Nana (The Fifth Day With Little Riddle)

2K 200 37
                                    

Küçük Riddle'la Beşinci Gün, Devamı

"Pekala," dedi Tom "Bana yardım etmek zorundasın."

Harry şu an, resmen büyümüş de küçülmüş gibi görünen -ayrıca kişiliği Harry'nin tanıdığı sessiz Küçük Riddle'ın aksine daha dominant olan- Küçük Riddle'dan birkaç adım uzaklaşmaya çalıştı. Ama bir yararı olmamış, Tom ona daha çok yaklaşmıştı.

"Ne demek sana yardım etmek zorundayım?" diye sordu Harry, titrek çıkmasını engelleyemediği sesiyle beraber. Neden bu kadar etkilendiğine anlam veremiyordu- Hiçbir şeye anlam veremiyordu.

Tom sırıttı, yüzü eğlenceli bir hal aldı. Ama bu ifade hemen sonra silindi. Mavi gözlerini olabildiğince kıstı, çenesi sinirle kasıldı. "Harry, seni incelediğim dört gün boyunca anlaşılması basit biri olduğunu düşündüm. Şimdi de bu düşünceme kanıt olacak şeyler söyleme."

Harry'nin kulakları uğulduyordu. Tom'un zırvalıklarını duymamıştı. "Çıldırmış olmalısın sen!" diye bağırdı -anlamsız davrandığının farkındaydı, fakat vücudu öyle bir adrenalin ile yüklenmişti ki sakinleşebilecek kadar kendine yetişemiyordu- "Ölüm yiyenlere yardım edeceğimi nereden çıkardın?"

Ilk, Tom'un yüzünü şaşkın bir ifade kaplamış, sonra, kaşları çatılmıştı. "Harry, biri senden yardım istediğinde nedenini sormalısın. Kimse senden ölüm yiyenlere yardım etmeni istemedi."

--

Harry, üzerinde görünmezlik pelerini, yanında Tom, kütüphanenin yasak bölümünde dolanıyor, duyduklarını hala sindirememiş, yarı şaşkın haliyle kitapları karıştırıyordu.

Başından beri Tom, onunla konuşan, amaçlarını söyleyen ölüm yiyenlere güvenmemişti. Zamanını mahvedecek şeyler yapmalarını engellemek istiyordu. Bu yüzden araştırma yapmış, Dumbledore'a bile danışmıştı. Her ne kadar yaşlı adama gerçek amacını söylemese de ondan bir şey kaçmazdı. Yardımcı olması için Bayan Romanoff'u göndermişti. Bayan Romanoff da ölüm yiyenlerin konuşmalarını duymuş, bunları Tom'a anlatmaya çalışmış, dahi Tom da kedininkiyle birkaç öğrencinin anılarını değiştirmişti. Böylece ortalık karışacak, ölüm yiyenlerin amaçları ortaya çıkacak ve Tom da göz üstünde olmayacağı için daha kolay çözüm yolu bulacaktı.

Tom'un Harry'ye ara sıra sakız gibi yapışmasının sebebi de, Harry'nin, ne yapmaya çalıştığını anlatabileceği ona yardım edebilecek güvenilir biri olup olmadığını anlamaktı.

Şimdi her şey yerli yerine oturmuş. Bütün parçalar -aslında çoğu parçalar- birleşmişti. Nihayetinde Tom her ne kadar gelecekte çok çok kötü biri olsa da şu an iyi biriydi. En azından iyi şeyler yapmaya çalışıyordu.

Dumbledore'un ne yapmaya çalıştığı ise makuldu. Belki de sadece yerinde otururken bile, bir bildiği vardı.

Harry tekrar kitaplara odaklandı. SOnunda bulduğu şeyle berarber havaya zıplayacak gibi olmuştu çocuk.

"Işte!"

Zamandan Kişi Çağırma Iksiri, Bilinmeyenler

Tom'un da meraklı bakışlarıyla sayfaları çevirmeye başladı.

"Gitme zamanı çağırılan kişiyle temasta olan kişiler onunla birlikte zamanına yolculuk yapabilirler." diye okudu Harry "Sahi Tom, gitme zamanı onların yakınında olma yeter."

Tom ona tuhaf tuhaf bakıp "Onları temelli indirmek istiyorum." diye cevap verdi tok bir ses tonuyla. Gelecekte başı olduğu grubu yok etmeye çalışması ne kadar da garipti.

Harry aldığı cevapla sustu ve okumaya kaldığı yerden devam etti. Sonra, gördüğü başlıkla tekrar durmuştu.

Işte, aradıkları şeyi bulmuştu.

Zaman Boşluğuna Sıkışma

Çağırılan kişi kendi zamanına dönerken, onunla temasta olanlarla aralarındaki temas azıcık bile bozulsa o kişiler zaman boşluğuna sıkışır.

Bu cümleden sonra sayfalar yırtıktı. Ama bu tek bir cümle bile onlar için yeterdi. 

İki çocuk birbirlerine gülümseyerek baktılar: "Sanırım ne yapacağını biliyoruz."

--

Yırtık sayfalar kitapların arasında, gözlerden uzak, katlı bir halde duruyordu. Fazla elin değmediği bu sayfalar önemsiz görünseler de, aslında her şeyi değiştirebilirlerdi.

Zamandan Kişi Çağırma Iksiri HIÇBIR ŞEYI Değiştirmez

Iksirin etkileri her ne kadar bir süre sonra tamamen yok olsa da birkaç iksir ustası tarafından Zamandan Kişi Çağırma'nın varlığı kanıtlanmıştır.

Bu kitap o iksir ustaları tarafından büyük uğraşlarla yazılmış, Zamandan Kişi Çağırma Iksiri hakkında tek kaynak olmuştur. Tarihte bu iksir hakkında çok kitap yazılmıştır. Fakat hepsi o on gün içinde yazıldıkları için yok olmuştur.

On gün bittiğinde her şey eski haline geri döner, çağırılan kişiden bütün izler ortadan kaybolur. Iksirin fazla yapılamamış olma sebebi de budur. Aslında, çoğu iksir ustası tarafından yapılmış, ama on gün bittikten sonra bu iksiri yaptıklarına dair anıları da silinmiştir.

Sadece Zaman Boşluğuna Sıkışma durumu değişmez. 

Bu bilgiler saklanmışlar ve korunmuşlardır.

Don't Trust You//tomarryHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin