TAŞ

92 22 8
                                    

Alarmın sesiyle uyandım .Göz kapaklarımı zorlukla açıyordum bugün yeni okuluma gitcektim biliyorum 12.sınıf ama sonuçta heycanlanıyor insan yeni okul yeni ev yeni hayat yenşi arkadaşlar hepsi bir olunca dahada artıyo bu heycan .
Artık karar vermiştim Ateşi takmıycaktım madem o öyle istiyordu öyle olcaktı beni üzmesine izin vermiycektim .

Çünkü üzülmem birşeyi deşiğtirmiycek bunu biliyorum sadece bana böyle davranmasının altında yatan nedenini öğrencektim .Bunları düşünmeyi bir kenara bırakmalıydım çünkü geç kalıcam hemen üzerimdeki yorganı kaldırıp kalktım yatakdan .

Banyoya koştum .İlk önce dişlerimi fırçaladım sonra yüzümü yıkadım ve aynaya bakınca bir beş dakka şok yaşadım çok ruhsuz cansız gözüküypdum saçlarım kabarmış hatta kaşımın hemen üstünde bir sivilce çıkmıştı off .

Önce işleme saçlarımdan başlamalıydım Saçlarımı bir güzel tarayıp at kuyruğu yaptım .Rımelimi sürdüm birde parlatıcı tabike bu kadar yeterdi sivilce için bir çözüm yolu bulamamıştım mağlesef .

Banyodan çıkıp odama  geri döndüm askıdan formalarımı alıp saçımı bozmadan giyinmeye çalıştım neden saçımı sonradan yapmak aklıma gelmediyse zaten .Zar zor giyinmiştim hazırdım .

Aynadan son kez kendime baktım siyah eteğim biraz kısaydı galiba aşşağı çekiştirmemek için zor tutuyodum kendimi etğin üstünde beyaz lakosum vardı aslında yakışmıştı bu forma işte sıradan klasik bir formaydı işte .Odadan çıkıp aşşağıya indim herkes masadaydı galiba geç kalmıştım .

"Günaydın "dedim
"Günaydın kuzen "
"Günaydın kızım hadi geç otur geç kalcakdın dersine " dedi amcam
Amcamın bu beni düşünen halleri beni çok mutlu ediyordu.
"Peki tamam hemen geçip oturuyorum ."
Kahvaltıma başlamıştım

" gençler ben bir hafta Türkiyede olamıycağım yurddışına gitmem lazım iş için bir kaç toplantı var katılmam gerekiyor yani bu yüzden evde yalnız kalacağınız için uslu durmaya bakın Nilay  size emanet ona göre başına en ufak bir şey gelirse siz düşünün "dedi bana tebessüm ederek bende ona aynı şekilde tebessüm gönderdim .

"İçin rahat olsun baba ben bu iki velede bakabilirim "dedi fuat abim ağzını yayarak .
amcam "peki sana kim bakacak Fuat efendi".

"Aa baba ayıp ediyosun bak
şimdi çocukmuyum ben be herif oldum ben ! Evlensem iki dam çocuğum demişken eversene beni "
fuat abinin dediğine hepimiz gülmeye başlamışdık ilginç olan Ateşde gülüyordu neyse demekki gülebiliyormuş öğrenmiş olduk .

"Ne o ne güldünüz o kadar babaya konuyu kaynatmayın evlendir beni artık yaa evde kalıcam " dedi mızmızlanarak

bu adamdan nasıl geliyodu laflar anlamıyorum dışı farklı içi çok farklı uzaktan tanımıyan bir insan olarak görseniz ne soğuk adam dersiniz ama tanıyıp bir bir iki gün geçirseniz onu bırakmak istemezsiniz .

"Kes şakayı kerata bilmiyomuyum ben seni zaten bana kalsa dünden evlendirdiydim seni iki torun severdim 24 üne geldim 25 şinde evleneceksin ona göree "dedi amcam azarlar şekilde .
"Baba yaa ne yaşımı belli ediyosun şu ergenlerin önünde "
"Kes lan iki de bir ergen velet diyip durma "dedi Ateş birden sesini yükselterek
"Hey tamam Ateş siz Nilayla çıkın geç kalcaksınız al sende şunu Nilay harçlık yaparsın " bana 50 lira uzatmıştı ama nasıl utandım anlatamam ,tabiki alamazdım o parayı
" Hayır amca ben bunu kabul edemem " dedim ki zaten öyleydi

ben çıkışa ilerlerken Ateşin çokdan çıktığını farkettim .Amcamın bana seslendiğini duyuyodum ama hiç bir kuvvet o parayı bana aldıramazdı .Yetmiyomuydu evinde kalıyodum okula gönderiyodu daha ne yapacakdı bu adam bana babamın yapmadığını yapıyordu beni terletmiyordu onun gibi sahi babam bile beni terketmişti öz olmasada öz bildiğim amcam niye bana sahip çıkmıştı .Ya babama ne demeli beni terketmişti ben yapayanlız kimsesiz bırakmıştı hala ogünler aklıma geliyorda ne kadarda salak mışım boşuna ağlamışım beni terkden değer vermeyen birisi için ama zaten böyle değilmidir anne baba ne yapsa çocuğuna kızsada dövsede  bir şey değişmez çocukları için çünkü onlar karşılıksız sever anne babalarını...

İKİ HECE "NEFRET"Where stories live. Discover now