1. Friendzone?

1.8K 100 9
                                    

Lalala...tak. Máte to tu v plné kráse. Právě mi skončila brigáda, takže už nemám žádné výmluvy. :D 

Tak jo, už nebudu zbytečně kecat...

Enjoy.
------

"Samozřejmě, že můžeš," pohotově odpověděl Tony, který se snažil maskovat svou radost, soucitným výrazem. Vzal mu jedinou tašku, kterou měl sebou a znovu se zeptal:

"Co se stalo, Steve?"

"Nemůžu v tom bytě žít. Už ne...každý večer vytahuju staré fotky a utápím se v depresích. Jediný, kdo mě z toho může dostat je můj nejlepší přítel a to jsi ty," mírně se usmál Steve a vykročil z výtahu.

"Ah, dobrý večer," usmál se zářivě, když zpozoroval starší paní, která na svůj věk působila velmi čiperně a byla moderně oblečená.

"Dobrý, vy asi budete Steve, co?" oplatila mu úsměv a rukou pokynula k prázdné židli, která čekala jen na něj.

"Ano, jak to víte?" blonďákův úsměv se ještě rozšířil, protože ta dáma působila vážně uklidňujícím dojmem.

Posadil se na židli a po chvilce se před ním objevil velký talíř s jídlem, za což byl vážně vděčný, protože dneska skoro nic nejedl.
"No...ty zlaté vlasy byli trošku přehnané..." řekla paní,
"...ale oči barvy oblohy, s mírnou příměsí zelené, dokonalá postava včetně některých nejmenovaných partií a celkově andělské vzezření...jo, jste Steve."

Blonďák koukal do talíře s tvářemi zbarvenými do nachové barvy.

"Tony vám o mě říkal?" pochopil.

"Taky říkal, že se často červenáte," zasmála se, přičemž Steve zrudl ještě víc. Na odpověď byl moc v rozpacích, tak vzal do ruky vidličku a dal se do jídla. Během večeře se stačil dozvědět spoustu věcí o Starkově nové hospodini včetně toho, že její křestní jméno je "Alma", a ona se zase dozvěděla, že tohle si Tony nikdy nezapamatuje.

***

Za těch pár dní si tu Steve docela zvykl. Nebýt jeho skromnosti, mohl mít cokoli, co ho napadlo. Taky si mohl si dělat, co chtěl.

Jelikož už nepracovali jako superhrdinové, Steve si chtěl najít nějakou normální práci, ale to mu Tony samozřejmě nedovolil i přes to, že mu dávno sundali sádru z nohy.

Paní Railová si svou práci užívala, protože mohla sledovat pomněrně zajímavý vývoj vztahu mezi těmi dvěma, což ji vážně bavilo. Bylo to, jako koukat na seriál. Každým dnem si byli blíž. Každá idylka však jednou končí...

***

Měsíc po Stevově nastěhování

"Na čtyřiadvacet hodin jsem vypl Jarvise, takže je oslabeno zabezpečení budovy. Ne nějak extra, ale pro jistotu to nikomu neříkejte."

"Proč jsi to udělal?" ptal se Steve.

"Musím na něm pár věcí vylepšit," osvětlil Tony. Věděl, že jim to tak stačí, protože podrobné vysvětlování by pobral jedině Banner, který tu zrovna přítomen nebyl.

"Budu na tom pracovat celou noc, takže dobrou," rozloučil se Tony a odešel.

"Steve, nesmíte mu dovolit, takhle si ničit zdraví. Takhle pracuje už pár dní," poznamenala Alma a počastovala blonďáka významným pohledem.

Forget Him - STONY [CZ]Kde žijí příběhy. Začni objevovat