|part 1-New in town|

112 10 2
                                    

-"Jesam li ti pričao kako si dobila ime Aqua?"-Začuo se iz susedne sobe dobro poznati glas mog dragog oca.
-Zevs,visok,zgodan,nabildovan tridesetdevetogodišnjak,plave kose,smeđih očiju I brade stare tri dana je moj otac.Takođe glavni advokat u Londonu.
-"Da tata.Jedno devedeset devet puta."-Odgovorila sam upućujući blagi osmeh kao da se nalazi ispred mene.Zapravo I jeste nakon ove dve rečenice.
-"Onda je vreme da čuješ I stoti put.Tako da nikada ne bi zaboravila."-Odgovorio je odmah.
-"Mislim da si upravu."-Potapšala sam mesto pored sebe na krevetu kao znak da sedne I ponovo mi ispriča.
-Ubrzo je I seo pored mene I zagrlio me.
-"Pre šesnaest godina rodila se jedna prelepa devojčica.Bila je toliko lepa da je svakom ko je vidi oduzimala dah.Ali njeni roditelji su imali jednu muku,nisu znali koje ime joj pristaje,te je do svoje prve godine bila bez imena.Na njen rođendan proveden na plaži prohodala je I odmah se zaputila prema moru.Taj događaj I te tvoje prelepe plave oči poput mora dovele su do toga da ti tvoja mama I ja damk ime.."-"Aquamarin."-Čulo se veoma poznato dozivanje moje maćehe.
-Ne,ona nije zla,bezobrazna žena koja brine za svoj izgled.Ona je veoma draga,lepa,pametna I brižna tridesetosmogodišnja žena koja se svim silama trudi da zameni moju mamu.Ali,to je nemoguće.Bez majčine ljubavi ostala sam sa tri godine.Tada se pojavila Afrodita koja je poput moje druge majke.
-Moj otac mi često govori da sam kao moja majka.Lepa plavuša duge kose I plavih očiju,veoma vitkog struka I puna vedrine.Da,to sam ja.
-"Aqua draga,koferi se neće sami spakovati.Molim te,pomozi mi."-Progovori mama tužnim glasom.
-"Znaš da ti takav glas nije potreban.Naravno da ću ti pomoći."-Rekla sam joj silazeći niz stepenice.
-"Znam,ti si najbolja kćerka na svetu."-Rekla je pruživši ruke prema meni.
-"A ti si najbolja mama ikada."-Zagrlila sam je.
-Trebalo nam je dobrih sat vremena da se spremimo I dobrih sat vremena da se pozdravimo sa komšijama I prijateljima.Ali za par sati bili smo u Australiji.
-"Kuća je prelepa,ali fali joj malo dekorisanja,krečenja I čišćenja"-Rekla sam posle detaljnog razgledanja moje nove kuće.Ubrzo nakon što smo se raspakovali krenuli smo da sređujemo dvorište I sve to donesi,odnesi pobriši,skloni,baci nas je jako iscrpilo te smo rano legli spavati.Nije me uhvatila nervoza što sutra krećem u novu školu.Jer hejj,ljudi.Ovo je moj novi početak.

Magic StoryWhere stories live. Discover now