Pre vás, dievčatá

4.2K 917 284
                                    

Milé dievčatá ! 

Chcem vám venovať tieto riadky. Všetkým vám tu na wattpade ale i mimo neho. Je jedno či máte 10 rokov, alebo 20. Píšem to preto, lebo si vás vážim. Vážim si, že ste na tomto svete. Vážim si, že nás obdarúvate úsmevmi. Vážim si, že ste boli stvorené také, aké ste.


Dievčatá, buďte krásnymi kvetmi a nie vyschnutou bylinou v herbári. Každé dievča rastie ako kvet. Niektoré viac v duševnej, iné zas v telesnej kráse. Život je lúka a vy ste pestrofarebné kvety uprostred nej. My chlapci sa pomedzi tieto kvety prechádzame, obdivujeme ich. Žiaľ, niekedy si ich chceme odtrhnúť. Pre seba. Dievča, ktoré sa nechá odtrhnúť chlapcom, ktorý jej nepatrí, uschne ako odtrhnutý kvet. Krása jej krehkého srdca, podstata celej ženskej krásy, začne postupne vädnúť. A uschne. Celkom isto. Alebo...skúste odtrhnúť kvet a položiť si ho v izbe na stolík. Zvädne po čase. Zostane z neho nakoniec len kúsok akejsi rastlinnej múmie bez života a bez šťastia, ktorý sa pri dotyku rozpadne.


Dievčatá, nedajte sa odtrhnúť chlapcami, ktorí vám nepatria. Ako to spoznáte? Vy to viete predsa najlepšie. Chlapec, ktorý vás chce pre seba, ktorý sa chce s vami zahrať, ktorý vo vás vidí len telo a nie ducha...taký chlapec nie je váš princ, ale drak, ktorý vás chce zhltnúť. Chce vám vziať (hoci o tom nemusí vedieť alebo to spraviť s tým úmyslom) to najvzácnejšie čo máte. Vašu dôstojnosť (ktorá očarúva), vašu ženskosť (ktorá priťahuje), váš pôvab (ktorý láka). A vlastne aj šťastný život. Vaše srdcia nebudú šťastné. Možno chvíľu budú. Ale postupne sa prejaví nedostatok vody. Skôr či neskôr zvädnete ako kvet, ktorý sa rodil v rajskej záhrade a potom ho odtrhli.


Ako chlapec vás prosím – chcite byť vzácnymi kvetmi. Nedajte sa zlákať lámačom sŕdc. Buďte na svojich obdivovateľov náročné. Nebojte sa, že takto si svojho chlapca nenájdete. Práve naopak. Náročnosť. To je ten mnohými dievčatami žiaľ neobjavený kľúč ku dobrému chlapcovi. Nechajte svojho obdivovateľa dobýjať svoje hradby. Neotvárajte mu bránu. Nechajte ho bojovať. Vyskúšajte jeho oddanosť. A vedzte, že pravý rytier sa nevzdáva. Buďte pravými princeznami. Žiarte okolo nás.

Venované všetkým dievčatámWhere stories live. Discover now