Başlıyor *

618 21 5
                                    

Saat 07:00 alarm başımda zır zır ötüyor, yine her zamanki hissizlikle gözümü açmadan alarmı kapattım. Sonra kendimi en huzurlu olduğum yere, yatağıma bıraktım soruyorsanız rüyama kaldığım yerden devam etmek istiyordum. Sonra aklıma okul geldi. Kalkmam gerektiğinin bilmenin verdiği acıyla ayağı sürte sürte banyoya gittim.

Yüzümdeki makyajı çıkarmadan yatmıştım. Aynaya bakınca korkmadım değil :) samaranın saçları gibiydi saçlarım, yok çokta şey yapmayın, daha kötü de olabilirim. Gözlerimi soğuk suyun ürpetisiyle biraz olsada açmıştım.

Yüzümü temizledikten sonra dişlerimi fırçaladım. Saçımı her zamanki gibi saldım. Zaten saçlarım sarı uzun ve dalgalıydı. Pekte bişey yapmama gerek yoktu. Dudaklarım morgta kalmış gibiydi.

Birazda çilekli parlatıcıyı sürdüm, sürdüm ama biliyordum ki yalayıp bitirecektim,sürdüğüm parlatıcıyı. Sonra saate baktım. 20 dakikam kalmıştı. Annemin kızmasına rağmen banyoyu kirli bırakıp, örümcek adam edasıyla odama daldım, açık kot şortumu giydim üstüne beyaz şifon, kolları kısa gömleğimi giydim. Sandaletlerimi giydim. 2 yıllık emektar çantamı alıp, hızla çıktım. Okulun ilk gününde servisi kaçırmışım. Lise hayatım yeni başlıyordu.

Servis başka bir durağa gitmiş oraya koşarak yetiştim. En öne oturdum. Yanımda saçları kıvırcık, kısa boylu sevimli bir kız oturdu. Kısa dediysem de 1,60 falan bende işte 1,75. Esmer tenli, bense peynir gibiydim. Onun siyah kıvırcık saçları, benim düz sarı saçlarım. Baya zıttı.

-Merhaba ben aydan (elini sıktım sonra)

-bende esila memnun oldum
.
Yol eğlenceli geçiyordu onun sayesinde, gülmekten karnım ağrımıştı. Okula gelmiştik. Araba durunca birden bire midem bulanıyordu. Şikayet ede ede indim. Bide çanta koltuğa takılmasaydı bütün coolluk bozuldu. Sersemlemiş bir şekilde yere bastım. Ve işte 4 yılım burası olacaktı. Etrafımdakiler zeki olmadığımı söylesede, hiç bir şey yapmayarak fen lisesine gelmiştim. Aslında ressam olmak istiyordum. Aile baskısıyla geldiğim şu okulda ineklerin az olmasını umut ediyordum.

Aydanla idari kata çıkıp, hangi sınıftayız öğrendik. İkimizde c 'deydik. Bi anda olsa huzur bulmuştum. En azından yanımda biri vardı.


FEN LİSELiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin