Partea 2: Explicatii

19 3 0
                                    

Inca simt ca nu esti de partea mea. Ca nu am reusit sa te conving ca merit o sansa. Poate ca e si vina mea. Desi, cred ca nu ar fi rau ca si tu sa ai o viziunea mai larga asupra lucrurilor pe care ti le spun. Oricum, in ceea ce ma priveste, asta e tot ce pot sa fac. Pot doar sa iti spun ce ar fi mai bine pentru tine. La finalul zilei, tu vei lua decizia, pentru ca, asa cum am mai spus, tu ai puterea.

Ar trebui sa iti explic niste lucruri, sa te indrept pe o anumita cale. Stiu ca tu inca ma consideri nebun. Mi-ar placea sa iti zic ce inseamna "nebun" pentru mine. "Nebun" e un adjectiv prea amplu, cu un inteles mult prea mare pentru a putea descrie un caz particular. Eu vad eticheta de "nebun" drept o incercare a oamenilor fie de a fi diferiti, fie de a-i arunca pe restul intr-o groapa comuna, eliminandu-le astfel orice urma de dorinta de a iesi in evidenta. Intelegi? E usor de spus despre cineva ca e "nebun". Tot ce trebuie sa faca e sa aiba o viziune diferita asupra lucrurilor, sa te contrazica intr-un fel sau altul, moment in care tu, intr-un exces de indignare si din pur orgoliu, sa-l marchezi cu titlul de "nebun". Afla de la mine, ca cel pe care tocmai l-ai comandat la o viata fara succes era, cel mai probabil, un om care nu a facut altceva decat sa fie atent la ceea ce se petrece in jurul lui. Sa puna cap la cap anumite informatii si sa aiba curajul sa isi foloseasca resursele intr-un mod personal.

Acum ca ti-am atras atentia asupra acestui lucru, sunt mai mult ca sigur ca ma consideri o persoana, nu neaparat rea, dar una care nu stie sa isi faca prieteni. O sa imi cer scuze de pe acum daca te voi ofensa vreodata si iti promit ca nu o fac cu intentie. La urma urmei, tu decizi cat timp traiesc. Asadar, nu consider ca e in interesul meu sa te jignesc sau sa insinuez ca nu ai avea educatie. Tot ce vreau sa spun este ca , intr-o lume in care este promovata indentitatea, ma refer la asemanarea cat mai exacta intre doua lucruri, e destul de greu sa nu te supui acestei tendinte si cu mult mai greu sa te opui ei.

Deja sper ca ai ajuns sa intelegi cum vad eu lucrurile si care sunt prioritatiile mele. Nu sunt sigur de ceea ce spun, dar de cele mai multe ori am dreptate. Ne cunoastem de putin timp. Cu toate acestea, insa simt ceva diferit la tine. Tu nu esti ca restul. Daca auzi de la mine asta inseamna ca ai ales sa continui prin toate greutatile intampinate si sa treci peste orice urma de dispret pe care as fi capabil sa ti-o aduc. Nu stiu cum se face, dar mereu ma trezesc in situatia asta. Vin din oras pe drum spre casa ma gandesc sa intru in magazinul de langa bloc. Nu conteaza de ce. Vreau doar sa intru.

Si iata-ma, la aproape cincisprezece minute departare de casa, sunt agasat din nou de acest gand. Ca de fiecare data, verific buzunarul de la spatele pantalonilor dupa niste maruntis care se poate sa fi ramas acolo. De data asta insa, nu gasesc nimic. Totusi, necesitatea de a intra in magazin e aceeasi. Chiar si in ciuda faptului ca nu ies cu nimic de acolo, vreau sa intru. E o chemare. Nu am fost deloc surprins sa dau peste tine acolo. Normal ca nu ti-am spus nimic, doar stateam aproape nemiscat si scanam superficial cu ochii produsele. Probabil ca se vedea din gesturile mele ca nu urma sa cumpar nimic. Ti-ai dat si tu ssama de asta. Cu toate acestea, nimeni nu parea sa ma observe. Pentru ei eram un simplu cumparator, la fel ca ei insisi.

E uimitor, nu crezi? Cat de mult te poti insela, facand o presupunere simpla. Ceea ce ma surpinde pe mine e, de fapt, ideea ca in spatele fiecarui om se ascunde o poveste despre care eu nu stiu nimic, la fel cum si in spatele meu este o poveste despre care nimeni nu stie nimic. Din punctul asta de vedere, suntem niste mistere. Nu stiu daca si tu simti asta, dar senzatia ca fiecare persoana cu care te intalnesti are un fir narativ si probleme complexe, la fel ca mine si ca tine; imi taie respiratia.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 20, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

UmbraWhere stories live. Discover now