Vi träffar hatten som (inte) heter Jack

477 15 17
                                    

Alla karaktärer tillhör JK Rowling och Rick Rodian.....


Hermiones POV

Jag svepte blicken över korridoren på jakt efter Ron eller Harrys ansikten. Vi hade haft olika lektioner och hade sen bestämt att vi skulle mötas här. Men båda lektionerna hade slutat för länge sen och ändå så såg jag inte en skymt av dem.

"Miss Granger?" professor MacGonagalls röst överraskar mig, jag hade inte märkt att hon gått upp bakom mig. Men nu stod hon i vilket fall där och ville uppenbarligen något.

"Ja professorn." sa jag

"Varför står du här och hänger! Vi ska ju till stora salen och ta emot utbytes studenterna." frågar hon med en viss skärpa.

Just det utbytesstudenterna! Jag hade helt glömt att de skulle komma idag! 

"Oj förlåt professorn, jag hade glömt att de skulle komma idag!" ropade jag till och slog ena handen för munnen.

"Se inte så förskräckt ut, ingenting har hänt än. Men om jag var du skulle jag ta mig till stora salen illa kvickt om jag inte vill missa det!"

"Ja professorn." sa jag och börjar gå i snabb takt mot stora salen.

Det måste vara därför jag inte sett till Ron och Harry, de är nog redan i stora salen för att ta emot de där mystiska utbytes studenterna.  Jag kom in i stora salen och precis som jag trodde satt redan mina två bästa vänner vid Griffindors bord. Jag gick bort till dem och satte mig ner.

"Hej Hermione! Var har du varit?" frågar Ron.

"På mötesplatsen, jag hade liksom helt glömt att de skulle komma idag!" sa jag med en suck.

"Undra vilka de är!" sa Ron och ignorerade helt blicken jag gett honom och Harry när jag sa ordet mötesplatsen.

"De är studenter från Ilvermory som nu har kommit hit för att studera." sa jag lungt.

"Mitt i hösterminen på så kortvarsel!?" sa Harry som precis som Ron hade lite för höga förhoppningar på studenterna.

"Ja, det är väl inget konstigt med det!"

"Jo det är det. Specielt nu när Voldemort är i farten!"

Jag tyckte att det låg något i vad de sa, det var faktiskt lite konstigt att det kom några studenter från USA mitt under terminen. Dessutom så var England så pass oroligt så det verkade som en dum ide att åka hit för att plugga.

"Okej då, ni har en poäng. Vi får hålla ett öga på dem, och om vi ser något mystiskt går vi till en lärare." sa jag lågt.

"Eller så konfronterar vi dem!" nästan ropade Ron

Jag var precis på väg att säga åt honom att det var en dålig ide när dörrarna till stora salen slogs upp. Jag vände mig (och det gjorde också alla andra) och granskade nyfiket nykomlingarna. De var i olika åldrar och såg också ut att vara från olika länder. Även om jag så klart visste bättre.

"Välkomna!" professor Dumbledores röst ekade ut i stora salen och alla vände sig om för att se vad han har att säga. "Ni har rest en lång väg för att komma hit och måste vara trötta, så vi ska inte uppehålla er länge. Men innan ni får äta och sen sova måste ni bli sorterade, professorn...." fortsatte han och gjorde en visande gest mot professor McGonagall som stod brevid honom med sorterings hatten i famnen.

Sams POV

Professor som uppenbarligen skulle hålla i sorteringen satte ner hatten hon höll i och tog fram en rulle.

Demigods and magicans at hogwarts (swedish)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora