9.

6.1K 334 21
                                    

Olive's P.O.V.


Kada sam Jess rekla tko mi je novi partner na predavanju povijesti, samo se nasmijala i nije imala simpatiju prema meni. Ostavila me je da stojim namrgođena stojim na ulazu u njezinu sobu, dok je ona po svojem ormaru birala što će obući na tulum.

„Mogla si pokazati nekakvo suosjećanje sa mnom." Kažem, te se u par koraka nađem u njezinoj sobi, sjedajući na rub njezina kreveta. Način se na leđa, stavljajući ruke ispod svoje glave, gledajući u bijeli plafon.

„Mogla sam, ali nisam." Kaže, nastavljajući prekoravati svoj ormar. Glasno puhnem, i dalje se mršteći. „Liv, ne budi beba, to je samo jedan glupi projekt. Brzo ćete sa njime završiti i ponovno će sve biti u redu." Nadoda, i mogu zamisliti kako preokreće očima.

„O kojem mi ovisi ocjena." Promumljam, te nisam sigurna da li sam bila toliko tiha da me Jess nije čula ili je odlučila zanemariti moju rečenicu. Kada dozove moje ime, postavim se na lakte i pogledam prema njoj.

Ispred sebe je držala dvije haljine; jedna žarko crvena, uska i pomalo dubljeg dekoltea. Druga je bila bordo, također uska ali dekolte je bio znatno manji nego li kod prve. „Ako želiš izgledati kao kurva, obuci onu žarko crvenu. A ako želiš Kevinu ostaviti malo da razmišlja što kako izgleda ispod, obuci bordo haljinu." Kažem joj iskreno, podižući se u sjedeći položaj i ruke stavim u svoje krilo.

Klimne glavom, vraćajući žarko crvenu haljinu natrag u ormar, a onu koju će nositi ostavi na krevetu. „Što ćeš ti obući?" Upita me, mičući ručnik sa vlažne kose. Ručnikom protrlja kosu, želeći osušiti što više na prirodan način.

„Mislila sam onu nježno ružičastu usku suknju do sredine bedara i onaj bijeli čipkasti top?" Upitam ju, na što se ona zaustavi sa sušenjem kose i pogleda me još uvijek nagnuta - kroz kosu koja joj pada preko lica.

„Koga ti planiraš večeras zavesti?" Upita me sa zločestim osmijehom, uspravljajući se u stojeći položaj. Nasloni se na ormarić i pogleda me sa podignutom obrvom.

„Ni za koga," slegnem ramenima, „Žena se ne spremna za muškarca, već za samu sebe." Kažem joj kako zapravo treba biti, odgurujući se od njezin madrac i ustanem na svoje noge. „Nisi mi rekla da li je to u redu ili ne." Nasmijem se.

„Izgledati ćeš prelijepo." Nasmije se, „A što ćeš obuti?" Upita me, igrajući se sa vrhovima njezine prevelike sive majice - za koju baš nisam sigurna da je njezina.

„Za to baš i ne znam," na to uopće nisam niti razmišljala. „Valjda ću nešto pronaći u ormaru." Slegnem ramenima, te ju pogledam zbunjeno kada pljesne rukama i pogleda me sa ogromnim osmijehom na licu.

„Imam savršene za tu kombinaciju." Brzim korakom ode do svojega ormara, te sa dna uzme visoke bijele štikle sa otvorenim prstima i jedino remenom oko gležnjeva. „Ovo bi ti stajalo savršeno." Pruži mi štikle, te ih uzmem promatrajući ih.

„Neće li to biti malo previše." Upitam ju sumnjivo, podižući pogled na nju i pogledam ju nesigurno.

Odmahne glavom, „Neće, vjeruj mi."

I tako sam se, sa uvjeravajući osmijehom sa Jessine strane, našla u toj kombinaciji sa štiklama na mojim nogama te večeri. Iako na prvu izgledaju neudobno, zapravo uopće nisu. Prolazila sam zadnji put peglom po kosi kada sam začula kucanje na svojim vratima.

Jessina glave je provirila kroz odškrinuta vrata, i zadovoljavajuće klimnula glavom. „Imati ćeš puno pogleda na sebi, mačko." Namigne mi i zakikota se, na što ja preokrenem očima. Iskopčam peglu iz utičnice, spremajući ju sa strane kada se skroz okrenem prema Jess.

My handsome enemyWhere stories live. Discover now