Καινούργιος μαθητής

111 7 0
                                    

Κοιτάζω και βλέπω...
Βλέπω κάποιον γνωστό φατσικά να μπαίνει μέσα και ο Μάριος να μας τον συστήνει.
Μ:Παιδιά από εδώ ο καινούργιος σας μαθητής
Τότε ήταν που θυμήθηκα που τον ήξερα...
Ελ:Γιάννη;
Γ(ιάννης):Ελευθερία;
Μ:Βλέπω γνωρίζεις ήδη κάποια άτομα από αυτή την τάξη. Όπως ακούσατε από εδώ είναι ο Γιάννης. Πολύ καλό παιδί!Κάθισε εκεί...είπε και του έδειξε την άδεια θέση στο διπλανό θρανίο.

Ο Γιάννης κάθισε και άρχισε να με κοιτάζει επίμονα. Έκοψα μια σελίδα απο το τετράδιο μου και του έγραψα"Έχουμε πολύ καιρό να μιλήσουμε. Θα τα πούμε το διάλειμμα"και του το έδωσα. Εκείνος το έπιασε και το διάβασε.
Γ:Οκ
Ο Μάριος δεν το άκουσε και αυτό με ανακούφισε.

Βγήκαμε στην αυλή και ο Γιάννης ήταν ακριβώς από πίσω μου. Σταμάτησα στο παγκάκι μας και κάθησα. Εκείνος ήρθε και με αγκάλιαξε τόσο σφιχτά που νόμιζα πως θα πνιγώ.
Ελ:Σηγά ρε Γιαννάκη μου, θα με παίξεις.
Γ:Ναι έχεις δίκιο...αλλά έχουμε και 10 χρόνια να σε δω.Μακριά σου είχα μια ζωή χωρίς γέλιο, αγάπη και ευτυχία. Κάποτε νόμισα πως δεν θα σε ξανά έβλεπα. Ακόμη δεν το πιστεύω πως έγινες έτσι. Ήσουν που ήσουν κουκλάρα έγινες ακόμη πιο όμορφη. Πες μου για σένα τώρα...
Ελ:Ευχαριστώ για τα κοπλιμέντα...Ούτε εγώ περίμενα να ξαναβρεθούμε. Να όμως που η μοίρα μας τα φέρνει διαφορετικά. Εγώ που λες αυτή τθν περίοδο της ζωής μου είμαι με έναν άντρα που με αγαπάει και με κάνει ευτυχισμένη. Θα σου πω όμως πιο πολλά σήμερα όταν έρθεις σπίτι μου.Και δεν ακούω κουβέντα!
Γ:Εντάξει...
Ελ:Απλός θέλω να σου ζητήσω μια χάρη.
Γ:Πες μου...
Ελ:Στα Αρχαία και κυρίως στην Βιολογία να προσέχεις. Για εμένα...
Γ:Ευχαρίστως. Αφού είναι τα αγαπημένα μου μαθήματα.
Ελ:Και εμένα, αλλά λατρεύω την Βιολογία. Οι καθηγητές μας είναι οι καλύτεροι και μας τα εξηγούν καλά.
Μείναμε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου και κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον μέχρι που από πίσω του είδα τον Ανδρέα όλο κόκκινο από τα νεύρα. Άφησα για λίγο τον Γιάννη και πήγα προς το μέρος του.
Α:Ποιος είναι αυτός;
Ελ:Ηρέμησε αγάπη μου, ο παλιός μου κολλητός είναι. Είχαμε να δούμε ο ένας τον άλλο 10 χρόνια. Δεν τρέχει τίποτα μεταξύ μας . Και ούτε πρόκειται γιατί εγώ αγαπώ μόνον ένα.Έναν ζηλιάρη καθηγητά!είπα και έτρεξα λίγο πιο μακριά του.
Α:Έλα εδώ να δεις ότι θα το μετανιώσεις το απόγευμα. Ελπίζω να μην το ξέχασες με το που ήρθε ο κολλητός σου.
Ελ:Ναι λίγο αλλά θα έρθω μην ανησυχείς. Σε αγαπώ.του ψιθύρισα στο αυτί και πήγα πίσω στον Γιάννη. Κοίταξα ακόμη λίγο τον Ανδρέα και τον είδα να σχηματίζει με τα χείλη του την φράση"κι εγώ"...Χαμογέλασα απλά γύρισα στον Γιάννη.
Ελ:Γιαννάκη μου μπορούμε να το αναβάλουμε για σήμερα γιατί έτυχε να πρέπει να κάνω μια έρευνα για την Βιολογία που είναι πολύ σημαντική αφού θα ακολουθήσω...
Γ:Κανένα πρόβλημα. Καλύτερα αύριο να ενημερώσω και την μάνα μου.
Ελ:Ναι και πες της τι έγινε.Στείλε της και χερετίσματα.
Γ:Θα το κάνω...

Η ώρα πέρασε και το κουδούνι για να σχολάσουμε είχε χτυπήσει. Αποχερέτησα τα παιδιά μαζί και τον Γιάννη. Είχανε γίνει πλέον καλοί φίλοι με τον Άλεξ.

Πήγα σπίτι έκανα ένα χαλαρωτικό μπάνιο και άρχισα να ετοιμάζομαι...Στις 3 ακριβώς άκουσα την κόρνα του αυτοκινήτου. Βγήκα έξω περνώντας ότι χρειαζόμουν μαζί μου. Μπήκα στο αυτοκίνητο και φιληθήκαμε μέχρι που δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα και αναγκαστικά έπρεπε να σταματήσουμε.
Α:Πάμε κούκλα;
Ελ:Ναι

Όταν φτάσαμε σπίτι του άνοιξε σιγά την πόρτα και εγώ έμεινα κοιτώντας τον χώρο γύρω μου...






***********************************
Γεια σας! Πείτε μου πως νομίζετε ότι ήταν το εσωτερικό του σπιτιού ή πώς νομίζετε πως ήταν διακοσμημένο.Περιμένω τις γνώμες σας...Μέχρι την επόμενη φορά φιλούθκια! ♡

Η Αγάπη Μες Το Χάος. ♡Where stories live. Discover now