Yanıt

141 25 8
                                    

"Abla eğer kendin için bulursan , yolunda yürüyebileceğin yardımcı bir iz Rastlayacaksındır yanıtına soru işaretlerinin."

"Peki anlıyorum ama bu izin yani ip ucunun bana nasıl bir yardımı dokunabilir ki saçmalık." "hayır abla eğer katil böyle bir ipucu size bıraktıysa bunu çözmelisiniz. Zaten anlamalısın ki o katil polisin o fotoğrafı bulduğunda hiç bir şekilde araştırmayacaklarını biliyordu özellikle sizin bulmanızı istemiş "

"yani bu durumda yem ya biziz ya da, cinayete kurban gidenler"

"evet abla aynen öyle ,o yüzden sakın onun planlarına göre hareket etmeyin "

"o zaman hemen bu şifreyi çözüp sonrada katili bulmalıyız"

"evet ilk önce harita biçiminde bir kaç soru çıkarmalısınız kendinize ki yanıtlarına planlı bir şekilde daha kolay ulaşmanız için"

"peki saol azura yardımın için, hadi geç oldu sende artık yat" diyerek dylanı odasına gönderdim

Dylan bay ptomelynin notunu okurken içeri girmişti olayları anlattıktan sonra biraz yardımcı oldu açıkçası bir an önce sabah olmalıydı hemen shawn ın yanına gitmeliyim ama beni birisinin idare etmeside gerekiyordu her neyse, bu günlük bu kadar soru işaretleri , kafamı yoran şeyler yeterliydi benim için kafamı yastığıma yaslayıp uyumaya başladım.

Sabahın erken saatlerinde kapının çalınma sesine uyandım ısrarla çalınıyordu kimsede kapıya bakmıyordu herkes hala uyuyordu sanırım, yataktan kalkarak kapıya doğru gittim açtığımda bay sean ve oğlu dave vardı hemen arkalarında bulunan da ihtiyaç kamyonuydu.

Sabahın bu saatinde erzakları dağıtmazlardı normalde bay seana meraklıca sorumu yonelttim

" merhaba bay sean erzak dağıtımının bu saatte gerçekleştirildiğini bilmiyordum"

" evet fanceen haklısın bugün biraz erken geldik çünkü bir nedeni var"

" buyrun söyleyin lütfen merak ettim" " bugün öğlen saatlerinde kasabanın merkezinde salgından etkilenip ciddi şekilde hastalıkları ilerleyen yani artık kendini kontrol edemeyen ve karşısındaki insana da saldırabilecek hale gelenler yakılacak ve külleri herkese dağıtılacak"
" Bay Sean onları geceleri sokakta bulduğunuzda bayıltıp etkisiz hale getiren bir iğne üretiyorsunuz fakat uzun süre etkili bir sakinleştirici üretip hastalığa bir çare bulmaya uğraşmıyorsunuz üstüne üstlük birde bizleri davet ediyorsunuz nedenini sorabilir miyim acaba "

Diye söylendim bir süre ardından dave sırıttı bay seanın da telefonu çaldı ve bana cevap bile vermeden erzak paketlerini kapıya bırakıp gittiler . Bu hiçbir şeye aldırış etmeyen tavırları beni sinir ediyordu.

Paketleri içeri götürdüm annem uyanmıştı .Çok mutlu görünüyordu nedense gülerek yanıma yaklaştı ve paketleri eline aldı.

" Bu virüs iyikide çıkmış yoksa bedava yiyecekler nereden alınır ki " diyerek erzaklar arasından bir kaç şey atıştırdı ve gitti .
İnsanların kötü hallerinden bile faydalanan birisinden daha ne beklenirdi ki .
Paketleri yerleştirip hemen dylanın odasına gittim moralim çok bozulmuştu çünkü daha dün virüsün onlara Bulaşacağından habersiz olan hatta akıllarının ucundan dahi geçirmeyen insanlar bugün ateşin ortasına atılacaklardı kim ne Yapmalıydıki salgına çare bulabilecek bir tedavi yolu ortaya çıksın? birde kasabanın merkezine davet edilmemiz beni çok üzmüştü.

Azuranın kapısını çaldım şiddetli bir biçimde şaşkınca kapıyı açtı
" abla yine mi annem ile tartıştınız yoksa"
" keşke azura keşke annemle tartışmış olsaydım ama öyle birşey değil bugün virüsten kötü etkilenmiş tam yüz yirmi kişi kasabanın merkezinde ateşe atılacak ve bay sean ile oğlu erzakları bırakırken birde bizi oraya davet ettiler delirmemek mümkün değil "

Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Jan 24, 2017 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

FANCEEN Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin