83. tény

2.6K 240 22
                                    

Harry nevelő szülei
Mind akik olvastuk a Harry Potter könyveket tudjuk, hogy a Roxfortot megelőzően és még közben is illetve a nyári szünetekben hogyan terrorizálta a Dursley család Harryt.
Ezt annak tudhattuk be, hogy Harry többször is megmagyarázhatatlan dolgokat csinált és, mert tudták, hogy varázsló, mint a szülei.
Legfőbb oka Egyrészt, hogy Petunia sose tudta megemészteni, hogy testvére, Lily volt a család kedvenc gyereke. Azért is ment hozzá a szürke és unalmas Vernonhoz, aki szöges ellentéte volt lánytestvére egyediségének.
Ráadásul Vernon és Lily barátja, James Potter között is egyre jobban kiéleződött az ellentét. A testvérek kapcsolata annyira eldurvult, hogy Lily-t meg sem hívta Petunia az esküvőjére.
Lily utolsó levelében Harry születéséről írt, de azt a levelet már kibontatlanul a szemetesbe dobták Dursley-ék, ezért is lepődtek meg, amikor nagyjából egy évvel később a küszöbükön ott találták Harry-t. Akit végül azért neveltek fel, mert Petunia - miután olvasott testvére szörnyű haláláról - úgy érezte nincs más lehetősége. Viszont elég kelletlenül tette, és Harry-t büntette miatta.
Amire rátett egy lapáttal Vernon ellenszenve, mivel nagyon emlékeztette a fiú az apjára, ugyanúgy, ahogy Pitont is.

Harry Potter tényekWhere stories live. Discover now