XXIII. Thomas

216 42 12
                                    


                   //I stand before you and I'll sin when I have to//


          Îmi simţeam trupul amorţit şi rece, iar durerea era sfâşietoare şi nu se oprea. Mă lovea cu atâta ură şi îmi reproşa fiecare greşeală pe care o făcusem. Mă învinovăţea că afacerea lui nu mai mergea, că noi îi distrusesem, de fapt, viitorul. Adevărul era că trupa noastră ajunsese o adevărată maşinărie de făcut bani, iar asta nu mi-am dorit niciodată. Însă, din dorinţa de a urca pe scenă, i-am permis lui Joseph să preia frâiele, orbit fiind de floricele şi curcubee. În realitate, nimic nu era roz, ci totul se scălda într-o mocirlă nenorocită. Şi era vina mea.

          Iar din senin, a apărut el, iar loviturile au încetat. Schimbul lor de replici acide a inundat încăperea şi atunci am zărit momenul oportun să fug. Să fug de el şi de toată ruşinea ce mă cuprinsese. M-am retras în baie şi am încercat să încui uşa, dar Aiden a fost rapid şi a intrat peste mine, nelăsându-mi astfel răgaz să mă adun. Mă simţeam teribil pentru că aflase adevărul, mă simţeam distrus pentru că lucrurile aveau să se schimbe, iar Aiden, în încercarea lui de a mă salva pe mine, avea să facă un compromis uriaş şi eventual să ruineze trupa şi tot ce clădisem până atunci.

          S-a oferit să mă ajute, grijuliu din fire, dar mai mult în stare de şoc. Sincer, şi eu aş fi fost şocat dacă aş fi fost în locul lui. L-am rugat să plece, dar în schimb, s-a apropiat de mine şi am simţit că mă prăbuşesc. M-a ajutat să îmi curăţ sângele de pe faţă şi doar atunci mi-am permis să mă depărtez şi să îmi las trupul obosit să se odihnească pe gresia rece. Nici atunci nu a cedat, iar întrebările au început să curgă. Se aşezase în faţa mea şi mă privea cu ochii aceia mari şi albaştri. Simţeam că cedez.

          M-am ridicat în picioare şi m-a strâns în braţe cu atâta căldură. N-am rezistat şi mi-am pus mâinile pe spatele lui, aducându-l astfel mai aproape şi trezind în mine aceleaşi sentimente cu care mă luptasem ani de zile. Aş fi vrut să îi mărturisesc totul în acel moment, dar nu am fost suficient de puternic să fac asta. Ştiam că voi ruina şi ultima fărâmă rămasă din prietenia noastră şi aşa şubredă.

          Se învârtea haotic prin sufrageria mea în timp ce eu stăteam lungit pe canapea, incapabil să ţin pasul cu furtuna ce se iscase între noi. Aiden era mânios şi îi dădeam într-un fel dreptate. Ştiam că avea milioane de întrebări fără răspuns, dar nu puteam pur şi simplu să îi dezvălui adevărul, deşi ar fi fost mult mai uşor. Aşa aş fi scăpat de povara ce îmi apăsa pe umeri, pe de-o parte, dar pe cealaltă parte riscam totul. Şi nu am vrut să risc. Nu era momentul.

— Nu înţeleg de ce! De ce nu îmi oferi măcar o explicaţie, oricât de penibilă ar fi. De ce Joseph a ajuns să recurgă la bătaie?

          Am oftat zgomotos.

— Ce se întâmplă între mine şi Joseph rămâne între noi. Nu te mai băga, nu mai încerca să mă salvezi! Ai făcut deja destule. E suficient doar să îmi fii alături şi atât.

— Şi cum pana mea vrei să îţi fiu alături când nu vrei nici măcar să discutăm? Cum vrei să reparăm ce am stricat când tu mă alungi iarăşi şi mă laşi pe dinafară? strigă către mine.

— Doar fă ceea ce ţine de trupă, iar de restul mă ocup eu.

Te ocupi tu? Te ocupi tu suportând chinurile astea? Ce dracului ai făcut să meriţi asta?

— Nu e treaba ta! Lasă-mă în pace! Ţi-am zis să nu mai insişti şi ar fi bine să nu mai ai ieşiri violente în faţa lui Joseph.

— Acum îi ţii şi partea nenorocitului după ce te-a bătut de nenumrate ori? Ce ascunzi?

— Aiden... pleacă. Doar pleacă şi fă ce ţi-am spus. Când va veni vremea îţi voi explica.

— Nu plec! spuse pe un ton răutăcios şi ţinându-şi braţele încrucişate la piept.

          M-am ridicat de pe canapea pentru a-l înfrunta.

Pleacă dracului! Pleacă! l-am împins cu putere.

          Mă durea sufletul. Mă sfâşiam singur. Ochii lui albaștri s-au umezit instantaneu şi nu a mai fost în stare să îmi ofere o replică. Şi-a luat haina şi a plecat. A închis uşa în urma lui şi am ştiut că acela avea să fie sfârşitul.

-------------------------------------------------------------------

Bună tuturor! Un nou capitol este aici. Ce părere aveți? Cum credeți că vor sfârși? 

Irina x 

Demonii de dincolo de cortinăWhere stories live. Discover now