8.kapitola

1 0 0
                                    

Dnes se výjimečně díval na všechny studenty, ze kterých cítil auru světloducha. Uvažoval, kdo bude ideální, pro Morganin plán. Ze přemýšlení ho vyrušil až Argox, který mu položil ruku na rameno.

„Jaký Morganin plán?" zeptal se ho. Zase mu četl myšlenky. Danny by si měl teď svou mysl velmi chránit, a nebo si pospíšit v uskutečnění plánu.

„Ale nic Morgan jen měla zase nějaké nápady. Jak jsem ti říkal ty její kouzla štěstí. Tak mi řekla, ať se po rozhlédnu po nějakých potencionálních obětech." Zamluvil to, vlastně nezamluvil, mluvil pravdu. Argox kývl.

„Půjdem do knihovny?" zeptal se ho a spíš mu to bylo řečeno jako výzva. Danny povytáhl ramena, že mu to je jedno, ale klidně a následoval ho. Tam se posadili na obvyklé místo a Argox se na něj podíval.

„Něco se mezi tebou a Morgan stalo." Konstatoval. Danny sebou cukl. „Je to na tobě vidět, tak to na mě nehraj, chováš se teď odtažitě, jakoby ti něco udělala, nebo ty jí?" povytáhl obočí. Kdyby jen věděl.

„Jsi strašně zmatený v hlavě."

„Tak mi tam nelez!" ohradil se Danny, až se divil, kde se to v něm vzalo. Rozložil si knihy na stůl a na chvíli se opřel do křesla a prohrábl si vlasy.

„Je to složité mezi mnou a jí. Nevyznám se v ní." Pronesl po chvíli. Argox se ušklíbl.

„Typické ženské, takových ještě bude." Danny si na to hned pomyslel, taková jako je ona ne.

„No nějaké nové zprávy z řádu?" změnil raději téma Danny.

„Vlastně ano, Kilian se snažil kontaktovat Spravedlivé před tím , než jsme si pro něj přišli. Musíme odsud odejít, proto jsem za Vámi s rukama ráno šel. Dnes jsme tu naposledy. Danny se na něj překvapeně podíval. To už Morgana zapracovala nebo je to pravda?

„To ti rada opravdu řekla?" zeptal se ho ještě jednou Danny.

„Ano, včera když jsem od vás odešel , tak jsem tam byl. Předal jsem Kilianovu duši a bylo mi řečeno toto. Pokud nechceme zemřít do večera musíme být pryč."

„Kolik máme času? Musím varovat Morganu." Chtěl vstát Danny, ale zarazil ho pohled nově příchozího , který si to mířil přímo k nim, vykazoval známky naštvanosti. Když dorazila, zle se dívala na oba.

„To jste mi nemohli nastavit alespoň budíka?" ohradila se a propalovala je očima.

„Příště na to pomyslíme, ale vyřiď si to s Colinem." Řekl Argox a postavil se, „Sbal si věci do hodiny odjíždíme, Danny ti to vysvětlí." Řekl a odcházel z knihovny. Když se oba ujistili, že je opravdu pryč, ostře se na Dannyho Morgana otočila.

„Líp by sis měl hlídat myšlenky, příště tě už ti na blízku být nemusím." Upozornila ho. Dannymu bylo hned jasné, že jeho myšlenky zatemňovala, aby se k nim Argox nedostal.

„Nemusíme nepodnikat, přijdou sami, tvůj plán vyšel." Pronesl Danny a chtěl odejít, ale ona ho chytla za ruku a tím zastavila.

„Danny počkej..." Danny se na ní otočil. Přitáhla si ho za košili k sobě a jemně ho políbila na rty. Pak ho jen pohladila po hrudi a odešla z knihovny. Danny tam ještě chvíli stál jako opařený, než si uvědomil, že by měl začít balit. ¨

Spěchal rychle do bytu, kde už panikařili i kluci, Morgana si také balila. Argox vlítnul do pokoje a všem rozdal na papírku pokyny.

