2-край

1.6K 89 17
                                    

Джонгхюн се изправи рязко от канапето, на което беше седнал и впери невярващ поглед към баща си. Господин Ким беше мъж на около петдесет и пет годишна възраст, винаги носеше бейзболна шапка и обичаше да поддържа малкото катинарче около устата си. Пушеше най-скъпите пури, които успяваше да намери в близкия град и носеше черни, стари панталони, които винаги му висяха около коленете. Джонгхюн се засмя леко и постави пръсти върху челото си, сякаш се опитваше да мисли, но единственото, което успяваше да произведе мозъкът му в момента бе.."Какво по...?"

- Сигурно се шегуваш?! Не може да искаш това от мен! Познаваме се едва от две седмици. Това е пълна, ама пълна лудост!

Г-н Ким изтръска пурата си в големия, стъклен пепелник на масичката и я стисна между пръстите си, сякаш всеки момент отново ще я сложи между устните си. Вместо това той подпря лакти на големия фотьойл до камината и въздъхна.

- Знаеш традициите на клана ни. Ще е срам и позор да не ги последваш. Като мой син те уверявам, че няма да го допусна.

- О..като твой син? Ясно. Значи се очаква от мен да се омъжа за него?

- Естествено. Това е в реда на нещата.

- Нищо не е в реда на нещата!/повиши тон Джонгхюн и се завъртя в стаята, сякаш си търсеше малко, скришно местенце, където да помисли/ - Обикновено омега-мейтовете са момичета. Тогава е редно да се практикува така. Но..за Бога..не мислех, че ще искаш това от мен, дори след като знаеш, че избраника ми е момче.

- Не е срамно да искам да следваш традициите. Не го приемай като срам, а като задължение.

Джонгхюн изсумтя и се върна отново на креслото си. Имаше да мисли за толкова много неща, а времето го притискаше. Баща му искаше да сключи законна връзка с Темин пред Майката Луна. Това бе лудост. Не беше роден, за да следва правилата. Освен това с Темин не знаеха почти нищо един за друг. Споделяха жаждата за физическа и духовна близост, но дори не знаеха какъв цвят предпочитат.

- Тази събота е идеална за церемонията.

- Тази събота!!!?/извика Джонгхюн и скочи на крака, разширил очите си/ - Как така тази събота? Това е прекалено скоро. Дори не сме сигурни дали Темин ще се съгласи.

- Темин е омега. Той няма правото на избор.

Джонгхюн стисна зъбите си, при което челюстта му изпука. Самият начин, по който баща му третираше неговия мейт го дразнеше прекалено много. И това определено не остана незабелязано.

Wolf Bound /boyxboy/Where stories live. Discover now