Titani

34 5 0
                                    

Titanul al șaptelea Hyperion
La civilizația    greacă
Căsătorit cu    Theia
Urmași    Helios, Selena, Eos
Tată    Uranus
Mamă    Geea
Frați    Oceanus, Coeus, Crius, Iapetus și Cronos; Titanide: Theia, Rhea, Themis, Mnemosyne, Phoebe și Tethys; Ciclopii: Brontes, Steropes și Arges etc

Hyperion (limba greacă: υπξρ-ιων - cel ce se mișcă deasupra; υπξρι-ων - cel care este deasupra) este unul dintre cei șase titani, fiul lui Uranus și al Geei.

Uneori Hyperion era identificat cu soarele însuși. De cele mai adeseori însă, el era socotit tatăl lui Helios (Soarele) și a zeițelor Eos (Dimineața) și Selene (Luna), iar căsătorit cu Theia era considerat tatăl tuturor aștrilor.

Un mit mai pragmatic, citat de Diodor din Sicilia, spune că Hyperion "a descoperit mișcarea soarelui, a lunii și a celorlalte astre", împărtășind aceste cunoștințe de observație obiectivă și celorlalți oameni.

Un mit mai pragmatic, citat de Diodor din Sicilia, spune că Hyperion "a descoperit mișcarea soarelui, a lunii și a celorlalte astre", împărtășind aceste cunoștințe de observație obiectivă și celorlalți oameni

Йой! Нажаль, це зображення не відповідає нашим правилам. Щоб продовжити публікацію, будь ласка, видаліть його або завантажте інше.

După Hesiod, Hyperion, divinitate simbolică, era fiul Cerului, tatăl Soarelui și al Lunii, un titan ucis din invidie de alți titani.

După Homer, Hyperion este Soarele însuși.
Legenda lui Hyperion spune ca in timp ce patrula cu cel mai bun prieten al sau , au intrat intr-o ruina din costa de vest a Greciei ! Acolo erau doar morti , Hyperion a stiu ca el este in pericol dar a fost prea tarziu ! Toate intrările erau blocate si nu au reușit sa iasă ! In cele din urma citește blestemul pe care Toți cei dinainte au avut-o ! Pentru eliberarea sufletului va trebui sa rămâi singur ! A inteles ca va trebui sa si ucidă prietenul !

Legenda lui Hyperion spune ca in timp ce patrula cu cel mai bun prieten al sau , au intrat intr-o ruina din costa de vest a Greciei ! Acolo erau doar morti , Hyperion a stiu ca el este in pericol dar a fost prea tarziu ! Toate intrările erau bloca...

Йой! Нажаль, це зображення не відповідає нашим правилам. Щоб продовжити публікацію, будь ласка, видаліть його або завантажте інше.
Zei Olimpului si titani Where stories live. Discover now