Okuyun

80 4 0
                                    

Merhaba.
Fazla vaktinizi almadan, hemen konuya girmek istiyorum. Kitabın başlığından da anlayacağınız üzere konu Atatürk'le ilgili. Okuduktan sonra görüşlerinizi belirli bir saygı çerçevesi içinde belirtmeniz uygundur aksi halde argo kullanılan yorumlar silinecektir.

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemize yapılan darbe girişiminden hepinizin haberi vardır. Milletimiz sayesinde bu hain girişim, daha ilk dakikalarda bastırılmış olup, hükümetimiz tekrar işinin başına geçmiştir. Yayımlanan haberlerde bu girişimin başı "FETÖ" olarak isimlendirilen örgüttür. Şimdi gelelim asıl konumuza. Biz o gün "Millet" olarak bir Mısır olmadığımızı gösterip, görüş ayrılığı gözetmeksizin bir olup, tarihte bir ilki başardık Elhamdülillah.
(Rabb o günleri tekrar yaşatmasın.)
Biz yine o gün laikliğin önemini anladık, en azından bazılarımız, eğer zamanında "Din" adına bir şeyler yaptığı savunulan bu örgütün ele başı olan Fetullah Gülen'i ve elemanlarını resmi kurum ve kuruluşlarımızın açılışlarında, devlet adamlarının yanında, mahkemelerde, okullarda dahil etmeseydik bugün bu durumda olmazdık. Ama biz, onlar cemaate mensup diyerek alıp, başımıza oturttuk sonrası ise mâlum, benim tankım ve silahımla beni ezip, bana ateş açmaya kalkıştılar. Hak helâl değil. Demek ki Milletimizin parası helaldi, onlara zamanında yedirdiğimiz paralarımız yine bize, Milletimize döndü hamdolsun.
Amacım, cemaate mensup kişileri "Din" adına gerçekten bir şeyler yaptıklarını sanıp devletimizin başına getirdiği için uzun yıllardır iktidarda olan ve şu an Cumhurbaşkanımız olmakla yetkili Erdoğan'ı kötülemek değil, ama onu yüceltmek de değil. Bugünün Türkiye'sinde %60' lık kısım Erdoğan'ı savunuyorsa, Atatürk'e sövüyor tabiri caizse. Bir diyaloğa girsem hemen "Hocaları idam etti" , "Kılık kıyafet inkılabına uymayanları astırdı" gibi birçok cümleyle karşılaşıyorum. Bunlar en sık karşılaştıklarım. Atatürk'ün idam ettiği hocalar deniliyor ama İstiklal Mahkemeleri'nin kayıtlarında o zamana dair böyle bir idam cezasına çarptırılan suçlunun kaydı yok, gidip bakabilirsiniz. Toplumsal boyutuna bakarsak, böyle idamlar var. Eğer böyle idamlar varsa şüphesiz ki idam edilen hocalar, geçenlerde Türkiye'ye hain girişimde bulunan örgütün ele başı olan ve din adamı, hoca olarak anılan Fetullah Gülen gibi hocalardır. Kılık kıyafet inkılabına da değinecek olursak, toplumdaki bazı farklılıkları ortadan kaldırmaktı amaç. Misal; hoca cübbesi ve sarığıyla sokaklarda gezerken onu gören sivil vatandaş "Bu hoca" deyip onu daha üst bir mertebeye koyuyordu. Aralarında da bu mertebeyi kullananlar çıkıyordu - sihirbazlık ,büyü gibi- bunu farkeden Atatürk , sebebi batılılaşma olarak gösterilen bu inkılabın asıl sebebi toplumdaki bazı farklılıkları ortadan kaldırmak amacıyla böyle bir inkılaba başvurmuştur. Başka bir tepkiye gelecek olursak; içki , sigara içiyordu şeklinde cümleler kuruluyor. Bakın, kimin ne yaptığı, ne şekilde hareket ettiği sizi ilgilendirmesin. İçiyorsa kendisi ve Allah arasındaki meselesidir. Siz, bu ülkeye ve millete bir nebze katkısı olup olmadığına bakın ve bir yanlışla tüm doğruları silmeyin , hiçbir yöneticiyi putlaştırmayın. Ne Erdoğan'ı, ne Atatürk'ü. Ve lütfen birini eleştirirken, eleştirdiğiniz kişinin eleştirdiğiniz fiilini kendiniz yapmadan eleştirmeye kalkmayın. Atatürk'ü sevmeyenlere "Sevmiyorsan saygı duy" denmeli. Erdoğan'ı sevmeyenlere de "Sevmiyorsan saygı duy denmeli" Gelelim son şeye, Atatürk'ün getirdiği inkılapla kullandığın alfabeyle ona sövmeye kalkma. Onun sana sunduğu eğitim sisteminde okuyup ona hakaret etme. Osmanlı çok masum değil. Yabancı uyruklu cariyeleri eş olarak seçen padişahlarımız var. Onlardan sonra sapmaya başladık , duraklama döneminden sonra yıkılmaya mahkûm olduk. Atatürk'ün rejimi değiştirmesine karşı çıkma. O, sana baş yöneticini seçme hakkını sundu. Eğer sunmasaydı, oy atıp Erdoğan'ı seçemezdin. Nankör olmayın. Tarihte yaşanan olayı, yaşandığı döneme göre ve objektif olarak değerlendirin. Yanlış anlaşılmasın ne Atatürk'ü övüyorum ne Erdoğan'ı yeriyorum. Sadece insanımız duyduklarıyla değil , saygı duyarak okuduklarıyla konuşsun istiyorum.

Teşekkürler.

Atatürk'le İlgili Tek YazıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin