uit elkaar

1.4K 49 8
                                    

Vanuit Anne

Ik staar voor me uit. Ik voel helemaal niks. Ik wil wel huilen, maar ik heb geen tranen. Ik wil wel schreeuwen, maar er komt geen geluid uit me keel. Het enige wat ik kan doen, is voor me uit staren. Ik heb geen gedachtes. Ik heb geen emoties. Ik lijk net een robot. Ik kijk naar Samuel. Hij is diep in gedachte en er loopt een traan over z’n wang. ´V-vind je P-puck leuk?’ vraag ik dan. Ik zie dat Sam uit z’n gedachten schrikt. ‘Ja, nee. Ik weet het niet. Ik weet het echt niet meer. Ik hou van jou, maar ik krijg Puck gewoon niet uit m’n hoofd.’ Ik slik de brok in m’n keel weg. Samuel ziet het. ‘Het spijt me Anne. Het spijt me echt. Ik had het liever ook anders gewild. Ik geef veel om je. Ik wil je niet kwijt.’ ‘Ik wil jou ook niet kwijt Sam, maar ik denk dat we beter uit elkaar kunnen gaan. Ik heb tijd nodig om na te denken en jij ook. Ik denk dat het beter is om elkaar even een tijdje te ontwijken.’ Er loopt een traan over m’n wang. Dit was zo moeilijk om te zeggen, maar het is beter zo. Ik pak me spullen en doe me jas aan. ‘Ik hoor het wel als je weet wie je leuker vindt. En als het Puck is moet je gewoon met haar nemen. Jullie zijn leuk samen.’ Ik geef Samuel een knuffel. De tranen lopen nu echt over m’n wangen. ‘Ik hou van je. Ik wil je niet kwijt.’ Fluister ik Samuel in zijn oor. ‘Ik ook van jou. Het spijt me.’ Ik laat Sam los. ‘We blijven wel vrienden, toch? Hoe dan ook?’ vraagt Sam. ‘Ja, tuurlijk. Ik kan niet zonder je.’ Ik geef Sam een kus op z’n wang en loop naar buiten.

Ik loop nu al een halfuur rondjes door de stad. Mensen kijken me raar aan, omdat ik nog steeds aan het huilen ben. Het boeit me niet. Ze mogen kijken wat ze willen. Ik ben Sam kwijt. Ik heb niet lang met hem gehad, maar hij was wel super lief. Ik ga hem missen. Ik kijk om me heen. Oh shit, het wordt al donker. Waar moet ik heen? Me ouders zijn niet thuis en ik wil niet alleen zijn. Naar Sam kan ik niet meer gaan. Nina is bij Jessica slapen, dus daar kan ik ook niet heen. Puck is geen optie. Ik weet alleen niet of Talitha thuis is. Ik pak me mobiel en bel Talitha. ‘Hallo met Talitha.’ ‘H-heey met Anne.’ Oh shit straks merkt ze dat ik heb gehuild. ‘Heey mopp. Wat is er? Heb je gehuild?’  Ja dus. ‘uh, ja. Ik heb problemen met Samuel. Kan ik naar je toekomen? Ik ben alleen thuis en heb geen behoefte om alleen te zijn.’ ‘Tuurlijk mag je komen!’ ‘Okee, dank je. Ik kom eraan. Tot zo.’ ‘Is goed. Tot zo.’

 

Vanuit Talitha

Anne kan elke moment komen. Ik ben echt benieuwd wat er met haar en Samuel aan de hand is. Gelukkig weet ik het beste medicijn voor liefdesverdriet: warme chocolade melk, chocola, popcorn en een hele serie horrorfilms. Als ik alles heb klaargezet gaat de bel. Zodra ik de deur open springt Anne in m’n armen en begint te huilen. ‘Moppie, rustig. Het komt allemaal goed.’ Anne doet haar jas uit en komt naast me op de bank zitten. ‘Het komt niet goed.’ Zeg ze snikkend. ‘Het is uit.’ ‘Uit? Waarom? Wat is er gebeurd?’ Ik wrijf rustig over Anne ’s rug om haar te kalmeren. ‘Puck ging vandaag naar Samuel en naar mij toe om te zeggen dat ze Sam leuk vindt. Ze zei dat ze er niks mee ging doen. Ik vond het niet erg. Daarna hadden Sam en ik afgesproken. Samuel zei toen ineens dat hij, sinds Puck het had verteld, haar niet meer uit z’n hoofd kreeg. Hij houdt van mij, maar krijgt Puck niet uit z’n hoofd. Toen zei ik dat het misschien beter was als we elkaar een tijdje niet spraken, zodat we goed konden nadenken.’ Ik kijk Anne met grote ogen aan. ‘Wat heftig meis. Je komt gewoon vanavond bij mij slapen en dan gaan we het samen gezellig maken. Horror films kijken en misselijk eten met chocola. Even alles vergeten.’ Anne knikt. Ik haal twee dekentjes van boven en start de film.

Vanuit Samuel

Anne is al een tijdje weg. Ik wil haar niet kwijt. Het stomme is, dat ik zelfs nu nog aan Puck denk. Hoe heb ik het zover kunnen laten komen. Ik pak me mobiel en voor ik het weet ben ik aan het bellen. Zonder dat ik weet naar wie. Ik hoor de telefoon overgaan. ‘Hallo, met wie spreek ik?’ Ik hang snel op. Waarom belde ik haar? Hoe ga ik dit nou uitleggen? Ik breng mezelf alleen maar in de problemen. 

- sorry dat ik zolang niet heb upgedate. Ik ben nu al 2 weken ziek en kon me totaal niet op het verhaal concentreren. Ik had het een paar keer geprobeerd maar dat was echt flut. Ik heb 2 dagen over dit deel gedaan en heb het laten nakijken door een lieve vriendin. ik hoop dat het een beetje goed is. Ik probeer zo snel mogelijk een nieuw hoofdstuk online te zetten. het gaat nu wel wat sneller omdat het vakantie is! Comment voor tips of opmerkingen. en vergeet niet op vote te drukken. Trouwens: OVER DE 1000 LEZERS!! Super bedankt. Ik ben blij met zulke lieve en trouwe lezers. hope you like it. love you x -

Broken Heart B-brave Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu