Bölüm 5: Virane - i AŞK

40 10 4
                                    


     Umut vakti gelmeden herhangi bir işe kalkışmanın doğru olmadığını düşünür,o yüzden hiç bir şeyi aceleye getirmez,bildiği şeyin hem kendisi hem de ailesi için sorun yaratacağının farkında olduğundan kimseye anlatamaz bunları.

    Yalnızlığı hep dert olmuştur Umut'a,eve geldiği zaman konuşucak birilerini,dertlerini,sevincini, mutluluğunu,hüznünü paylaşacağı birini arar ancak ailesinden hiç kimseyle bunları yapamıyacağını bilir,ne zaman böyle bir hal alsa, odasına çekilir ve en büyük hayali olan kızı Elif'i düşünür,onunla yaşıyacaklarını planlar,neleri yapacağını,baba kız neler oynayacaklarını düşünür,şimdiden. Henüz olmayan bir şahısa bu derece bağlılık inanılmaz bir duygu olsa gerek ancak,Umut'un hayatta ki en büyük hayalidir,bir kızının olması. Bunu kimseye anlatmaz,anlatamaz.Kimsenin bunu bilmeye hakkı olmadığını düşünür.Kızı kendi için özeldir,hep öyle kalacaktır.Umut bir tek bu hayalini Selin'e anlatmıştır,ilk ve son kez olmak üzere. Selin'de Umut'un bu hayalini çok büyük özveri ile benimsemiş,adeta bu hayale ortak olmuştur,ancak birlikte değillerdir,Umut asla bir daha geri dönmeyeceğine kendi kendine söz vermiştir, asla bir daha beraber olamıyacağını kendi vicdan muhakemesinde yapmıştır ve bir daha Selin ile konuşmamaya karar vermiştir.

      Nefreti sevgisinin önüne geçmiş,yediremediği olayları unutamamıştır,hayatta hep sevilmeyen adam rolü gören Umut,bunların bir imtihan olduğu bilinci ile yaşamaya devam etmiş,iyi günlerin yakın olduğunu düşünerek,hayata pozitif ve olumlu bakmaya devam etmiştir,ta ki öğrenmemesi gereken bir gerçeği daha öğrenene kadar.

     Peki nedir bu gerçek ? Umut'un hayata pozitif bakmasını engelleyicek gerçek ne olabilir ? 6.bölümümüz olan  'Acı Gerçek'  adlı bölümde okuyabilirsiniz.

Karanlıkta GüneşlenenlerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin