-Arkadaş İlişkileri-

847 31 3
                                    

Arkadaşlar okulun önemli bir parçasıdır bende bugün nasıl iyi ilişkiler kuracağınız hakkında bir kaç öneri vereceğim.

-Arkadaşlarınızı iyi seçin yani sonuçta sizi kötü yönde etkilemesin.

-Arkadaşsız kalırım diye korkmayın kalırsanız kalırsınız elbet koca okulda arkadaş bulursunuz sevmediğiniz insanlarla sırf arkadaşsız kalırım diye takılmayın.

-Hoşgörü ile yaklaşın. Yani hiç bir insan mükemmel değildir onu sürekli eleştirmek yerine sevmediğiniz yanlarını (tabi çok rahatsız olduklarınızı hepsini değil) yüzüne nazikçe söylerseniz sizin yanınızda daha dikkatli davranır .

-Tek bir arkadaşınız yerine herkesle takılın yani sadece bir kişi sizin en iyi arkadaşınız olsun ama geri kalanlarla da takılın . En iyi arkadaşınızla sık sık takılırsanız bir süre sonra çevrenizde arkadaş kalmaz farklı insanarla takılın ikinizde bir gün boyunca. Ertesi gün birbirinizi özleyeceğiniz için takılmak daha keyifli olur. (Eğer sizi kıskanıyorsa da ki bu çok oluyor ona açıkça başka insanlarla da arkadaş olduğunuzu ama onun yerinin ayrı olduğunu söylerseniz yumuşar :)

-Arkadaşlarınızı her zaman 2. plana atın yani birinci olan tabiki de sizin dersleriniz sonra da arkadaşlarınız. Arkadaşlarınızı derslerden önce tutarsanız bu sizin derslerinizi etkiler.

-Hep ders de olmaz bazı hafta sonları buluşabilirsiniz. Yada uzun tatillerde (yarı yıl veya yaz tatili veya birleşik tatiller ) aileleriniz tanışıyorsa evlere gidebilir kalabilirsiniz gıybet yaparsınız :D

-Okulda yeni iseniz ve kimseyi tanımıyorsanız  arkadaş olacağınız kişlere kendiniz karar verin.Başkalarının demesiyle değil yani birisi gelip sakın onunla takılma o kötü biri derse ciddiye alın ama uygulamayın belki de bunu söyleyen kişi kötü niyetlidir.


Bu kadardı.Umarım işinize yarar ha bir de voteları göreyim :D


Okul TavsiyeleriWhere stories live. Discover now