Auditions - All

257 9 21
                                    

P.o.v Jayra (A/N spreek je uit al Jaijra)

Ik hoorde dat One Direction begon met een soort show. Het lijkt een beetje op The X Factor, maar een beetje anders. In de eerste ronde moet je een niet One Direction liedje zingen en de rest van de rondes bestaat uit hun liedjes. Ik werd opgegeven door mijn broer. Ik mag naar het podium en ik ben super zenuwachtig. Zingen voor je idolen is niet niks. "Hey. Hoe gaat het?" Vraagt Liam en ik kan amper praten. "Goed." Weet ik eruit te krijgen. "Hoe heet je en hoe oud ben je?" Vraagt Harry. "Ik ben Jayra en ik ben zeventien jaar oud." Zeg ik en begin me minder zenuwachtig te voelen.

Na een tijdje gepraat te hebben begint Louis met praten. "Welk liedje ga je zingen?" Vraagt hij en ik glimlach. "Cuckoo van Adam Lambert." Zeg ik en de jongens knikken. "Succes." Zeggen ze tegelijk en ik begin te zingen. De jongens overleggen en dan is het liedje voorbij. "Kan je een ander liedje van hem zingen, zonder muziek?" Vraagt Niall en ik knik. "Kennen jullie Runnin'?" Vraag ik. Iedereen schud zijn hoofd behalve Niall, hij knikt. En zo begin ik Runnin'. "Dat was echt geweldig. Wie zien je graag terug." Zeggen Niall en Louis tegelijkertijd en ik begin te lachen. De andere jongens knikken ook. Ik ga met een opgelucht gevoel het podium af.

P.o.v Niall

Een week later zijn er dertig meisjes door. Gek genoeg kwamen er alleen maar meiden. Er was één meisje die ik er echt bovenuit vond steken. Jayra. "Okay, ik wil dat jullie een heel album gaan oefenen en dan performen. Als artiest moet je namelijk meer dan een uur kunnen zingen achter elkaar. Vanaf morgen beginnen we daarmee." Zegt Harry en de meiden knikken. "Mag ik al beginnen?" Vraagt Jayra. We kijken elkaar aan en ik knik. "Als je denk dat je het kan." Zeg ik en Jayra knikt. "Iedereen mag er bij blijven en kan dan een voorbeeld nemen." Zegt Liam en de meisjes knikken.

Na wat verplaatsing van dingen is Jayra er klaar voor. "Er staan drie flesjes water naast je. Als je veel zingt droogt je keel uit en kan je heel onzuiver gaan zingen." Zeg ik en Jayra knik, maar lijkt geen oog te hebben voor het water. "Welk Album ga je zingen?" Vraag ik en ze glimlacht. "Take Me Home." Zegt ze en de muziek begint. Ze zingt niet maar één persoon, maar zingt alles. Na iets meer dan een uur is ze klaar en we kijken haar allemaal aan. Ze heeft niet één keer water gedronken en haar stem bleef zuiver. Natuurlijk is alles gefilmd en word het vanavond uitgezonden, maar wauw. Iedereen klapt en we glimlachen. Ze moest alleen bij twee liedjes huilen. Of nou ja, een paar tranen rolden over haar wangen. "Bij They Don't Know About Us en Truly Madly Deeply moest je huilen. Is daar een reden voor en wil je het ons vertellen?" Vraagt Louis. Jayra knikt. "Ik had een vriendje en zo en ik moest daar erg aan denken bij die twee liedjes." Zegt ze kort. We knikken en stellen verder geen vragen.

P.o.v Louis

We hebben er al twee weken opzitten en we hebben nog vijf meiden over. Emma, Daisy, Brianna, Susan en Jayra. Allemaal zijn ze geweldig, maar Jayra springt er zo ver bovenuit. Bij het album zingen pakte ze geen enkele keer water en de andere meiden hadden op zijn minst een heel flesje leeg. "Je gaat nu een liedje met ons zingen en je mag dan iemand kiezen waarvan jij de stukjes van wilt doen." Zeg ik en iedereen knikt. "Emma." Zegt Harry. "Ik wil She's Not Afraid doen en dan wil ik Liam zijn stukjes." Zegt Emma en Liam knikt. Hij doet dus Zayn zijn stukjes. We beginnen met zingen en Emma zingt Liam zijn stukjes heel goed.

"Daisy." Zegt Liam en Daisy denkt heel goed na. "Ik wil Live While We're Young doen en dan Niall zijn stukjes." Zegt ze en weer knikken we. We zingen het een paar keer, omdat Daisy afgeleid raakte en de maat daardoor kwijt was. Ze heeft ADHD zei ze en dus moeite met haar concentratie. Na drie keer gaat het goed en is Brianna aan de beurt. "Ik wil Last First Kiss en dan Harry zijn parts." Zegt ze en zo gezegt zo gedaan. Ook dit gaat perfect en dan hebben we Susan. "Ik ga Little Things doen en dan Louis zijn stukje en het einde natuurlijk samen." Zegt ze en ik doe dus Zayn zijn delen. Ook dit gaat redelijk. Alle vier zijn ze overtuigt van hun zaak, alleen Jayra heeft niet veel zelfvertrouwen. "Jayra. Jou beurt." Zegt Niall en Jayra zucht licht. "Mag ik You and I doen en dan Zayn zijn stukjes? Is dat goed?" Vraagt ze. Eindelijk iemand die netjes iets vraagt. Ik knik. "Wil je zijn hoge noot erbij hebben of moet ik die doen?" Vraagt Liam, maar Jayra glimlacht en de muziek start. Jayra diet alle foutloos en dan komt de hoge noot. Ze trilt een beetje, maar doet hem toch. We staan verstelt en vergeten bijna verder te zingen.

P.o.v Harry

We zijn nu drie weken verder. De live shows. We hebben drie mensen over. Emma, Brianna en Jayra. Oh Jayra is zo onzeker en zij is juist de beste van iedereen. "Okay. Dit is de Live Show. Wij kiezen het eerste lied en die moet je gaan zingen." Zeg ik en iedereen knikt. "Emma, jij zingt Kiss You. Brianna, jij zingt One Time en Jayra, jij gaat I Would zingen." Zeg ik en iedereen knikt. Emma is eerst en komt het podium op, nadat we een paar gast artiesten gehad hebben. Emma begint heel mooi, maar bij Liam zijn noot gaat het wat minder. Brianna doet het perfect. Ze zingt alles prima en op de goede hoogte. Dan is Jayra. Ze begint langzaam. Veel langzamer dan wij het deden, maar bij het refrein gaat de muziek sneller dan wij doen en gaat ze helemaal los. Het hele publiek klapt en zingt mee. Dan moeten we gaan kiezen wie er af valt en welke twee meiden door gaan. "De twee meiden die door gaan zijn..." Zeg ik en Louis gaat verder. "Brianna." Zegt hij en Brianna begint te huilen. Jayra en Emma knuffelen haar. "De volgende die naar de finale gaat is..." Zegt Liam. "Jayra." Maakt Niall af en Jayra kijkt heel verbaasd. Dat ze het niet verwachtte was al wel duidelijk.

P.o.v Liam

Brianna en Jayra hebben net een kleine pauze gehad en nu word het knallen. "Jullie moeten drie liedjes kiezen uit ons album Made In The A.M. en zingt alleen de stukjes van degene waarvan jij denkt dat die het minst toevoegt aan One Direction." Zeg ik en Brianna denkt na. Jayra denkt niet. Ze lijk zeker te weten welke stukjes ze zingt. "Ik zou graag Drag Me Down, Perfect en History willen zingen als dat goed is." Zegt Jayra en we knikken. "Dan kies ik voor Hey Angel, Made In The A.M en Home." Zegt Brianna en weer knikken wij. Dan is het tijd om op het podium te gaan en Brianna wilde beginnen en begint met Hey Angel en zingt Harry zijn stukjes. Volgens haar voegt Harry dus het minst toe aan One Direction. Het zelfde doet ze bij Made In The A.M en Home. Ze zingt alleen Harry zijn stukjes.

Na al het gejuich en geklap is Jayra aan de beurt en begint met Drag me Down. Ze zingt het eerste stukje en dat is ook door Harry gezongen en Harry kijkt een beetje moeilijk, maar dan komt Louis zijn stukje en Jayra blijft door zingen. Het zelfde bij mijn stukje en die van Niall. Het zelfde doet ze bij Perfect en History. Ze zingt alles. We kijken elkaar aan. Als ze klaar is ziet ze onze blikken. "De reden dat ik alles zong is, omdat zonder jullie er geen One Direction is. Zayn is weg en daardoor is het eigenlijk al niet meer hoe het was, maar ja. Als er iemand is die niks meer toevoegt aan de band is het Zayn en aangezien hij in geen van de liedjes in het album Made In The A.M zingt, zing ik dus alles." Zegt ze. Ze maakt een buiging en Brianna komt het podium ook op. We moeten kiezen.

P.o.v Brianna

Ze overleggen en wij staan hier dood te gaan van de zenuwen. We houden elkaar stevig vast en dan komen de jongens naar ons toe. "We hebben een keuze gemaakt." Zegt Harry. "Deze keuzen was vrij makkelijk aangezien dit het eerste en laatste was van onze show. We vielen alleen even in voor X Factor, want ze wilde een jaar rust en nu hebben we een keer onze eigen talenten show gehad." Zegt Louis. "De winnaar is Brianna." Zegt Liam en ik begint te gillen en te springen, maar dan bedenk ik me dat Jayra veel beter was. "Even stil iedereen." Roept Harry naar het publiek. "Jayra. De reden dat we jou niet kozen was, omdat wij weer bij elkaar wilde komen en we jou in de plaats van Zayn willen hebben." Zegt Niall en Jayra kijkt hen ongeloofwaardig aan. "ZEG JA!" Roep ik en Jayra knikt haar hoofd en begint te huilen. Ik knuffel haar. "Dat heb je echt verdient." Zeg ik haar en gouden snippers vallen langs ons heen alsof we net een Golden Buzzer gehad hebben van de Got Talent.

P.o.v Jayra

Het is nu al een jaar nadat ik mee deed met die talenten show. We hebben een nieuw album uitgebracht en Brianna is aan het touren en heeft ook al een album uitgebracht. Ik zie dat Niall weer naar me zit te staren. Ik ben nu bijna negentien en Niall is bijna vijfentwintig. "Niall hou is op met staren." Zeg ik en duw een kussen in mijn gezicht. Niet veel later komt er iemand naast me zitten en trekt het kussen van mijn hoofd. Het is Niall. Hij glimlacht en zoent mij. Hij trekt zich terug. "Sorry. Ik kon niet meer wachten." Zei hij en hij is rood. Ik grinnik en zoen hem terug. Eerst deel nemen aan One Direction en nu Niall zijn vriendin worden. Damn. Kan dit nog beter?

1D One ShotsWhere stories live. Discover now