altın renk gözlerini üzerinde hissedebiliyordu. Tıpkı bir dokunuş gibiydi.

Nailaterasa girdi ve dikdörtgen masada Hayren' in yanında oturdu. İlkbahar olmasınakarşın hafif bir esinti vardı. Yine de çok güzel bir akşamdı ve bunu kaçırmakbüyük ayıp olurdu.

Havenve Shine yemek boyunca anılarını anlattılar. İkisinin üniversitede oldukçahareketli bir yaşamları olduğu çok açıktı. "Shine serbest yüzmede birinciydi" dediHaven gülerek. "Onu bu konuda asla yenemedim."

Shinegüldü. "Ancak bunun intikamını her zaman derslerde alırdı" dedi. "Haven asladers çalışmazdı. Derslerinin çoğunu da yakışıklılığını kullanarak geçmiştirçünkü bayan profesörler ona tapıyordu."

Bununüzerine herkes gülerken Hayren topuklu ayakkabılarıyla sertçe kocasının ayağınabastı. "Bunu unutmayacağım sanırım" dedi gülerek ama sesi tehditkârdı.

Shine,Naila' ya döndü. "Peki ya sen?" dedi. "Senin özel bir uğraşın var mı?"

Gençkadın gözlerini yemeğine dikerek düşündü. Hayır, Jake hayatına girdiğinden beritek özel uğraşı o olmuştu. Genç kadın gözlerini kaçırarak derin bir nefes aldı."Bir sevgilim vardı" dedi. "Uzun bir zaman boyunca tek özel uğraşım o olmuştuama şimdi tamamen boşluktayım" dedi. Sonra başını kaldırdı ve hüzünlegülümsedi. "Bu boşluğu derslerle dolduruyorum"

Gençadam, yüzünde bir gülümsemeyle ona baktı. "Sanırım bu boşlukları doldurman içinsana daha çok ödev yüklemeliyim" dedi.

Hayrenaraya girdi. "Bu arada Shine, girdiğim en güzel derslerden biriydi bugün. Dersanlatmakta muhteşemsin" dedi. "Umarım kocama da birkaç ders verirsin bu konuda.Ben onun her dersinde cezalandırılır ve ofisine çağrılırdım"

Haven,gözlerini kıstı. "Bu adamın gülen yüzünün seni kandırmasına izin verme" dedi."Sınavlarının zorluğunu gördüğünde seni teselli edecek olan tek kişi benim"dedi.

Naila,atıldı. "Aslında bende teselli edebilirim" dedi. Arkadaşına baktı. "Sınavlardanbirlikte kalacağımıza göre birbirimizin omzunda ağlayabiliriz bence."

Hayrenzaferle kocasına döndü. "Yalnız değilim işte" dedi dil çıkararak.

Gülüşmelerive güzel sohbetlerin ardından kadınlar sofrayı topladılar. Naila, gruba baktı."Bence bu anı daha da güzelleştirebiliriz" dedi. "Dün gece şarap almıştım."

Ufakbir tezahüratın ardından Shine ayağa kalktı. "Kadehleri getirmene yardımedeyim" dedi ve birlikte terastan çıktılar. Bu arada Hayren ve Haven onlardankopmuştu. Genç kadın kocasının kollarında yıldızları seyrediyordu.

Shine,dolaba uzanıp kadehleri indirdi. "Yanlış anlamazsan sormak istediğim bir şeyvar." Naila başını salladı. "Şu sevgilin" dedi Shine. "Kimdi ve nasılayrıldınız?"

Naila,gözlerini şaraba dikti ve elindeki açacağı içine gömdü. "O Jake' di" dedi."Jake Schuley. Biz geçen haftaya kadar birlikteydik. Ancak tesadüf eseri onubir başka kadınla yatakta bastım" dedi. "Sonra da ayrıldık"

Shine,hafifçe gülümsedi. Şarabı kadının elinden aldı ve tıpasını açtı. Gözlerini onadikti. "Çok güzelsin" dedi aniden.

Naila,şaşkınlıkla gözlerini kocaman açtı. Shine, ellerini mutfak tezgâhına yaslayarakona döndü. "Gerçek olan şu ki Bay Schuley' in zihinsel sağlığından şüpheettiğimi söylemeliyim. Profesör McFane gibi birine yardımcı profesör olanherkesin sağlığından şüphe ederim"

Nailaşaşkın bir şekilde kıkırdadı. Shine, başını yana eğdi. "Çok güzel bir ses"dedi. Bunu daha önce de söylemişti.

Nailautangaç bir şekilde başını eğdi. Üzerinde Hayren' in siyah uzun kollu ama kısabir elbise vardı. Elbisenin cebine uzandı ve içinden Shine' in siyah mendiliniçıkardı. "Bu senin" dedi mendili ona uzatarak. Hafifçe gülümsedi. "Rimellerimartık güvende. Teşekkür ederim."

Shineona uzandı ve avucunu kapadı. Mendil, Naila' nın elinin altında buruştu. Gençkadın şaşkınlıkla birleşen ellerine baktı. "Sende kalsın" dedi Shine ona doğrubir adım atarak. Şimdi hemen dibinde duruyordu. Bedenlerinin dokunmasınasantimler vardı. Çenesini kaldırdı. "Benden bir hatıra olarak."

Oanda Naila kalbinin hiç bu kadar hızlı attığını hatırlamıyordu.

DERS 2: İNTİKAM SOĞUK YENEN BİR YEMEKTİRWhere stories live. Discover now