İ

459 14 0
                                    

İmferedem Secrum:En korkunç lanettir. İnsanı cayır cayır yanan alevlerin etkisine alır ve asla söndürülemez. Eriyerek ölüme sebep olur. Ancak Secruam Blastgon büyüsü onu söndürebilir.
İmmobulus: Hedefi donuklaştırır ve hareketsiz kılar.
İmpreasd As Coss Gone: Vetejyer hastalığının malzemeleriyle birlikte kocaman bir kalkan oluşturur içinde kötüyü çıkartır ve uzun süreli bayıltır şahıs uyanınca saçmalayabilir ama geçicidir. Bu büyüyü yapanların güçlü olması gerekmektedir.
İmpedimenta: Küçük patlamalar yapan büyüdür. İnsanlara yapılabilir.Ancak bu büyü kitapta patlama, filmde havaya uçurma büyüsüdür.
İmperio: Uygulanması buyu bakanligi tarafindan yasak olan 3 Affedilmez Lanet'ten biridir. Bu laneti yapan büyücü, omur boyu Azkaban'da tutsak kalır. Lanet kurbanin beyninde bir tur morfin etkisi yaratarak kurbanin muhakeme yetisini dondurur ve sadece laneti yapanın komutlarinin uygulanmasini saglar. Uzun süre ayni kisiye uygulanırsa kurban lanete karsi direnc gelistirir ve büyünün etkisi kaybolur. bu büyü ile birçok yandaş toplamıştır. 7. kitapta Gringotts bankasına girerken bu büyüyü kullanmıştır.
İmpera İvanesca: Hayvanları ortadan ikiye ayırıp yakan lanet.
İmpervius: Herhangi bir şeyin suyu savmasına yarayan büyü.
İmpractra: Çok tehlikeli bir lanettir. Engellemesi ise çok zordur. Kişinin iç organlarına büyük hasar verir ve vücutta büyük ve keskin bir iz bırakır. Aynı asa türünden olan kişiler bu büyüyü birbirlerine uygularlarsa büyü geri teper.
İncarcerous: Kalın ipler yaratarak birisini bağlamayı veya boğmayı sağlayan büyü.

İncendio: Asanın hedefini alevler içinde bırakır.

İnflatus: Kişiyi balon gibi şişirmeye yarar.
İtasyum: 3 km ( kilometre ) civarında olan her türlü varlığı büyüyü yapanda dahil yok eder.

Harry Potter BüyülerWhere stories live. Discover now