The Green Mile |Yeşil Yol|

5.6K 154 51
                                    

Yapım: 1999 - ABD

Tür: Dram, Fantastik, Suç

Süre: 189 Dak.

Yönetmen: Frank Darabont

Oyuncular:  Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, Sam Rockwell, David Morse ,  James Cromwell

Senaryo: Stephen King, Frank Darabont

IMDb Puanı: 8,5/10

Konu: Oldukça iri yarı biri adam olan John Coffey, iki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahkûm olmuştur. Ürkütücü görünümünün aksine oldukça ince ve karmaşık bir iç dünyası olan Coffey, bazı doğaüstü güçlere sahiptir. Hapishanenin infaz odası başgardiyanı Paul Edgecomb'un ona gerçekten suçlu olup olmadığını sorması ile birlikte aralarında bir diyalog başlar. Hasta olan Edgecomb'un Coffey'in güçleri sayesinde iyileşmesiyle olaylar gelişmeye başlar. Coffey, doğaüstü gücü sayesinde kendi içine çektiği hastalıkları ağzından serbest bırakarak hayatına devam edebilmektedir. Edgecomb'in, Coffey'in bu gücünün farkına varmasıyla Coffey'e olan düşünceleri tamamen değişmeye başlar. Coffey bu gücü sayesinde mucizeler yaratmaktadır ve Edgecomb bu mucizenin yaşamaya devam etmesi gerektiğini düşünmektedir

DVD Bilgileri: Dvd'de özel seçenekler başlığı altında 4 seçenek bulunmaktadır. Orijinal dilin yanında birde İspanyolca dublaj mevcuttur. 10 tane ise alt yazı seçeneği bulunmaktadır.

 Kişisel görüşler: Kesinlikle efsane olmuş bir yapım. Her şeyiyle inanılmaz ama ilk izlediğinizde anlamama olasılığınız var o yüzden ben bunu izledim bir daha izlemem demeyip ikinciye izleyin. Film ilk başlarda gayet sıradanmış gibi ilerliyor ama her filmde olduğu gibi burada da bir dönüm noktası var. Hatta beni ağlatan ilk film olma özelliğine sahip bir filmdir. Ancak filmde isim vermek istemiyorum ama sizi gıcık eden bir karakterde olacak bence... Evine ateş yağsın seviyesine geleceksiniz. Romanı daha okumadığım için farklılık var mı yok mu bilmiyorum onu da okuyunca yazarım kesinlikle. Sadece zaman kaybetmeyin ve Dvd olarak alın. Bakın izleyin demiyorum. Bu film kesinlikle arşivinizde bulunması gereken bir film.

 

Multimedia kısmında filmin afişi ve fragmanını bulabilirsiniz.

FilmolojiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin