-36-

102 6 0
                                    

Neymar la ultimul interviu :

Neymar, ai avut o experienţă reuşită la Jocurile Olimpice. Ai câştigat aurul cu Brazilia din postura de lider de echipă, ce înseamnă asta pentru tine?
Sunt mândru să fiu un lider al echipei Braziliei, mai ales pentru că voiam acest titlu de foarte multă vreme. Şi nu ştiu dacă am fost lider neapărat, am fost doar căpitanul acelei echipe. Le mulţumesc tuturor colegilor, trebuie să le mulţumim pentru că am câştigat împreună, nu doar eu sunt important.

Şi-a pierdut naţionala de fotbal a Braziliei bucuria din joc? Autenticitatea?
Nu, nu cred asta. Am avut o perioadă mai dificilă, recunosc, însă avem o mulţime de fotbalişti de calitate, mereu am avut. Încă ne căutăm identitatea, stitlul de joc, dar dacă suntem bine antrenaţi şi pregătiţi corespunzător o să vedeţi că putem face multe. 

Te-ai intors la club pentru recorduri noi? Sezonul trecut aţi spulberat, tu cu Messi şi cu Suarez, recordurile de goluri marcate. 
E nevoie de atât de multă muncă pentru a bate aceste recorduri... Chiar şi noi trei, deşi împreună am arătat că putem atinge limite tot mai îndepărtate. Dar şi acum trebuie să fac precizarea asta: avem colegi valoroşi care ne ajută, fără de care nu putem câştiga nimic, niciun trofeu.

Ai fi putut să ajungi cel mai bine plătit fotbalist din lume, nu?
Au fost discuţii cu mai multe cluburi, nu doar cu ei, nu am ascuns asta niciodată. Am decis să rămân aici, la Barcelona, club la care mă simt ca acasă. Aici sunt fericit cu colegii pe care îi am, aparţin Barcelonei. Am aici un start bun de sezon, am început foarte bine. E important să obţinem rezultate clare la final, însă şi mai important este să ne bucurăm de fotbal.

E reală suma de 40 de milioane de euro, atât cât s-a vehiculat că ar fi fost salariul tău la PSG?
Nu pot confirma asta şi în plus nici nu îmi place să discut despre cifre. Am mai spus, am fost în discuţii, însă nu doar cu ei. Nu ştiu ce va fi în viitor, ştiu doar că sunt la Barcelona şi că suntem cei mai buni din lume. Acum suntem în startul sezonului, trebuie să ne concentrăm pe măreţie pentru a o utea atinge. Sigur va fi o perioadă bună.

La Barcelona porţi numărul 11 pe tricoul, la fel ca Gheorghe Hagi. Eşti şi născut în aceeaşi zi cu el, ce părere ai despre asta?
Ce fotbalist? Scuze, nu mi-l amintesc! Dar dacă a jucat la Barcelona, sigur a fost un fotbalist bun. Pentru mine, este o mândrie să port tricoul pe care l-au purtat fotbalişti mari ai Barcelonei.

Îţi imaginai, atunci când erai la început, că vei ajunge să joci la un asemenea nivel?
Când eram mic tot ceea ce visam era să joc fotbal. Să ajung precum Ronaldinho, să joc la Barcelona şi la echipa naţională a Braziliei. Apoi, cu timpul, au venit trofeele câştigate, mi-am trăit visul copilăriei. Nu mă pot opri din asta, îmi place foarte mult ceea ce fac şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat totul.

Ai avut o copilărie fericită?
Da, foarte fericită! Am avut o copilărie fericită chiar dacă nu aveam multe lucruri. Tata lucra din greu pentru noi, pentru ca noi să putem avea o viaţă mai bună. De asta cu primii bani pe care i-am câştigat din fotbal m-am dus să cumpăr o casă. M-am simţit atât de mândru când am fost capabil să le cumpăr alor mei o casă, e un sentiment minunat. 

Ai un pasaj din Biblie lipit pe uşa vestiarului. Ce scrie acolo?
E o rugăciune în care îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ce a făcut cu viaţa mea. Sunt credincios aşa cum e toată familia mea, aşa cum sunt şi toţi prietenii mei. 

Te vezi jucând toată cariera pentru FC Barcelona?
Toată? Nu mă văd departe de aici, nu mă văd plecând, nici nu m-am gândit la ata. Mă simt ca acasă, sunt fericit la Barcelona.

Facem un exerciţiu de imaginaţie? Dacă ai avea voie să schimbi o regulă în fotbal, care ar fi aceea?
Doar una singură? (Râde) E dificil, dificil de tot. Cred că aş schimba regula care îţi interzice să îţi dai tricoul jos la goluri. Înainte nu luai galben, acum nu mai ai voie să îţi dai tricoul jos, nu mai ai voie să te bucuri cu fanii. Trebuie să temini repede bucuria şi să pui mingea la mijloc.

About Neymar Jr Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum