12. 1/2

1.6K 190 12
                                    



Probudily mě sluneční paprsky. Otevřel jsem oči a protáhl jsem se. Podíval jsem se na hodiny, které byly na nočním stole. Bylo 11 hodin dopoledne. Posadil jsem se na postel a opřel jsem se o chladnou zeď. Hlavu jsem si položil do svých dlaní a nadával jsem sám sobě.

Jak jsem mohl? To jsem tak na dně, že nezvládnu logicky uvažovat? Dneska musím za tetou a vše se jí pokusím vysvětlit. Je mi prostě blbé zůstat u něho. I když mi řekl, že budu přispívat na domácnost. Takže teoreticky z nás budou spolubydlící a to divné není. Ale proč mi to tak přijde?

Rychle jsem vstal a šel se podívat do vedlejší místnosti za Kookem. Otevřel jsme dveře, ale ani Kook, ani ten divný kluk Tae tu nebyl. Dveře jsem opět zavřel a tentokrát se vydal je hledat do kuchyně. Tam jsem našel jenom Hoseoka jak něco věří. Hned si mě všimnul. „Dobré ráno. Tedy spíše, dobré odpoledne." Řekl se smíchem v hlase Hoseok. „Dobré." Odpověděl jsem mu a rozhlížel jsem se po místnosti, jestli neuvidím někde Kooka. „Jestli ho hledáš. Tak se koukám s Taem vedle na televizi. Jsem ti říkal, že je hodný. Už se skamarádili." Řekl s úsměvem. Jídlo, co uvařil, rozdělil na čtyři talíře a ty položil na stůl.

„Zavolej kluky, aby šli." Rozkázal mi a já se vydal za nimi do obýváku. Sice se spolu koukali na televizi, ale každý na druhé straně gauče, úplně na kraji. „Mám vám říct, abyste šli jíst." Oba se na mě podívali a Kookie rychle utíkal do kuchyně a Tae hned za ním.

Kookie doběhl první a sedl se na jednu židli. Tae doběhl k němu a naštvaně se na něho zadíval. „Tohle je moje místo." Řekl a lehce šťouchnul do Kooka. „Ale já tu byl první" Tae do něho začal šťouchat víc a začal po Kookim řvát. Kookie se nedal a taky po něm řval. „U můj bože! Můžete držet hubu? Prostě si Taehyungu sedni někam jinam." Řekl nakonec naštvaně Hoseok. Tae si sednul naproti a Kookie se na něho vítězně usmál.

„Já s ním nechci být v pokoji. Nemám ho rád. Nelíbí se mi." Řekl Tae a s výrazem štěněte se podíval na Hoseoka. „Já tě taky nemám rád, tak bud v klidu Tae." Jmenovaný se ihned postavil a zle se podíval. „Říkal jsem ti, Jeon Jungkooku, abys mi tak neříkal." Opět po sobe začali ječet. Hoseok si opřel hlavu a dlaně a vypadal, že někoho brzo zabije. Nakonec vstal. Jejich talíře dal na kuchyňskou linku. Oba dva vzal za límec trika a vyhodil je z kuchyně znovu do obýváku. Dveře do kuchyně zavřel a pak si sednul znovu k stolu. Výborný. My se teď aspoň v klidu najíme, ale oni se sami v obýváku zabijou. Neříkal jsi, že jsou velcí kamarádi Hoseoku? Mně to tak vážně nepřijde.

Dojedli jsme a Hoseok dál naše talíře do myčky. Jídlo bylo výtečné a celou dobu jsme si o něčem povídali. Jeden z nejlepších obědů, jaký jsem v poslední domě měl. Hoseok dal do myčky i další věci a následně jí zapnul. Já jsem dál seděl na židli a pozoroval Hoseoka jak míří do obýváku za kluky. Když procházel kolem mě, lehce se na mě usmál a rozcuchal mi vlasy. Trošku jsem nadskočil a možná se i trochu začervenal.

Hoseok otevřel dveře od obýváku a vlezl do pokoje. „Oni tu nejsou." Bylo jediné, co jsem slyšel. Rychle jsem se zvedl a utíkal za ním. A měl pravdu. Nebyli tu. Vyděšeně jsem se na něho podíval a začal trochu panikařit. „Co? Kam šli? Kookie to tady nezná! Musíme je jít najít." Zařval jsem a chtěl jsem utíkat pro svojí bundu, abych je mohl jít najít. Hoseok mě ale chytl za ruku a otočil si mě k sobě. „Neboj se. Je s ním Tae. Se pohádali a tak to s ním chtěl jít urovnat ven. Opravdu se neboj, Tae je hodný" Řekl Hoseok a za ruku mě bral na sedačku. „Ale, taky si říkal, že jsou kamarádi, když nebyli. Jak mu mám věřit? Jak mám věřit já tobě? Je to můj jediný kamarád a-." Nestihl jsem doříct. Hoseok mě strčil na gauč a následně si sednul vedle mě. Podíval se na mě a tentokrát začal mluvit on. „Hej, říkám, ať mu věříš. Si myslíš, že ho unesl a snědl nebo něco podobného?" Začal se smát a šťouchl mě do tváře. Já ihned uhnul pohledem.

„Hm. To se asi opravdu nestane." Řekl jsem. Hoseok se usmál a zapnul televizi. „A jak by si chtěl jít hledat Kooka, když to tady znáš podobně jako on?" Začal se smát ještě víc a přepnul kanál na nějaký film. „Až se vrátí kluci, půjdeme za tvojí tetou pro věci." Souhlasil jsem a zadíval se na film.

Hoseok vybral film, který mě vůbec nebavil. Proto jsme si chvilku povídali. Povídal jsem mu o mém životě a on zase o svém. O tom, jak se seznámil s Taem a taky mi řekl, že dříve chodil s Jonghyunem, ale ze se s ním rozešel a od té doby ho Jonghyun pořád otravuje. Začal o něm vykládat hrozné věci a skončilo to tam, kde to skončilo. Kvůli své rodině, nemůže změnit školu. I když Hoseok tvrdit, že mu to až tak nevadí.

Prokecali jsme asi půlku filmu a byl jsem rád, protože jsem si s ním opravdu rozuměl. Bylo tak skvělé si zase s někým normálně popovídat. A taky jsem byl rád, že jsem si asi našel nového kamaráda.





Původně jsem sem chtěla hodit celou kapitolu. Ale nakonec jsem to rozdělila xD

Btw, co říkáte na BTS comeback? Jaká písnička se vám líbí nejvíc a která nejmíň a proč? Mně pořád v hlavě hraje Outro xD a moc se mi líbí Not today Spring Day je pěkná, ale mají plno lepších písniček xD


HarumanKde žijí příběhy. Začni objevovat