Damlamız Kuaförde

1.6K 80 2
                                    

Damla'nın Anlatımıyla
En son denediğim bindallıyı aldıktan sonra kızlar beni çekiştirerek kuaföre bakım yaptırmaya götürdüler. Elimizdeki poşetleri kuaförde her hangi bir yere koyarsak telaştan unutacağımız için Mert ve Doğulara verip biz kuaföre gittik. Kuaför koltuğuna oturduğumda ne kadar yorulduğumu hissediyordum. Çalışan bir görevli yanıma gelip
"Bişey ister misiniz Damla hanım?"
"Şuan kahve muhteşem olurdu. Varsa kahve alıyım."dedikten sonra o görevli hızla mutfak olduğunu tahmin ettiğim yere girdi. Ardından kızlar sırayla yanımdaki koltuklara oturmaya başladıklarında onların da bakım yaptıracağını anlamıştım. Benim yanımda Selin oturuyordu. Zaten en fazla sohbetim Selin'le geçmişti kızlar arasından. En iyi anlaştığım kişiyi sorsalar büyük ihtimal selini söylerdim. Bizim tayfada fazla itici bulduğum tek kişi Gizemdi. Tavırları nedeniyle sevmiyordum. Düşüncelerimden bölen mis gibi Türk kahvesi kokusu olmuştu. Önüme kahveyi koyduğunda bir yudum aldım ve ağzımın yanması bir oldu.
"Gelin hanım yandılar sanırım."diyen ses sanırım Mert'in sesiydi ve rezil olmuştum.
Arkamı döndüğümde yanıma gelen bir Mert Ulusoy'la karşılaştım.
"Öpiyim mi geçsin?"
"Ne kadar fırsatçısın sen öyle, Ulusoy. Sen gidip damat traşını  olsana,benim işim sanırım biraz uzun sürecek."
"Seni bir saat değil,bir ömür olsa yine beklerdim kelebeğim."
Yine  zayıf noktadan vurulmuşçasına  Mert'e döndüm ve ulaşabileceğim bir şekilde ayağa kalkıp yanağına öpücük kondurdum.
"Öpmen için illa iltifat mı etmem gerekiyor bir şeyleri?"diye soran sitemli sesi sanırım bu sefer haklıydı. Çünkü biz yarın akşam evleniyorduk. Bugün kızların ısrarlarıyla ufak bir kına gecesi yapıcaktık. Tabi ne kadar ufak olacağı da tartışılır. Sağıma doğru baktığımda hepsi akşam için çılgınca fikirler Hakkında konuşuyorlardı.
"Kuaför seni bekler sevgili yarın karım olacak Damla hanım."
O Nasıl bir hitaptır anlayamadan kızlar ayaklanıp beni koltuğa oturtunca uzun bir bakım operasyonuna gireceğimi anladım. Mert'e öpücük atıp gitmesini izledikten sonra kuaför kız önce saçlarımı yıkayıp sonra kesip ve biraz da rengini açacağını belirtince bunun sadece ufak tefek bir şey olduğunu düşündüm. Çünkü kalçam oturduğum kuaför koltuğunda esirdi,iki yada üç saat.
Saçlarımı yıkamak için yıkama bölümüne götüren kadın başımı lavaboya yaslamamı ve lavabonun önündeki koltuğa oturmamı söyledi ve bende öyle yaptım. Bu işkencenin biran önce bitmesi için. Aslında düşününce fazla bakıma ihtiyacım yoktu. Ama var olan gelenekler sağ olsun gelin hanım düğünden önce kuaför yüzü görürmüş. Bir de yarın tekrar gelin başı yaptırmak için gelecektim. Üşenmedim değil. Kuaför kız saçlarımı şampuanlayıp yıkamaya başladığında eli saç telime takılıp yanlışlıkla çekince Can'ım biraz yanmıştı ama bişey demedim. Aynı şeyi ikinci defa yaptığında gene sustum. Sanki bilerek yapıyormuş gibime geliyordu nedense. Kuşku içimi yiyordu. Mert'in eski sevgilisi olabilir miydi? Şimdi beni onunla evlencek olduğum için intikam maksatlı saçımı çekiyor olabilir miydi acaba? Kafamın içinde binbir türlü ihtimal dolaşırken salak kız gene aynı şeyi yaptığında artık susmamam gerektiğini anladım. Dersini verecektim. Durulama işlemine gelecekken elimle elini ittim.
"Bir sorun mu var hanımefendi?"
"En büyük sorun şuan saçlarımı yıkarmış gibi yapıp çeken kızda bence."
"Pardon?"
Bu çalışanları Mert nerden bulmuştu allah aşkına bu salak çalışanları,çok mu aramıştı.
"Diyorum ki belli etmemeye çalıştıkça gözüme sokuyorsun aptallığını!"
"Düzgün konuş kızım. Sabahtan beri sabrediyorum burda."
Bana karşı gelmişti,sanırım olay çıkarmak için bahanemde hazırdı. Kızın kızıl saçlarını tutup çektiğimde hafif bir feryat koptu ağzından.
"Az önce diyorum. Ne dediğini duyamadım da tekrar eder misin? "
Saçları hala elimdeyken;
"Söylesene kızım!" Diyip saçını daha sert çekince daha tiz bir bağırışla karşılık verdi.
"Mert'i elimden alan o kaşarlardan birisin Damla!"
Ne demişti o bana? Kaşar? Saçlarını bırakmayıp sürükleyerek makasların olduğu Çekmece'ye doğru gittiğimde hala mal mal ne yaptığıma bakıyordu. Çekmece'yi açıp elime geçen ilk makası alıp kızın beline kadar uzanan sık saçlarını omuzuna kadar kestim. Saçları tutulacak derecede değildi şimdi. Yazık olmuştu.
"Sen naptığını sanıyorsun gerizekalı!?"
"Bilmem,bence senden daha güzel bir kuaför olduğumu biliyorum. Şimdi topla eşyalarını al ve önümde kaşarlığını sergileyip erimeden defol!"
Kız ağlayarak uzaklaşınca keyifle gülümsedim. Benle uğraşmaması gerektiğini bilmeliydi.(medya:damlanın son hali)
Selam arkadaşlar:
Nasılsınız? Bölüm efsane olmamış mı sizce? Neyse çok konuşmıycam yeni bölümü merakla bekleyin.

Psikopat Aşık(Düzenleniyor!!)Where stories live. Discover now