„Každý tam máte novou identitu a místo, kam teď pojedete a kde se pak všichni sejdeme a kdy." Morgana se smutně dívala na Dannyho, a tak se radši jala balení. Danny i ona věděli, že ti dva se už možná neuvidí. Všichni jen kývli a postupně opouštěli byteček. Jako poslední šla Morgana s tím, že zajistí zamknutí a vrácení klíčů. Danny v té době už odjížděl na své motorce silnicí pryč z města, stejně jako ostatní byli už bůh ví kde.

Morgana se jen nadechla a vydechla. Ocitla se rázem na koleji sama. Už té noci se postarala o to, aby dnes byla prázdná. Ona celou tu dobu věděla, že přijdou. Jen se s Dannym nechtěla loučit ve snu. Nečekala příliš dlouho, kolej potemněla. Vedle ní se najednou objevily další tři můry. Tři muži.

„Výborná práce." Ocenil ji nejvyšší. „Teď už jen stačí vyčkat,kdy se objeví." Jakmile to ale dořekl, na konci chodby se zalesklo a uprostřed ní najednou stála skupina lidí v bílých pláštích. Netvářili se zrovna nadšeně.

„Vaše pravomoc sem nezasahují, co tu děláte, můry?" promluvil nejvyšší muž ze skupiny. Nejvyšší, který předtím Morganě gratuloval velmi dobře odvedené práci se nyní napřímil.

„Jdeme udělat přítrž těm vašim takzvaným zákonům o rovnováze, které logicky neodpovídají reálnému světu. Vaše dobro vždy zvítězí, mnohdy to tak není a vy toho zneužíváte. Chceme se dohodnout." Pronesl nejvyšší.

„Nebudeme se s vámi dohadovat, zneužili jste k tomu i skupinu stínů, vykonávající svou práci, nyní budou stíhaní jen kvůli Vašemu nerozvážnému činu." Morgan se zděsila a podívala se na muže. Oni věděli, jaké pouto si k nim vytvořila, proto na ní jen kývli. Morgan v tu chvíli ve své černé auře zmizela. Spravedliví se zamračili ještě více a rozestoupili se. Připraveni k boji.

„Vidíte to? Sami jste proti všem, všichni se vás nemají bát, mají k vám mít respekt, kam se vypařila spolupráce temných stran? Stíny jsou zvlášť a Noční můry též, bojíte se, že by jsme je navedli proti vám? Přitom my jsme jedna ruka stejně jako vy se světloduchy. To vám nebereme, ale vy nám berete Stíny, které mi potřebujeme." Nedal se další muž, který patřil do nejvyšší rady.

„Vy jste zaslepeni zlobou a touze po moci." Řekla jen jedna žena ze strany Spravedlivých a v tu chvíli proti nim vyběhla se světelným mečem, což všichni tři muži čekali a obklopili ji temnou aurou, kterou nešlo prostupovat ani světlo sálající z toho meče. Když aura zmizela, ženu již u zdi přidržovala jiná noční můra žena.

„Ani si neuvědomujete tu skutečnost, že s každou dobrou chvíli, s každým světlým okamžikem se lidi více bojí, že se něco zlého stane, že jim to štěstí dlouho nevydrží a s tím se rodí nové a nové noční můry. Máme jednoznačně přesilu." Varoval je opět Nejvyšší. Ani to ale Spravedlivé neobměkčilo a vyrazili proti nim další dva muži. Skončili stejně jako ta žena před chvílí. Najednou bylo na chodbě o další dvě noční můry víc. Temná aura začala prostupovat ke spravedlivým.

„Poslední varování." Řekl Nejvyšší z rady Starších. Spravedliví se jen ušklíbli a vyrazili znovu proti můrám. Ozařující světlem kolem nich. Před třemi Nejvyššími se objevily další čtyři norní můry. 

I temnota má svá právaWhere stories live. Discover now