H1: De Brief

108 9 5
                                    


(Gail POV)

Dit is de dag, de dag dat elk meisje of jongen in Zelea tussen de 15 en 19 een brief krijgt, voor de selectie. Ik en mijn vrienden hebben afgesproken dat als ze de brief krijgen ze dan naar mij komen, en dan alles samen bespreken, overleggen, en voornamelijk samen de brief lezen. De selectie... de droom van elke YouTube fanboy en fangirl. De kans om je leven te delen met je YouTube crush... Geweldig toch? Toch ben ik best nerveus, zoveel youtubers zullen in dat grote landhuis zijn voor de selectie. Veel bekende maar ook onbekende. Nou ja voor mij onbekend dan, en de youtubers die ik ken zullen andere dan niet kennen. Ik schud uit mijn gedachtes als ik de brievenbus hoor rammelen. Ik ren zo snel als ik kan naar de deur. En kijk naar de post. En zie de brief voor de selectie liggen. Nu nog op mijn vrienden wachten. Ik ga op de bank zitten en kijk naar de envelop. De bel gaat, ik loop naar de deur en doe open en zie 2 meisjes staan, Dianta en Fabiënne. Ik trek ze in een knuffel en laat ze binnen. We gaan op de bank zitten "Dit is zo spannend" zegt Fabienne melig. "Zeker weten" zegt Dianta met een zachte stem. Dan gaat de bel weer, ik loop weer naar de deur en daar staan Amy en Kate, ik omhels ze en ze komen ook naar binnen en gaan ook op de bank zitten. "Ik heb er zoveel zin in" zegt Kate dan. "Ik ook" zegt Amy. En weer gaat de bel, ik blijf maar lopen. Ik open de deur en daar staan Merel Naomi en Emma, ik trek ze in een knuffel en loop samen met hun de woonkamer in, alleen Oscar en Caro nog. "Ik kan niet wachten" zegt Emma melig. "Ik heb er zo'n zin in" zegt Merel dan hyper. Dan gaat de bel weer. Ik loop weer naar de deur en doe hem open. Oscar en Caro staan op de stoep, joh wie anders? "Sorry dat het zo lang duurde, Oscar was weer eens lui aan het doen" zegt Caro met een zucht. "Niet waar, ik heb jou opgehaald" zegt Oscar dan. "Grapje" zegt Caro als ze Oscar een vriendschappelijke stomp op zijn schouder geeft. We lopen naar binnen en gaan op de bank zitten en halen allemaal de brief tevoorschijn. "Zal ik hem voorlezen?" Vraag ik. Iedereen knikt naar mij.
"Beste jongens en meisjes van Zelea,

Met deze brief willen we jullie uitnodigen voor de YouTube Selectie. De youtubers die aanwezig zijn zoeken iemand om hun leven verder mee door te brengen. Wil jij de daar de kans voor hebben? Schrijf je dan zeker in voor de selectie. En beleef de tijd van je leven. Hier zijn wat youtubers die bij de selectie zullen zijn:
Enzo (Hetismaarenzo)
Jeremy (altijdcompilaties)
Harm (HetGameS)
Joost (JoostSpeeltSpellen)
Link (XLinkTijger)
Gio (Gio)
Sam (ProjectMinecraftia)
Ward (ProjectMinecraftia)
Bo (Allthesegamez)
Sem (thesupersemmie)
En nog veel meer youtubers zullen aanwezig zijn. Geïnteresseerd in de selectie? Schrijf je dan in. Het inschrijf formulier zit in de envelop.

Met vriendelijke groeten de organisators van de selectie" lees ik voor.
Iedereen bekijkt zijn/haar brief. "Voor we alles geen invullen" zegt Fabiënne. We kijken haar richting op. "Alles wat gebeurt in de selectie... verandert niks aan onze vriendschap... en als een dag om is geen we naar iemand zijn kamer en vertellen we alles over onze dag" zegt Fabiënne serieus. We knikken naar haar. Ik snap waarom ze dit zegt, want zo'n selectie legt volgens mij best wel wat druk op je. Wand het is een soort wedstrijd, een wedstrijd om de liefde van een youtuber, rare gedachte, maar ook weer logisch. "Als dit lukt verandert dit ons hele leven" zegt Oscar dan serieus. "Op een goede manier" vraagt Dianta met een zachte stem. "Dat weet ik niet... ik hoop het" zegt Oscar. "Zullen we het formulier gaan invullen?" vraagt Naomi dan. We knikken allemaal en ik geef iedereen een pen. We gaan het invullen.

Naam: Gail Jeremiasse
Leeftijd: 16 jaar
Indien mogelijk talenten: boeken schrijven op wattpad, viool spelen, gamen en scouting activiteiten
Favoriete film: Harry Potter en de steen der wijzen
Favoriete boek: lost in Harry Potter (op wattpad)

"Ze moeten wel veel van je weten" zegt Emma licht geïrriteerd. "Ze hoeven nog net niet je schoenmaat en cupmaat te weten" zegt Oscar droogjes. Caro geeft Oscar een tik op zijn hoofd. "Auw, waar was dat voor" gild Oscar als een meisje. "The story about cupmaten" zegt Caro plechtig. "Ik vertelde er geen verhaal over" zegt Oscar als hij weer naar zijn papier kijkt. Caro draait met haar vinger naast haar hoofd, in de zin van die is gek. Ik knik zacht. "Klaar" zegt Oscar dan. "En hebben ze je nog naar je cupmaat gevraagd?" vraag ik sarcastisch aan Oscar. "Whahahaha" lacht Caro.
"Ha-ha-ha heel grappig" zegt Oscar sarcastisch. Dan kijkt iedereen op. "Is iedereen klaar?" vraag ik dan. Iedereen knikt enthousiast. "Okay mooi, dan gaan we naar het plein om het in te leveren" zeg ik. Iedereen knikt weer. We staan op en lopen de deur uit. Op naar het plein!

Time skipe naar het plein

We lopen over het plein heen. "Komen jullie het selectie papier inleveren?" vraagt een vrouw die als een koe op haar kauwgom kauwt. Ik knik zacht. "Okay, wie komt er eerst op de foto, wel opschieten graag ik was net zo lekker aan het niksen" zegt de koeien vrouw. "Lui mens" fluistert Oscar naar me.  Ik knik zacht. "Waarom moeten we op de foto?" vraagt Dianta angstig. "Mooi zo, kom maar op de foto" zegt de vrouw als ze Dianta meesleept. Als Dianta dan op de foto is geweest volgen wij. "Waarom moesten we eigenlijk op de foto?" vraag ik als iedereen op de foto geweest is. "Ze willen weten hoe je eruit ziet, en nu opdonderen" zegt de vrouw streng. We luisteren naar haar en lopen het plein af.

Time skipe naar Gail haar huis

Het is nu woensdag, vrijdag krijgen we de uitslag....

Woorden: 1019

{ik probeer bij de boek bij elk hoofdstuk 1000 woorden te doen. En ik was heel trots op dit hoofdstuk maar toen keek ik nog eens en je raad het al dat is pech halve hoofd weg. Nu ben ik er wat minder trots op. Maar alsnog is hij wel leuk denk ik. Laat even weten wat je er van vond. Vergeet niet te stemmen en dan zeg ik nog maar 1 ding en dat is later later ps. Een paar rollen zijn: Gail Dianta Fabiënne Merel Naomi Emma Kate Amy Oscar en Caro en natuurlijk heel wat yters}

YouTube SelectieOnde histórias criam vida. Descubra agora