Hayale Doğru Uçuş

38 6 4
                                    


-Ağabey hala yatıyor musun saat iki buçuk hazırlan da gidelim.

-Sen kendi ağzınla söylüyorsun saat iki buçuk diye. Daha uçağın kalkmasına iki saat elli iki dakika var bırak ta biraz uyuyayım.

- uçak kalkınca hava limanına gitmenin ne anlamı var uçak kalkmadan gidelim ki uçağa binelim değil mi?

-hahaha çok güldüm.

-ya ağabey kalk, olsun birazcık erken gitsek ölür müsün. Bir aksilik çıksın istemiyorum.

Merhaba .Benim adım Eylem Karayel Kore deki adım ise lee seul bi ve bir Korecan'ım...

Benim dedem Koreli yani üvey dedem. Babaannemle köyde, Niğde'de tanışmışlar gerçek dedem öldükten sonra karşılaşmışlar ve evlenmişler. Dedem'de köyde yaşamaya karar vermiş. Başta zor olmuş ama sonra alışmış.

Kore hayranlığı bende dedem sayesinde olmadı. Zaten Kore ile ilgilenmezken pek yakın değildik. Bende Kore hayranlığı kardeşim sayesinde başladı. Kardeşim bilgisayardan Kore videoları izlerken merak ettim ve yanına oturup bende izlemeye başladım ve bir daha bırakamadım. Müzikleri, Dansları, Dizileri derken her şeyleri hoşuma gitmeye başladı.

İlk önce sadece şarkılarını dinliyordum sonra kendimce söylemeye başladım daha sonra danslarına merak sardım ve danslarını öğrenmeye başladım. En son olarak dillerini yani Koreceyi öğrendim. Annem sayesinde, annemin "anlıyonmu bari?" demesiyle Korece öğrenmeye başladım. Kitap aldım, internet'ten yararlandım...

Ve yavaş yavaş okumaya,anlamaya başladım. Okuyordum, yazıyordum, anlıyordu ama yavaştım. Dedem, babaannem hastalanınca İstanbul'a gelmesiyle dedemle yakınlaşmaya başladık ve bana yardım etti. Kore hakkında bilmediğim şeyleri öğretti, Koreceye çalıştırdı. Bir ay içinde benim için önemli birsi haline geldi.

Lise bire gidiyordum okullar açılalı bir kaç hafta olmuştu, dedeme" ben Kore'de okumak istiyorum " dedim. Dedemde "Hayal et ve hayallerinin peşinden koş, koşmazsan sadece hayal olarak kalırlar" dedi. Bunun üzerine Kore deki okulları araştırdım. Kore ye gidince amcamlar da kalacaktım sonra düşününce aklıma yengem geldi beni pek sevmezdi ve amcamlara çok yük olurdum bu yüzden yatılı okulları araştırmaya başladım ve birisi çok hoşuma gitti.

Dedemin yanına gidip dedeme bu okulda okumak istediğimi söyledim ve "bununla ilgili ne yapabiliriz" diye sordum oda "bir amcana soralım o belki bir şeyler yapa bilir"dedi ve amcamı aradı. Anlattı oda "harika ben gidip okulla konuşurum hemen okula da bakmış olurum çocukların da kaydını oraya alırım hep birlikte okurlar" dedi ve benim konumu unutup havadan sudan konuşmaya başladılar, benimde okula gitmem lazımdı zaten o yüzden hemen evden çıktım ve kuzenim Büşra ile hocanın gelmesini beklemeye başladık ( ne alaka diyenlere; okula evimiz birbirine yakın ve okula uzak olduğu için iki tane hoca ile birlikte gidiyoruz) ve onlar yine her zamanki gibi geç geldiler.

İçim içime sığmıyordu hemen okula gidip kararımı ve olanları Gizem ve Numan'a anlatmak istedim ama sonra kesinleşmeden önce kimseye söylememem gerektiğini düşündüm ve kimseye söylemedim.

Gizem sınıf arkadaşım. Okulun ilk günü tanıştık ve hemen anlaşmaya başladık. Okuldaki en yakın arkadaşım hatta kardeşim oldu. Okulda ikiz gibi gezerdik artık herkesi bıktırmış tık.

Numan'la ise okulun kütüphanesinde tanıştık ve kısa sürede yakın arkadaş olduk Gizem devamsızlıktan sınıfta kalınca okula gelmemeye başladı bende Numan'la takılmaya başladım her gün bilikte idik bu yüzden herkes bizi sevgili sanıyordu birbirimize o kadar yakındık ki ellerimle beslediğim oldu..

Arkadaşlar merhaba umarım kitabımı beğenirsiniz... ilk bölümden sizi zorlamak istemezdim ama diğer bölümler böyle olmayacak en azından birkaç bölüm böyle olur...

Devamı gelecek...

yorum yazmayı ve beğenmeyi unutmayın... 

Hayaldi Gerçek Oldu (düzenleniyor)Where stories live. Discover now