Igazság a gonoszról (Novella)

1.4K 176 52
                                    

Amióta világ a világ, létezik jó és rossz. 

Szerintem ezt mindenki tudja és el is ismeri. Talán ez az egyetlen dolog amiben minden ember hisz.

Viszont...

Amióta világ a világ, léteznek démonok és angyalok is. Az emberek egy rész nem hisz bennünk, a másik felük meg tök nem úgy képzel el minket,amilyenek valójában vagyunk. Az angyalok például nem pufók kiskölykök, akik pucéran röpködnek, és a démonoknak sincs kecske lába.

Na, de majd én rendbe teszem kissé a dolgokat!

A többség biztos ismeri a kedvenc mesémet.

Isten megteremtette Ádámot és Évát az első halandó lényeket. A kis házi kedvenceit, ahogy én szoktam őket emlegetni. Aztán megadott nekik mindent, ami szép és jó. Boldogan élhettek volna, amíííg csak világ a világ. Nagyon szerette ezek az embereket és igazán büszke volt rájuk. De aztán jött Lucifer és azt mondta neki, hogy mi lenne, ha én próbára tenném őket?

Kötöttek egy fogadást. (Bár Isten nem szereti így hívni a dolgot. Hisz a szerencsejáték is bűn. Na, vajon miért?)

Mindenki tudja, hogy végül ki nyert...

Éva megette az almát, sőt Ádámnak is adott belőle. Ezért Istennek száműznie kellett őket a Paradicsomból.

(Amúgy csak én nem értem, hogy miért paradicsomnak hívták a helyet?)

Happy End! Legalábbis az én nézőpontomból.

De Isten annyira szerette az ő drága emberkéit, hogy nem tudta őket védelem nélkül hagyni. Így az angyalkáiból babysiptereket csinált és elküldte őket, hogy vigyázzanak ezekre az együgyű lényekre. Mivel még olyan apróságokba is képesek belehalni, hogy lesesnek egy fáról. Nevetségesen törékenyek.

Az őrangyalok feladata nem csak az volt, hogy vigyázzanak rájuk.

Egyetlen érintésükkel erőt, magabiztosságot, kreativitást csempészhettek az emberekbe. Mit gondoltok Shakespeare, hogy írta meg a Rómeó és Júliát? Végig egy angyal cirógatta a buksiját.

Illetve az is a feladataik közé sorolható, hogy megóvják őket a gonosztól.

Ez lennék én, a gonosz.

A kisördög, aki csúnya dolgokat suttog a füledbe; Hazudj, lopj, csalj!

Minden embernek van egy őrangyala és egy démona. Vannak született angyalok és démonok, de a hatalmas népesség növekedés óta vannak olyanok is, akik megérdemelték a munkát.

Az angyal-démon párosra ügyesen ráaggatták a lelkiismeret szót.

Pedig soha, egyetlen ember sem láthat minket...

Kivéve, amikor már meghaltak. Mivel akkor a lelküket mi visszük el. Attól függően, hogy élete során melyik oldalra hallgatott többször.

Szóval, ha ezt olvasod, és éppen beparázol, mert eszedbe jutott, hogy tegnap hazudtál valakinek –és hazudni ugye bűn-, akkor ne aggodalmaskodj; Nem feltétlen fogsz a pokolra jutni.

Valamelyik démon vérprofi. Minden aljasságra rá tudja venni az emberét és az angyal szinte már csak dísznek van ott.

Ellenben én...

Unottan sóhajtottam egy nagyot. Éppen az ágyon terültem el, miközben Hanna a házi feladatát írta. Mérgesen néztem Night hátát, aki a lány mögött állva szemlélte, ahogy dolgozik.

Azt hihetnéd, ha valaki olyan régóta dolgozik együtt valakivel, mint mi akkor azért kicsit megkedveli. De ez tévedés! Gyűlölöm Night-ot. És ő se szeret engem. Bár gondolom az angyaloknál a gyűlölet nem játszik, mert ők túl jók ehhez az alantas érzéshez.

Igazság a gonoszról (Novella)Onde histórias criam vida. Descubra agora