ANİDEN

451 18 1
                                    

Her şey o gün o rüyayı gördükten sonra başladı Rüveyda Müslüman olacağını  onun önüne birisinin çıkıp kendisini seveceğini olacak  her şeyi rüyasında gördü aniden kalktı,inanmadı çünkü inanmak istemiyordu.  Rüveyda sabahtan kalkıp arkadaşlarıyla kaldığı evi düzenledi. Çünkü bugünün görevlisi kendisiydi.

Rüveyda 18 yaşında tıp fakültesine giden bir kız . Müslümanlığı hor gören, kapalıları görmek bile istemeyen bir kız tabi beraber kaldığı arkadaşları Nur ve Şeyda kendisinden de daha beterlerdi. Rüveyda evi temizleyip kahvaltıyı hazırladıktan sonra kızlara seslenir ve gelirler her zaman ki gibi hep Müslümanlarla ilgili kötü şeyler söylüyorlardı.Artık birilerinin onlara dur demesi gerekiyordu ama kim demeliydi o cesaretli isim veya isimler kimlerdi .Ne zaman önlerine çıkacaklardı neyse kızlar hazırlanıp okulun yolunu tutarlar Rüveyda araba sürmesini bildiği için pekte sıkıntı çekmiyorlardı.

Ne olduysa birden önlerine ani bir olay çıktı acaba ne olmuştu neden okula geç kalmışlardı.Herkes o gün olanları merakla izliyordu insanlar ne oldu diye endişeli bir o kadar da meraklıydılar. Rüveyda'nın önüne çıkan üç belalı dedikleri kişiler çıkar ama aslında belalı değiller de tek kendileri öyle adlandırdılar bunun nedeni de Müslüman olmalarıydı .
Rüveyda bu üçlünün ne yapmaya çaliştıklarını anlamadı ama bu duruma çok sinirlendi.

İçlerinden Ahmet atildi "sen ne yapmaya çalişıyorsun bacım" Rüveyda"ne ne ne bacim mi?" Ahmet " evet bacım ne olmuş." Rüveyda içinden sen görürsün adını bilmediğim şahıs der o sırada arabaya atlarlar ve okulun yolunu tutarlar. Okula geç kalirlar ve her biri ayrı bir yere geçerler Rüveyda geçtiği sınıfta o olay çıkaran  çocuğu  görür ve  "şaka mısın" diye birden bağırır.
    Ahmet tip fakültesinde ögretmen oldugu icin Rüveydaya"otur yerine "der.Rüveyda " ne oluyoruz"der. Ben yeni hocanızım der ve  senin adın Rüveydaydı yanlış hatırlamıyorsam ben Ahmet benimle tanışmadı ama arkadaşınızın ismini yanındaki arkadaşlarından öğrendim ben yeni öğretmen oldum 23 yaşındayım şimdi sen diğer arkadaşlarımı soracaksın diğerleri de aynı benim gibi öğretmen aynı yaştayız sarışın,uzun boylu,mavi gözlü olanın adı Mert diğeri esmer ve eşek gözlü olan ise Serdar yani senin anlayacağın serdar mert ahmet üçlüsüyüz biz ,şimdi geçe bilirsin yerine.Rüveyda şaşkın bakışlar atarak geçti yerine herkes kendisine şakın bir şekildebakıyor kendileri baktıkça Rüveyda kızarıyor.

                Okuldan çıkarlar ve her zaman gittikleri  çay bahçesine giderler.Nur sorar:

"kızlar bugün kimi gördüm dersiniz?" 

Rüveyda cevap verir:

"ben tahmin edeyim kesinlikle şu yolda tartıştığımız adamlardan Merti gördün hem de öğretmen."

Şeyda

"kızım sen bunları nereden biliyorsun "

"eeee ne yapalım vazifemiz mi desem anlayamadım sen anla artık"

nur

"kızlar ya bu adam benim tipim değil hiç dersini dinleyemiyorum"

rüveyda 

"ben de o tartıştığım Ahmeti gördüm o da hocamız" 

şeyda 

"ben de serdar adında biriyle tanıştım yav kardeşim yaptığı hatayı düzeltelim dedik hemen bilmişlik taslamış olduk."

rüveyda

"ee artık anlamışsındır böyle kişilerin  yaptığı yanlışı düzeltemezsin seni böyle ezer insanların içinde."

SON İMTİHANIMSINWhere stories live. Discover now