STAP 4: Blad, steen, schaar met uranium, geld en goud

65 20 0
                                    

Oké, waar ben je gebleven? Het is belangrijk dat je steeds perfect weet waar je staat en wat je wilt. Houd dat vooral in je achterhoofd. Maar goed, iets anders, we gaan een korte checklist maken

Massamedia die het volk manipuleert: check
Angst door (geheime) politie: check
Totale aanbidding van het Volk: check
Totale controle over je land: check

Oké, dat plaatje schetst genoeg voor nu denk ik. Want laten we eerlijk zijn, je Persoon ligt al aan het zwembad te genieten van al de macht die jullie hebben terwijl het volk zich uit de naad werkt. Zo hoort het nu eenmaal, ieder kent zijn plaats en ze vereren je nog steeds. Je moet eerlijk zijn: een jeugdbeweging oprichten met jouw naam en gedachtengoed? Dat was gewoon briljant! Welke ouder denkt er nu aan om zijn kind weg te houden van een jeugdbeweging? Wat maakt het dan nog uit dat hij of zij daar compleet gehersenspoeld wordt?

Maar aan de andere kant: kan je je nog herinneren dat jij tussen hen liep? Ja? Je herinnert je vast vaag nog die arme tijd waarin je tussen het volk zat en net zo dom was, ook al stond het in de sterren geschreven dat je de leider zou worden. Ze waren goed, maar zelfs toen al was er vast veel volk. Één tip: dat is enkel nog erger geworden.

Wat doe je eraan? Extra levensruimte zoeken natuurlijk. Maar wees subtiel. In ons vorig hoofdstuk hebben we kort de naam 'Hitler' vermeld. Hij was net iets te openlijk met zijn plannen, waardoor er enkele dingen zijn misgelopen. Nee, dat is niet ons plan. Jij bent op weg naar Wereldoverheersing, vergeet dat vooral niet.

Over Wereldoverheersing gesproken, degene die er het dichtst bij in de buurt kwam, is en blijft nog steeds de kleine (hij was klein van gestalte, maar zijn daden blijven groots) Alexander de Grote. Die goede oude Alex, ja, die niet zo oude kerel die op zijn vijfendertig al gestorven is, die ja. Denk eraan dat hij wel de halve hedendaagse wereld onder controle had in zijn tijd, de hele als je bekijkt welk deel van de wereld er toen bekend was.

Als je nu van plan was een leger met Griekse en Macedonische soldaten te starten, moet ik toch zeggen dat je pech hebt. Dat gaat niet werken vandaag, maar iets anders gaat dat wel. (Credits gaan naar het orakel van Delpi dat dit orakel echt heeft gegeven) De pijlen die je op je vijand richt, zullen niet van ijzer zijn, nee, ook niet van uranium voor het geval Trump ooit toch de hand op het presidentschap met de bijbehorende rode knop voor atoombommen krijgt, nee, ze zijn gemaakt van papier. Oké, goud in die tijd, maar vandaag is geld toch voornamelijk van papier en niet meer goud.

Wat ik daar mee wil zeggen? Je hebt geld zat, met dank aan een crisis die jij goed hebt opgelost, maar andere landen niet zo, kan je de grote redder gaan spelen. Koop meteen mensen om en als je dat voldoende doet, zullen die misschien wel bereid zijn zich zo bij je te voegen.

Want wie wil er nu geen sterke en charmante leider als jij? Die ook nog eens alle politieke problemen op één twee drie oplost? Iedereen toch? Ah voila, doe dat nu maar mooi en binnenkort heb je je continent al in bezit...

Of op zijn minst een bondgenootschap waarbij jij de sterkere partij bent en dat is toch ook al een grote stap vooruit

Hoe neem je de wereld over? Een 6-stappenplanWhere stories live. Discover now