8.BÖLÜM - HAYATA DEVAM #08

4.9K 169 22
                                    

GELİN - 8.BÖLÜM - HAYATA DEVAM

Yer: Es-Park

Saat: 12:45

Ekin'in sesini duyduğu anda beyninden vurulmuşa dönen Erkan kendine gelmekte zorlanmış ve kelimeler diline dolaşmıştı, tabii ki bu sırada Ekin koşar adımlarla bir an önce sinemadan çıkmaya çalışmaktaydı. Bir yandan koşarken bir yandan da bir ilişkiye başlamanın ne kadar zor birşey olduğunu, doğru insanı bulamayacağına olan inancını yitirmek üzere olduğunu farketmişti. Tam onlarca düşünce içinde boğulmuş şekilde yürürken Erkan'ın sesiyle olduğu yerde kalır: "Ekinn!"

Ekin sesi duyduğu anda tam kapı önündedir ve aniden durur, öylece kalakalır.

-Ekin bekle lütfen, açıklayabilirim.

-Neyi açıklamayı düşünüyorsun ? Ben sana atmamam gereken adımları dahi atmışken sen bana yalan söyledin!

-Lütfen yüzünü dön bana, herşeyi anlatacağım.

-Bir şey anlatmana gerek yok, ben kim oluyorumda hesap soruyorum koskoca Eskişehit playboy'u Erkan'dan ama değilmi.

Erkan bu sözler üzerine sinirlenir ve Ekin'i kolundan tutarak kendisine doğru çevirir:

-Sana yalan söylemedim ben sana acil işim var dedim

-Ya demek acil iş ha? Kızlarla sinemaya gitmenin neresi acil oldu acaba?

-Bu öyle basit bir iş değil, uzun zamandır sadece sevgisine karşılık vermediğim için kırdığım birisinin gönlünü almak için sinemaya davet ettim ve sen aradın, eğer tam sinema önünde bıraksaydım daha da kalbi kırılacaktı.

-Yaa kalbi kırılacaktı. Tabii benim kalbim kimin umrunda değil mi ?

Anlamıyormusun ? Zavallı ve bana umutsuzca aşık birisini hayattan kopmaması için yardım ediyorum. Benimle onun arasında birşey olması imkansız, sadece onu kırmamak için böyle birşey yaptım.

-Peki size bir birinizi kırmadan mutluluklar diliyorum.

Ekin sözlerini birmesiyle birlikte koşarcasına çıkar gider. Erkan arkasından bağırsada neden konuşmanın ortasında kaçtığını anlayamadan sırtını dönmüştürki; Yıldız, Büşra ve yakındaki cafedeki herkes Erkan'a bakmaktadır. Özellikle Büşra Erkan'ın söylediği herşeyi duymuş ve gözlerinden yaşlar damlayama başlamıştır.

Yıldız'da olanları hayretle izlemiş ve Erkan'a doğru yanaşmıştır:

-Ben sana güvenmiştim, en yakın arkadaşlığımı senin için tehlikeye attım peki sen ne yaptın ? Daha dün bir bugun iki onu aldattın.

-Hayır Yıldız yanlış anlıyorsunuz.

-Tabii hep biz yanlış anlarız, şimdi Ekin'e ben hangi yüzle bakacağım ?

Tam bu sırada Büşra'da ağlayan gözlerle Erkan'ın yanından geçer gider.

-Gerçekten Büşra'yla aramda birşey yok!

-Sinemada 45 dakika arkanızdaydık ve bu gözler senin sözlerinden daha inandırıcı der ve Erkan'ı son terkeden kişide Yıldız olur.

Yıldız koşarak Ekin'e yetişmeye çalışıyor ancak durağa geldiğinde Ekin'i bulamaz. Bu işten kendini sorumlu tutan Yıldız dolmuş beklemeye başlar Ekin'in peşinden gidip ona teselli verecektir.

Yer: Ekin'in Evi

Saat: 13:11

Ekin annesi, babası ve kendisinden iki yaş küçük kardeşi İdil ile birlikte yaşamaktaydı. Aile durumlar hiç iyi olmasada Babası Mustafa asgari ücret ile bir fabrikada çalışmakta üstüne üstlük izin günleride taksicilik yapmaktaydı. Ancak ailesine takside çalıştığını söylemiyor, izin alamadım diyordu. Eğer izin günlerinde takside çalıştığını ailseine söylerse onun sağlığı için izin vermeyeceklerini düşünmektedir. Ayrıca annesi Derya'da haftalık sabit günlerde belirli kişilere günlük temizliğe gitmekte ve aile ekonomisine destek olmaktadır. İşin olmadığı bir günde evde akşam için hazırlık yaparkan kapı ani ve yürek burkan bir sesle açılır ve içeri Ekin girip koşar adımlarla odasına gider. Tabiiki çok merak eden annesi arkasından koşar ancak Ekin kapıyı kilitlemiştir.

EKİN (Bir İntikam Hikayesi)Where stories live. Discover now