eight

81 24 1
                                    

"If you're going through hell, keep going."

-William Churchill


---


autocompătimirea, una dintre multele trăsături pe care noi oamenii le deținem.


stii ce zic. te compătimesti deoarece părul tau nu arată bine, notele tale nu sunt mari, prietenii tăi te urăsc în secret si în general tot ceea ce spui este "Viața mea e naspa."


dar este asa? viața ta chiar este naspa? prietenii tăi chiar te urăsc în secret? părul tău chiar nu arată bine? notele tale chiar sunt asa de proaste?


autocompătimirea, cred, în anumite cazuri este okay. sunt uneori dăți cănd ne simțim complet lipsiți de speranță si nu ajută dar ne simțim rău pentru noi însine...


dar - nu este nici bine.


ce aduce bun autocompătimirea? aduce încredere? speranță? dacă nu, de ce o facem?


dacă nu aduce nimic bun, de ce plângi?


nu mai plânge din cauză ai impresia nimeni nu te iubeste. este o minciună uriasă. din 7 miliarde de oameni pe care îi are Pământul, este măcar o persoană care te iubeste si vrea te cunoască.


nu mai plânge din cauză ai impresia ca esti proastă. scoala e proastă, nu tu. sistemul educației îți lasă impresia (,) dacă nu ai note bune nu vei face nimic în viață.


dar, serios acum, doar din cauza IQ-ul tau - care este determinat de o grămadă de teste - nu înseamnă esti prost.


vreau zic, Bill Gates si Steve Jobs nu erau cei mai buni din universitate, dar ei au făcut o grămadă de schimbări în atâtea vieți. 


nu te m-ai autocompătimi deoarece părul tău nu arată bine. nimeni nu un rahat despre cât de bine sau rău arată parul tău. serios. da, oamenii judecă mereu pentru că asa suntem noi, dar asta nu înseamnă dacă părul tău nu arată bine esti o persoană rea. 


dacă esti atractiv, destept, fericit, - nu mai spune ca viața ta e naspa pentru sunt oameni în lume care sunt grasi, au fața acoperită în cosuri, nu sunt cei mai destepți si sunt în depresie, dar ei isi trăiesc viața după o zi pe alta.


ei stiu într-o zi totul se va termina, iar atunci vor fi asa de fericiți.


deci, nu mai plânge deoarece nu face altceva decât -ți distrugă respectul, iubirea si încrederea față de tine.


si când lumea încearcă te distrugă prin orice metodă posibilă,


respectul, iubirea si încrederea de sine sunt armele tale.


A/N: acesta a fost ultimul capitol (: 

epilogul o sa-l pun mâine


Eight Reasons Not To Cry \\ Română ✅Onde histórias criam vida. Descubra agora