Ijesztő Japán Városi Legendák egyben:

2.2K 26 12
                                    


1. Kushisake Onna

A neve azt jelenti, hogy a "Hasított szájú nő". Ha egyedül császkálsz késő este, bármikor eléd ugorhat az utcasarkon. Elfutni előle lehetletlen, hiszen képes eléd teleportálni magát. Sebész maszkot és viharkabátot visel. A nő megkérdi tőled: "Szerinted szép vagyok?" – ha a válaszod az, hogy nem, levágja a fejed egy bazi nagy ollóval. Ha azt válaszolod igen, akkor leveszi a maszkját, közel hajol hozzád, és a füledbe suttogja a kérdést:

"Most is szépnek találsz?"... Ha azt feleled nem, akkor kettévág. Ha azt mondod igen, akkor felhasítja a szád, hogy olyan legyél, mint Ő.

2. Hitobashira Hitobashira vagy "Emberpillér"

Az ősi Japánban úgy hitték, hogy ha embereket falaznak az épületekbe, azok erősebbek és stabilabbak lesznek. Az emberek oszlopokba és falakba építésével áldoztak az isteneknek, hogy azok kegyesek legyenek hozzájuk és az építkezés hamarabb befejeződjék. Az emberi oszlopok felhasználásával felhúzott épületek állítólag tele vannak a feláldozottak kísérteteivel.

3. Teke Teke

Teke teke teke teke...- ilyen hangot ad ki a teremtmény mozgás közben (a könyökével). Valaha egy szép hölgy volt, aki a metróállomáson a sínek közé esett (mások szerint direkt ugrott a szerelvény elé). A metró kettévágta Őt, viszont a haragja és irigysége még mindig hajtja, hogy bosszút álljon. Attól, hogy nincs lába, még így is nagyon gyorsan mozog és ha vagy olyan szerencsétlen, hogy összefuss vele, kettévág a kezéből formált kaszájával.

4. Aka Manto

Neve azt jelenti: piros köpeny. Valójában ez egy gonosz szellem, aki a vécékben kísért. Akkor jelenik meg, amikor leülsz a vécére és nincs papír. Megjelenik és megkérdi: "A piros, vagy a kék papírt szeretnéd?" (más verziók szerint köpenyt ajánl fel). Ha a pirosat választod, darabokra szabdal. Ha a kéket, akkor megfojt. Más elbeszélések szerint, ha a pirosat választod, a bőröd lehasad rólad, viszont ha a kéket, akkor az összes véred kifolyik a testedből.

5. Tomino Pokla

A Tomino Pokla egy elátkozott költemény, ami megöli azokat, akik hangosan felolvassák. Ha szerencséd van, akkor nem halsz meg, viszont baj baj hátán fog érni. A vers Yomota Inuhiko műve, a "A szív, mint egy guruló szikla" című könyvből, ami bekerült Saizo Yaso 27. versgyűjteményébe is 1919-ben. A vers arról szól, hogy Tomino meghal és lezuhan a pokolba.

6. Bikafej

A Bikafej egy ijesztő történet, ami halálra rémít. Egyszer egy osztály busszal indult el az osztálykirándulásra. A tanár, hogy szórakoztassa a tanulókat, ijesztő történeteket kezdett mesélni. Amikor Bikafej történetét kezdte mesélni, a diákok sikítozni kezdtek és könyörögtek tanáruknak, hogy hagyja abba. A tanár viszont transzba esett és nem tudta abbahagyni a mesélést. Amikor magához tért, a buszvezető és a diákok legyengülve, habzó szájjal feküdtek szerteszét. Némelyikük nem tudta abbahagyni az izzadást és reszketést. Pár nappal később meghaltak.

7. Okiku Baba

A kimónós játékbaba egykor egy Okiku nevű kislányé volt, aki belehalt egy betegségbe. A lelke megszállta a játékot és most a játékbaba haja növekszik. A baba éppen a Mannenji templomban van. Először még rövid haja volt, most már a derekáig ér. Senki nem tudja, hogy növekedhet, viszont a tudományos vizsgálatok szerint a haj egy kislányé volt. Lehetséges, hogy Okikué.

8. Lány a zugból

Ő egy kísértet, aki a zugogban lakik (bútorok, ajtók mögött). Nagyon sok ilyen zug van ám egy házban. Ha először találkozol vele, csak bámulni fog rád és megkér, hogy bújócskázz vele. Másodjára viszont csak a zugban világító szemét fogod látni és átránt egy másik dimmenzióba (vagy a pokolba).

9. Inunaki

Inunaki egy rejtélyes falu, ami teljesen el van zárva a többi falutól. Nem biztos, hogy van ilyen hely, de az emberek azt beszélik, hogy igenis létezik. A falu elején egy tábla jelzi: "A Japán törvények ebben a faluban nem érvényesek!" Azt beszélik, hogy az emberek igencsak furcsa módon élnek itt. A gyilkosság és kannibalizmus igencsak gyakori. Nem tudni miért, de sem a telefonod, sem más elektronikus eszközöd nem tudnád itt használni. Van egy pár bolt és telefonfülke is, de nem tudsz senkit felhívni. Sok ember látogatott már el a faluba, de senki nem jött vissza.

10. A Kiyotaki alagút

Az alagút 1927-ben épült. Hossza 444 méter (a 4-es átkozott szám, mint a nyugati ember számára a 13). Az alagutat azoknak a munkásoknak szellemei kísértik, akik az építkezés alatt haltak meg. Azt beszélik, hogy a kísérteteket éjjel lehet látni, ki tudnak szedni a kocsidból és a lelked is kirémisztik belőled, de persze úgy, hogy balesetnek tűnjön. Van egy tükör az alagútban: ha belenézel és meglátsz egy szellemet, szörnyűséges módon fogsz meghalni. Az alagút változtatja a hosszát. Ez függ az időjárástól és a napszaktól is.

Rémtörténetek/18+Where stories live. Discover now